Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Leksa @ 2012 04 17, 10:24)
Taigi turi!!!!!! Net 3 variantus!

6 net biggrin.gif
- pasilikti savo
- patapti -ienė
- patapti -ė
- pasilikti savo + antra su -ienė
- pasilikti savo + antra su-ė
- pasikeisti iš viso pavardę į kokią nors kitą biggrin.gif

bet toms jaunoms mergaitėms vis per mažai ir per mažai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 17 balandžio 2012 - 20:26
QUOTE(zaliaskare @ 2012 04 17, 02:04)
Jetus, paskaičiau šitą temelę ir pasijutau tikra nendartaliete.....

Aš irgi tada neandartalietė biggrin.gif Nes laibai džiaugiuosi, kad būsiu -ienė, kai reikėjo pildyt CMB anketą, net nedvejojau schmoll.gif Mano mergautinė pavardė man labai graži, labai myliu savo tėtį ir savo šeimą, bet išteku ir nesiruošiu laužyt lietuviškų tradicijų.
Kiekviena mąsto savaip, bet, mano nuomone, kaip atėjo ta -ė, taip ir išeis smile.gif Nes dauguma renkasi ne dėl to, kad nepatiktų būt -iene, o dėl to, kad dabar yra tokia mada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 04 17, 17:30)
vajezai vajezau kokia nepagarba saliai NORAS tureti VYRO pavarde be jokiu galuniu...

nepagarba jos taisyklems (istatymams), tai ir yra nepagarba saliai.
Manot visose kitose valstybese moterys tekedamos turi kiek varijantu pavardei? Tik tiek, kiek istatymai numato, o ne kiek kiekvienos fantazija leidzia. O va, kad Lietuva neleidzia 10 varijantu rinktis, tai pasipiktinimas begalinis. Kraustykities i kita valstybe, priimkit jos pilietybe ir bus OK. Galesit jos istatymu laikytis. Tik atidziai isstudijuokit, kuriose valstybese moteriskos pavardes turi moteriska galune, o ne vyriska, nes vel blogai bus.
Atsakyti
QUOTE(Monmorensi @ 2012 04 17, 20:25)
6 net biggrin.gif
- pasilikti savo
- patapti -ienė
- patapti -ė
- pasilikti savo + antra su -ienė
- pasilikti savo + antra su-ė
- pasikeisti iš viso pavardę į kokią nors kitą  biggrin.gif

bet toms jaunoms mergaitėms vis per mažai ir per mažai  biggrin.gif

7 - duoti vyrui savo pavarde, tai tapti savo pavardes -iene
8 - duoti vyrui savo pavarde ir patapti su savo -e
biggrin.gif
turbut problema tame, kad kai didelis pasirinkimas dar labiau nezinome ko norime, nei su mazu pasirinkimu lotuliukas.gif
o kur dar isvis pavardes pasikeitimas i kita kokia nors pavarde, jeigu vel imti visus galimus galuniu variantus, dar 3 variantai lotuliukas.gif

QUOTE(ineffable @ 2012 04 17, 20:27)
Kiekviena mąsto savaip, bet, mano nuomone, kaip atėjo ta -ė, taip ir išeis smile.gif Nes dauguma renkasi ne dėl to, kad nepatiktų būt -iene, o dėl to, kad dabar yra tokia mada  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

As -iene. Tik susirupinau, kada -iene skamba kaip 50metes, o kada -iene skamba normaliai? paaiskinkite a? biggrin.gif
Atsakyti
as pasiliksiu savo pavarde smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ineffable @ 2012 04 17, 20:27)
Aš irgi tada neandartalietė biggrin.gif Nes laibai džiaugiuosi, kad būsiu -ienė, kai reikėjo pildyt CMB anketą, net nedvejojau  schmoll.gif Mano mergautinė pavardė man labai graži, labai myliu savo tėtį ir savo šeimą, bet išteku ir nesiruošiu laužyt lietuviškų tradicijų.
Kiekviena mąsto savaip, bet, mano nuomone, kaip atėjo ta -ė, taip ir išeis smile.gif Nes dauguma renkasi ne dėl to, kad nepatiktų būt -iene, o dėl to, kad dabar yra tokia mada  biggrin.gif

Jeigu mada, tai labai ilgai užsibuvo biggrin.gif
Kai -ienė atėjo, tai kažkaip neišėjo. Visgi -ė dar prieš -ienes buvo smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
tai kiek skaiciau, negaliu rinktis tokios pat pavardes kaip ir vyro, su -us ant galo. Mes gyvenam uzsienyje ir cia jiems nepriimtinos tos -ienes, -iutes. Norim ir man, ir dukroms pakeisti i -us. O gal visgi galima? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 04 26, 19:52)
Sveikos,
tai kiek skaiciau, negaliu rinktis tokios pat pavardes kaip ir vyro, su -us ant galo. Mes gyvenam uzsienyje ir cia jiems nepriimtinos tos -ienes, -iutes. Norim ir man, ir dukroms pakeisti i -us. O gal visgi galima?  g.gif

abejoju..
Atsakyti
O aš va pasirinkau pareiškime būsimo vyro pavardę ir ji man labai patinka, nei mano pačios ilga -aitė.. Bus trumpa ir tokia pati kaip ir vyro, nes jis ukrainietiškų šaknų smile.gif tai mano galūnė bus -aj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 04 26, 20:52)
Sveikos,
tai kiek skaiciau, negaliu rinktis tokios pat pavardes kaip ir vyro, su -us ant galo. Mes gyvenam uzsienyje ir cia jiems nepriimtinos tos -ienes, -iutes. Norim ir man, ir dukroms pakeisti i -us. O gal visgi galima?  g.gif

ne.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2012 04 26, 19:52)
Sveikos,

Būna, žmonės nuvažiuoja į užsienį, susituokia ir žmona gauna pavardę su vyriška galūne. Manau, Jums reiktų būtent savo užsienyje pasidomėti, jeigu jau ten ketinate tuoktis.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 04 27, 14:38)
Būna, žmonės nuvažiuoja į užsienį, susituokia ir žmona gauna pavardę su vyriška galūne. Manau, Jums reiktų būtent savo užsienyje pasidomėti, jeigu jau ten ketinate tuoktis.

Mes susituoke jau senai smile.gif. Tai reiks tada bent jau -e pasidaryt.
Atsakyti