Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(akutivo @ 2012 05 08, 10:36)
o kaip taip galima ? kokia Jusu tada pavarde bus?  blush2.gif  kaip cia kaip cia? smile.gif nes mano busimojo galune _as_ bet as negaliu irgi buti _as_ ir net _a_ .. hmmm  g.gif  kaip cia?  bigsmile.gif

Na maniškio pavardė ukrainietiška, galūnė -aj, todėl ir aš taip pat būsiu -aj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karelija @ 2012 05 12, 17:33)
O aš neapsisprendžiu ar -uvienė galą imti ar -ienė, nes būsimasis - us.
Vieniems pažystamiems -uvienė skamba gražiau, taip solidžiau, nei ienė, o man kažkaip paprasčiausiai -ienė kad trumpiau patinka.. Tai neapsisprendžiu doh.gif

Man paprastai gražiau būna -uvienė, bet čia ir nuo pavardės priklauso.
Atsakyti
QUOTE(Karelija @ 2012 05 12, 17:33)
O aš neapsisprendžiu ar -uvienė galą imti ar -ienė, nes būsimasis - us.
Vieniems pažystamiems -uvienė skamba gražiau, taip solidžiau, nei ienė, o man kažkaip paprasčiausiai -ienė kad trumpiau patinka.. Tai neapsisprendžiu doh.gif

Man gal irgi -uviene graziau smile.gif
Atsakyti
Būtent aš dėl galūnės - uvienė taip džiaugiuosi thumbup.gif ir laukiu kada pagaliau galėsiu džiaugtis tokia pavarde smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 12, 21:14)
Man paprastai gražiau būna -uvienė, bet čia ir nuo pavardės priklauso.

Ačiū visoms už nuomones 4u.gif
Na pavardė paprasta, dažna ir trumpa, iš B raidės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimiliux @ 2012 05 12, 21:31)
Na maniškio pavardė ukrainietiška, galūnė -aj, todėl ir aš taip pat būsiu -aj smile.gif

labai idomiai smile.gif saunu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 12, 09:04)
turėjau minty, kad pavardės galite nekeisti ir nereikės su popieriais lakstyti. vyrams juk nereikia būtent dėl to, kad pavardės nekeičia.

o kalbant apie pavardes, tai pas mus dar yra tas stereotipas, kad jei -aitė, tai ir neištekėjusi.

čia ne konkrečiai klausimas Jums Meškuole, bet tiesiog apskritai šia mintimi.. o tai koks tikslas išvis tada tuoktis, jeigu iš pavardės nesuprasi iš žiedų dažnai irgi nebesuprasi (na tiek dizaino, tiek nešiojimo ant kur nori, tiek kartais išvis nešiojimo tik švenčių proga..)? g.gif tai vistiek yra kažkokios tradicijos, simboliai ir jeigu jie nieko nereiškia, tai kam tada tos vestuvės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 15:04)
čia ne konkrečiai klausimas Jums Meškuole, bet tiesiog apskritai šia mintimi.. o tai koks tikslas išvis tada tuoktis, jeigu iš pavardės nesuprasi iš žiedų dažnai irgi nebesuprasi (na tiek dizaino, tiek nešiojimo ant kur nori, tiek kartais išvis nešiojimo tik švenčių proga..)?  g.gif  tai vistiek yra kažkokios tradicijos, simboliai ir jeigu jie nieko nereiškia, tai kam tada tos vestuvės?  g.gif

Juk ne dėl tradicijų ar simbolių tuokiamės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Candyfloss @ 2012 05 14, 15:53)
Juk ne dėl tradicijų ar simbolių tuokiamės  mirksiukas.gif

Nu tikrai, gan keistas klausimas smile.gif vedybos juk ir teisinę "galią" turi, ne tik simbolinę smile.gif tikintys žmonės irgi plačiai galėtu atsakyt į šitą klausimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bailarina: 14 gegužės 2012 - 16:28
QUOTE(buurbuulis @ 2012 05 14, 15:04)
o tai koks tikslas išvis tada tuoktis, jeigu iš pavardės nesuprasi iš žiedų dažnai irgi nebesuprasi

yra kažkokios tradicijos, simboliai ir jeigu jie nieko nereiškia, tai kam tada tos vestuvės?  g.gif

doh.gif o tai jus tuoketes del pavardes keitimo? Del galimybes nesioti tradicini vestuvini zieda? Del galimybes vestuvine suknia pasipuosti? Vyras tai zino? Ir kodel kazkas pagal mano pavarde ar zieda turi spresti istekejus as ar ne? Koks ju reikalas mano seimynine padetis?
Atsakyti
[
QUOTE(Leksa @ 2012 05 14, 20:30)
doh.gif o tai jus tuoketes del pavardes keitimo? Del galimybes nesioti tradicini vestuvini zieda? Del galimybes vestuvine suknia pasipuosti?  Vyras tai zino? Ir kodel kazkas  pagal mano pavarde ar zieda turi spresti istekejus as ar ne? Koks ju reikalas mano seimynine padetis?

Nu as teku ne del viso to tikrai,o todel,kad noriu turet kaip sakant ''legalia''seima,but sajungoi su mylimu zmogumi ir t.t. ir pavardes keitimas man yra svarbu,gal but taip,parodyt,kad as esu istekejus,nes senmerges statusas is pavardes sprendziant man visai nepatrauklus kai man 50 bus.Jau dabar skrendant klausia ar cia mano vaikas,nes pavardes skirtingos ir pan.Cia mano nuomone ,o kas kaip daro taip tikrai neskauda del to mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 14 gegužės 2012 - 21:32
QUOTE(Inga04 @ 2012 05 14, 21:31)
gal but taip,parodyt,kad as esu istekejus,nes senmerges statusas is pavardes sprendziant man visai nepatrauklus kai man 50 bus.

man jau per 30, vyras turi savo pavarde, as turiu savo ir keisti nesiruosiu niekada. Man nera noro kazkam kazka rodyti.
Ir nematau nieko blogo senmergystej. Ir kas cia tokio jei 50 metu -yte ar -aite? Negi ne zmogus? Blogesne? Nepilnaverte? O gal buvo istekejus ir net vyro pavarde turejo, tik vyrelis taip daede, kad issiskyrus savo susigrazino. Juk ir taip gali buti. Taip kad, pavarde dar nieko nenulemia/neparodo.
Atsakyti