Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(stafisss @ 2012 01 15, 19:01)
4u.gif
Tai,kad mažuma renkasi kitokias,iki 15 % tai netaps pilka mase,nenorėjau nieko įžeisti,tik faktus surašiau

Vienoms nepatinka naujovės, kitoms tiesiog neskamba prie pavardės galūnė -ė, o mergautinė pvz negraži nuotakai, tai priverstina tapti -iene, ir tapti pilka mase g.gif ? Man šitoje vietoje tai gal būtų per grubu vadinti jas pilka mase vien dėl pavardės galūnės. Anyway, kiek žmonių, tiek nuomonių smile.gif
Atsakyti
as pasirinkau -e vien del to, kad taip graziau skambejo, jei graziau skambetu -iene, buciau tokia imus. Bet kai dabar pasakau pavarde, visi sako 'ooo naujoviska pavarde'. doh.gif
Atsakyti
Aš irgi pasirinkau ė .. smile.gif visada taip norėjau, tik bijojau, kad mb nesutiks blush2.gif bet kai apie tai pasikalbėjom, pasirodė, kad ir jam mano vardas bei pavardė su ė skamba labai sexualiai ir jaunatviškai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pufaike @ 2012 01 15, 17:31)
Nekritikuoju Jūsų pasirinkimo aišku, bet šiaip smalsu smile.gif : labai akcentuojate savo šeimą, t.y. kaip suprantu šeimą, kuri yra su Jūsų tėvais. Bet tai yra Jūsų mamos ir tėčio šeima, o Jūs jau kaip ir savo sukūrėte šeimą. Nes taip išeina, kad vyras, už kurio Jūs ištekėjote yra tiesiog eilinis vyras, "bile" ištekėti. Tada, leiskite paklausti, jei susilauksite vaikų, tai jie kuriai šeimai tada priklausys?  g.gif
Nekalbu apie pavardes, bet šitas mano klausimas susijęs su šeimos supratimu  smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif liuks thumbup.gif
As isvis nesuprantu kokia gali buti seima, kai kiekvienas su savo viskuo.. seima ir yra kuriamas vienas dvieju zmoniu dalykas, o ne vis noriu SAVO, MANO ir t.t. todel apie vaikus labai taiklu thumbup.gif pacios akcentuojate, kad turite savo seimos pavarde, tai jus ir turite viena bendra seimos pavarde, o ne mama turejo savo, tetis savo..

QUOTE(aridax @ 2012 01 15, 17:41)
O kodėl nesat patriotė? smile.gif arba kodėl bandot sakyt, kad nesat? smile.gif aš esu smile.gif ir man visas milijonas gali rėkt, kad neva šiais laikais tai gėdinga - aš manau, kad mylėt savo kraštą su viskuo, ką gero ar blogo jis turi, yra garbinga ir verta didžiuotis smile.gif atleiskit, ne į tą temą čia, tiesiog užkliuvo  ax.gif

Nes tiesiog nesijauciu ja, nematau kazkokios gedos ja buti, bet tiesiog tai yra manyciau per minimalus jausmas, tai tik elementari pagarba ir artimumas tradicijoms, savo krastui, nenoras gyventi kazkur bunant svetimu ir t.t. tas ir yra, kad dabar spjauname i viska ir bandome buti ta pilkaja mase, lygiuotis i kitas valstybes, norime tapti kazkuo, bet tik ne pazvelgti i grazias savo tradicija, vertybes, ypatumus.. cia apskritai, ne tik apie pavardes 4u.gif

QUOTE(stafisss @ 2012 01 15, 17:52)
Baikit pyktis,juk visur pabrėžia,kad pavardę su ė renkasi išsilavinusios (popierėlis diplomo dar nieko nereiškia) ir jaunos miestietės  biggrin.gif savo pavardę pasilieka gyvenime daugiau pasiekusios moterys  smile.gif o ienės tegu gyvena kaip joms patinka. Visais laikais pilkos masės buvo dauguma

Kartais pilka mase yra daug geriau uz norincias "issisokti" ir neva issiskirti. tokie zmones tik maskuoja savo kompleksus ir nepilnavertiskuma su argumentais "pilkoji mase", nes bijo, kad be pavardes pilkoje maseje daugiau netures kuo buti pastebeti 4u.gif o jeigu po 5 metu tas -e taps toks pats iprastas, kad vistiek busit pilka mase? begsit keistis i -iene tada jau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2012 01 16, 20:31)
Kartais pilka mase yra daug geriau uz norincias "issisokti" ir neva issiskirti. tokie zmones tik maskuoja savo kompleksus ir nepilnavertiskuma su argumentais "pilkoji mase", nes bijo, kad be pavardes pilkoje maseje daugiau netures kuo buti pastebeti  4u.gif o jeigu po 5 metu tas -e taps toks pats iprastas, kad vistiek busit pilka mase? begsit keistis i -iene tada jau?  smile.gif

O man kaip tik atrodo, kad kompleksų turintys žmonės sėdi sau tyliai ir net nebando išsiskirti g.gif pvz. turi kreivus dantis, na tai neisi gi išsišiepęs ir negąsdinsi žmonių smile.gif
Nei pilkoji masė, nei taip vadinamos išsišokėlės nėra gerai doh.gif nes tik kai kasnors parašo kąnors, tai prasideda pasaka be galo biggrin.gif
Reikia džiaugtis, kad merginos/moterys kuria šeimas, o kaip jos pasivadins tai juk nesvarbiausia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blogytė: 16 sausio 2012 - 21:03
O as visada norejau pavardes tik su -ė galūne, man taip ji pati paciausia atrodo, bet va, kad mano išrinktojo pavarde su ė skamba labai labai negraziai:oh net nezinau ka daryt - pasirinkt -iene, kurios nei trupucio neneoriu, ar e, bet negraziai skambancia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pufaike @ 2012 01 15, 17:31)
* Nes taip išeina, kad vyras, už kurio Jūs ištekėjote yra tiesiog eilinis vyras, "bile" ištekėti.
**Tada, leiskite paklausti, jei susilauksite vaikų, tai jie kuriai šeimai tada priklausys?  g.gif

*niekada nenorejau isteketi, bile isteketi. Niekad nesvajojau apie balta suknele ir t.t. Su pirmu vyru gyvenau nesusituokus, planavom, laukem vaiko kartu. O pries gimstant jis pareiske, kad vaikas ne jo ir issikele pas meiluze. Pasiuliau pasidaryti DNR tyrimus, bet jam kazkodel nesinorejo. Net nedalyvavo savo vaiko laidotuvese. Dabar turiu antra vyra. Ir nezinau, kaip ilgai turesiu, kokiu gyvenimas "siurprizu" gali pateikti, stai kodel man svarbu tureti SAVO pavarde, stai kodel sakau, kad vyru gali buti ir 10. Kartais tas mylimas, issvajotas gali tokia staigmenele pateikti, kad atsinores ir jo ir jo pavardes. Kodel taip galvoju? Nes toks gyvenimas buna. Pries vestuves visos tikisi gyvenimo-pasakos, bet po kurio laiko dalis ju pereina i skyreli "Vaika auginu viena".

**Jei ne apie pavarde klausiat, tai kaip suprantat priklausyma seimai? Tipo, su vienais seneliais bendrauju, nes seima, su kitais ne, nes ne seima? Bendraus su kuriais ir kiek nores. Net su tolimais giminaiciais, jei nores ir rysiai nenutruks.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 01 17, 14:09)
**Jei ne apie pavarde klausiat, tai kaip suprantat priklausyma seimai? Tipo, su vienais seneliais bendrauju, nes seima, su kitais ne, nes ne seima? Bendraus su kuriais ir kiek nores. Net su tolimais giminaiciais, jei nores ir rysiai nenutruks.

Kaip suprantu klausimas ne apie tai, o apie tai, kad jei jau pati taip norite tureti savo seimos pavarde, savo, mano ir t.t., tai kalbama, kad kai skiriasi tevo ir motinos pavardes, tai neaisku kuriai seimai priklausys vaikas ar bus duota jam mamos pavarde, ar tecio pavarde. Jei duosite tecio pavarde, vaikas kiek ir nevisai jusu, juk pagal jusu teorija dabar jis auga su tecio pavarde, o kodel tada jam duoti butinai tecio pavarde? Juk tai ir jusu vaikas, ir pilnai norite jam perduoti ne tik anos puses rysi su seima, tiek su savo. tai gal tada vaikui reiketu duoti SAVO,o ne vyro pavarde? kad galetu po 20 metu taip pat arsiai kovoti "as visa gyvenima augau su TEVO pavarde, todel noriu ja pasilikti", bet motinos pavarde tampa svetima, tai isvis kur logika seimos su skirtingomis pavardemis? as augau su jonaityte ir petraiciu, bet uzaugau petraityte. tai tada motina isvis ne seima, nes musu pavardes skiriasi.
Atsakyti
Anksčiau žmonės neturėjo pasirinkimo kaip tik tapti -iene, arba jei turėjo apie tai nežinojo, dabar, kai turi pasirinkimo laisvę, kiekvienas sprendžia kas yra jam gražiau ar patogiau ar priimtiniau, sprendžia kiekvienas pagal save, vienam skamba gražiau ir tik dėl to pasirenka, kitam patogu rašyti - prašau,kodel ne, visos priežastys yra priimtinos, tapatinti viską su vyro negerbimu arba darkymu yra absurdiška..O jei vyras supratingas, nemanau, kad prieštaraus bet kokiai pavardei..

Aš esu neutrali, ir "nekovoju" nė už vieną poziciją, bet renkuosi iš poros galimybių, nes GALIU RINKTIS. Ir ką bepasirinkčiau, tai nereikš, kad aš noriu slėpti faktą "ištekėjusi" atvirkščiai, aš tuo didžiuojuosi.. nereikš nepagarbos vyrui ar jo pavardei, o apie savęs, kaip asmenybės suvokimą net nėra kalbos, tas visiškai nepriklauso nuo pavardės smile.gif

Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2012 01 17, 15:13)

jei mamos ir tecio pavardes skirtingos, manau, jog teisingiausia suteikti mamos pavarde (cia mano nuomone), bet cia jau abieju tevu pasirinkimas. Taciau mano vyras zino, jog as nieko pries, kad vaikui duotume jo pavarde. Vaikas, sulaukes tam tikro amziaus, gales ja pasikeist, jei nores ir i kokia nores.
Atsakyti
Tai atejus tam laikui, kai gales, tai jau bus nugyvenes su ta pavarde ir sakys va jau tiek laiko nugyvenau, tai mano istorija, tai as ir bla bla bla. ir su abiem tevais nesisies. nieko nesakau, kai pasilieka dvigubas pavardes, na tiektu tegu patampa -e. bet kai seima su atskiromis pavardemis, na kokia ji ten seima, jei net pavardes negali bendros tureti
Atsakyti
QUOTE(melynesne @ 2012 01 17, 21:14)
Tai atejus tam laikui, kai gales, tai jau bus nugyvenes su ta pavarde ir sakys va jau tiek laiko nugyvenau, tai mano istorija, tai as ir bla bla bla. ir su abiem tevais nesisies. nieko nesakau, kai pasilieka dvigubas pavardes, na tiektu tegu patampa -e. bet kai seima su atskiromis pavardemis, na kokia ji ten seima, jei net pavardes negali bendros tureti

Skiriasi tik galūnė, bet pavardė yra ta pati ir bendra smile.gif
Atsakyti