Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

O man labai pasisekė, nesukau daug galvos dėl pavardės keitimo, nes mano pavardė man niekad nepatiko, o būsimo vyro labai graži smile.gif Su -ė, mano pavardės galunė liktų -aitė, bet kadangi išteku, noriu, kad ir pavardė būtų kaip jau ištekėjusios.

Ginčai tokiomis temomis yra tokie pat beprasmiai, kaip ir dėl žiedų nešiojimo ant dešinės ar ant kairės rankos. Kiekvienas daro taip, kaip priimtina. Skonio reikalas.

QUOTE(stafisss @ 2012 01 15, 17:52)
Baikit pyktis,juk visur pabrėžia,kad pavardę su ė renkasi išsilavinusios (popierėlis diplomo dar nieko nereiškia) ir jaunos miestietės  biggrin.gif savo pavardę pasilieka gyvenime daugiau pasiekusios moterys  smile.gif o ienės tegu gyvena kaip joms patinka. Visais laikais pilkos masės buvo dauguma

doh.gif Pašnekėjot... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif pirmąkart matau tokį visur pabrėžiamą faktą biggrin.gif
Labai džiaugiuosi, kad aš protinga ir išsilavinusi, todėl iš pilkos masės galiu išsiskirti kur kas svarbesniais dalykais, nei "naujausių tendencijų" pavardžių galūnėmis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bailarina @ 2012 05 08, 00:39)
Labai džiaugiuosi, kad aš protinga ir išsilavinusi, todėl iš pilkos masės galiu išsiskirti kur kas svarbesniais dalykais, nei "naujausių tendencijų" pavardžių galūnėmis biggrin.gif

thumbup.gif oi kaip čia taikliai ir tinkamai pasakėt thumbup.gif
Atsakyti
Aš kažkaip be ilgų svarstymų nusprendžiau tapti -iene. Pavardė su -ė galūne skambėtų labai jau juokingai biggrin.gif o mergautinė pavardė nekelia kažkokių super nostalgijų smile.gif Nemanau, kad mano tapatybė galėtų pasikeisti nuo pavardės, kažkaip jos visiškai nesureikšminu.
Svarbiau, koks vyras šalia, nei kokia ten pavardės galūnė biggrin.gif
Nors, jei pavardė būtų labai gražiai skambėjus su -ė, būčiau ėmus su -ė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 07, 13:54)
galite nekeisti - irgi nieko nereikės  biggrin.gif

tik kazi ar baudu paskui nereikes moket uz senus dokumentus su jau nebegaliojancia pavarde biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Deimiliux @ 2012 05 07, 19:42)
Nu va jiem išvis gerai, realiai vedybos, kas jiem tik kostiumas ir pasirodyt laiku ir vietoj, o mum ir visi manikiųrai pedikiūrai, suknelės ir t.t. plius dokumentų visokiausių keitimas ir lakstymas po visas įstaigas biggrin.gif na bet verta gi  4u.gif

verta verta 4u.gif taip, noriu tureti jo pavarde. smile.gif
bet cia del tu pavardziu kaip kam.. ir nepriklauso tai nei nuo issilavinimo nei nuo miestietiskumo ar dar kazko. smile.gif
tai tiesiog yra individualus pasirinkimas, manau siuo klausimu kalba daugiau ego, ir tiek.. smile.gif
yra, kurios istekedamos vistiek nepripazins "priklausymo" vyrui ir pavardes gink dieve nekeis, kitos, kaip tik nori vyrui "priklausyti" ir kad apie tai kalbetu jos pavarde, kitos randa kompromisa su vyru, nes nenori nusileisti nei tas nei tas.. kiti net nekelia tokio klausimo.. smile.gif
mes pasirinkom _ė_ , nes taip ir jam ir man gražiau smile.gifo ne kazkam kitam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akutivo @ 2012 05 08, 10:00)
tik kazi ar baudu paskui nereikes moket uz senus dokumentus su jau nebegaliojancia pavarde biggrin.gif

Papildyta:
verta verta  4u.gif  taip, noriu tureti jo pavarde. smile.gif
bet cia del tu pavardziu kaip kam.. ir nepriklauso tai nei nuo issilavinimo nei nuo miestietiskumo ar dar kazko. smile.gif
tai tiesiog yra individualus pasirinkimas, manau siuo klausimu kalba daugiau ego, ir tiek.. smile.gif
yra, kurios istekedamos vistiek nepripazins "priklausymo" vyrui ir pavardes gink dieve nekeis, kitos, kaip tik nori vyrui "priklausyti" ir kad apie tai kalbetu jos pavarde, kitos randa kompromisa su vyru, nes nenori nusileisti nei tas nei tas.. kiti net nekelia tokio klausimo.. smile.gif
mes pasirinkom _ė_ , nes taip ir jam ir man gražiau smile.gifo ne kazkam kitam smile.gif

Na ta moterytė kur šnekėjo apie išsilavinimą ir pan., tai tikrai žiauriai nusišnekėjo, nebent pati iš gilaus kaimo, tai ir renkas ale "madingą" pavardės galūnę, čia kiekvieno gi reikalas, aš irgi maščiau apie -ė, bet kad ji tikrai juokingai skamba su būsima pavarde, tai lieku prie tokios pačios kaip vyro, nei ienė nei mergautinė, būsim visiškai vienodom pavardėm, ir man tai labai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimiliux @ 2012 05 08, 11:26)
Na ta moterytė kur šnekėjo apie išsilavinimą ir pan., tai tikrai žiauriai nusišnekėjo, nebent pati iš gilaus kaimo, tai ir renkas ale "madingą" pavardės galūnę, čia kiekvieno gi reikalas, aš irgi maščiau apie -ė, bet kad ji tikrai juokingai skamba su būsima pavarde, tai lieku prie tokios pačios kaip vyro, nei ienė nei mergautinė, būsim visiškai vienodom pavardėm, ir man tai labai patinka smile.gif

o kaip taip galima ? kokia Jusu tada pavarde bus? blush2.gif kaip cia kaip cia? smile.gif nes mano busimojo galune _as_ bet as negaliu irgi buti _as_ ir net _a_ .. hmmm g.gif kaip cia? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(akutivo @ 2012 05 08, 09:00)

turėjau minty, kad pavardės galite nekeisti ir nereikės su popieriais lakstyti. vyrams juk nereikia būtent dėl to, kad pavardės nekeičia.

o kalbant apie pavardes, tai pas mus dar yra tas stereotipas, kad jei -aitė, tai ir neištekėjusi.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 05 12, 09:04)
o kalbant apie pavardes, tai pas mus dar yra tas stereotipas, kad jei -aitė, tai ir neištekėjusi.

Nu taip, nes dažniausiai taip ir yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bailarina @ 2012 05 12, 14:17)
Nu taip, nes dažniausiai taip ir yra smile.gif

kuo toliau, tuo labiau ne taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2012 05 12, 13:48)
kuo toliau, tuo labiau ne taip  biggrin.gif

Vadinasi, su laiku pasikeis ir stereotipai smile.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 01 14, 23:57)
As pasilikau savo pavarde ir niekuomet jos nekeisiu. Kodel? Nes ji man brangi, nes tai MANO seimos, MANO pacios pavarde. Ja isduoti visi dokumentai, baigti mokslai, sia pavarde mane visi pazista. Su nepagarba vyro seimai tai nesusije (rasau, nes tuoj atsiras tokiu, kur puls akiu draskyt, kad negerbiu vyro). Jei privaleciau rinktis vyro pavarde irodinedama, jog ji gerbiu, tai tuomet reikstu, jog jis negerbia manes? Ar reikstu, jog negerbiu savo tevu, savo proteviu, atsisakydama ju pavardes? Man svarbi yra MANO kilme ir MANO pacios saknys. Kaip mano drauge sako: MANO SEIMA MAN YRA TIK VIENA, O VYRU GALI BUTI IR DESIMT"  mirksiukas.gif
P.S. bet esu ir uz dvigubas pavardes  mirksiukas.gif

Patiko man sis postas,pritariu viskam thumbup.gif

Pacia labai nervuoja,kai skrendi lektuvu,,ir prie pasu patikros klausia ar tai jusu vaikas,ne pavardes nevienodos,turi veziotis gimimo liudijima ir pan.
Mano mergautine pavarde irgi man patinka ir gaila kazkaip atrodo,bet...man seima visu vienodos pavardes,nesvarbu ten -iene ar -e,o ne dvigubos,mergautines ir pan issidirbinejimas,primenu,cia tik mano nuomone smile.gif
As imsiu vyro pavarde bus tokia pat kaip jo,nelietuvinsiu,nes jis ne lietuvis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 12 gegužės 2012 - 15:36
O aš neapsisprendžiu ar -uvienė galą imti ar -ienė, nes būsimasis - us.
Vieniems pažystamiems -uvienė skamba gražiau, taip solidžiau, nei ienė, o man kažkaip paprasčiausiai -ienė kad trumpiau patinka.. Tai neapsisprendžiu doh.gif
Atsakyti