Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

Sveikos norėjau paklausti ar turiu galimybe Lietuvoje tuokiantis prie pavardės, kuri baigiasi -ov prisidėti galunė - ienė arba -ė? 4u.gif
Atsakyti
[quote=buurbuulis,2012 04 18, 16:43]
7 - duoti vyrui savo pavarde, tai tapti savo pavardes -iene
8 - duoti vyrui savo pavarde ir patapti su savo -e
biggrin.gif
turbut problema tame, kad kai didelis pasirinkimas dar labiau nezinome ko norime, nei su mazu pasirinkimu lotuliukas.gif
o kur dar isvis pavardes pasikeitimas i kita kokia nors pavarde, jeigu vel imti visus galimus galuniu variantus, dar 3 variantai lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

9 - tenkinant sąlygas galima pasirinkti pavardę -is
10 - galima persipavardinti mamos mergautine pavarde.

asmeniškai aš dvejoju tarp savo pavardės ir -ė. labiau linkstu prie savosios.
nemanau kad -ė tai mada. tai tiesiog pasirinkimo laisvė.
Atsakyti
Man patiktų galūnė -ė smile.gif Nors ir - ienė visai patiktų ax.gif Aš labiau žiūriu kaip dera prie mano vardo. Nors, jei MB labai prieštarautų -ė, nematau problemos imti - ienė smile.gif
Mano draugė tekėjo, pasiliko savo mergautinę ir per brūkšnelį įsirašė vyro. O vyras pasiėmė per brūkšnelį jos. Nu man taaaip gražu. Nesismulkinsiu kas yra kas, bet jos vyras dabar Muka - Titas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 02 gegužės 2012 - 20:12
Atsiprašau jeigu apie tai jau buvo kalbėta 4u.gif
Žadu imti vyro pavardę su galūne -ė, tai kokia galūnė bus mūsų dukrelės?
Atsakyti
QUOTE(Eve330 @ 2012 05 03, 09:25)
Atsiprašau jeigu apie tai jau buvo kalbėta  4u.gif
Žadu imti vyro pavardę su galūne -ė, tai kokia galūnė bus mūsų dukrelės?

kaip ir visų dukryčių, kurių mamų pavardės -ienė arba -ė, t.y. -ytė arba -aitė, -iūtė (arba -a, jei rusiška)
Atsakyti
QUOTE(Auksaklaupė @ 2012 05 03, 08:37)
kaip ir visų dukryčių, kurių mamų pavardės -ienė arba -ė, t.y. -ytė arba -aitė, -iūtė (arba -a, jei rusiška)

Nežinau iš kur ir kodėl, bet galvojau kad ir dukrelėms galima parinkti galūnę -ė blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve330 @ 2012 05 03, 13:21)
Nežinau iš kur ir kodėl, bet galvojau kad ir dukrelėms galima parinkti galūnę -ė blink.gif

Jus teisingai girdejote, galima smile.gif ir -iene budama galetumete dukrytei -e galune parinkti
Atsakyti
gal kas domėjosi kokius dokumentus reikės keisti (išskyrus pasą), kokios procedūros, terminai ir t.t. dėl pavardės keitimo po vestuvių? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Proteja @ 2012 05 06, 17:16)
gal kas domėjosi kokius dokumentus reikės keisti (išskyrus pasą), kokios procedūros, terminai ir t.t. dėl pavardės keitimo po vestuvių? smile.gif

Na aš domėjausi truputį, tai galiu pasakyti ką pati žadu eiti keistis: tai žinoma pasą, ID, tada vairavimo teises irgi reikia, banko korteles, poliklinikoj prasinešt, kad pasikeitė pavardė, kadangi esu studentė, tai ir studento pažymėjimą, universitete prasinešt, nes gali reikėti persirašyti sutartį, dirbančios darbe taip pat. toliau sodros pažymėjimą irgi eisiu pasikeist bei dėl telefono abonento irg ofise pranešti.

Viską geriausia per mėnesė susitvarkyt, aišku kitos ir metų metais nieko nekeičia, bet manau kuo greičiau tuo geriau, gi paskiau jokių galvos skausmų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimiliux @ 2012 05 06, 18:26)
Na aš domėjausi truputį, tai galiu pasakyti ką pati žadu eiti keistis: tai žinoma pasą, ID, tada vairavimo teises irgi reikia, banko korteles, poliklinikoj prasinešt, kad pasikeitė pavardė, kadangi esu studentė, tai ir studento pažymėjimą, universitete prasinešt, nes gali reikėti persirašyti sutartį, dirbančios darbe taip pat. toliau sodros pažymėjimą irgi eisiu pasikeist bei dėl telefono abonento irg ofise pranešti.

Viską geriausia per mėnesė susitvarkyt, aišku kitos ir metų metais nieko nekeičia, bet manau kuo greičiau tuo geriau, gi paskiau jokių galvos skausmų smile.gif

mum kiek daug, o vyram nieko smile.gif) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akutivo @ 2012 05 07, 11:00)

galite nekeisti - irgi nieko nereikės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akutivo @ 2012 05 07, 12:00)

Nu va jiem išvis gerai, realiai vedybos, kas jiem tik kostiumas ir pasirodyt laiku ir vietoj, o mum ir visi manikiųrai pedikiūrai, suknelės ir t.t. plius dokumentų visokiausių keitimas ir lakstymas po visas įstaigas biggrin.gif na bet verta gi 4u.gif
Atsakyti