Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(noraeleo @ 2012 04 07, 19:14)
va butent  drinks_cheers.gif
tuo labiau kai pavardeje dvi priebalses is eiles kartojasi  lotuliukas.gif  tai -iene , visiskai nesiderina.
bet kuriuo atveju,yra santuokoje svarbesniu dalyku uz pavardes galune,  tik gaila, kad musu salies istatymai labai varzantys pasirinkimo laisve.

suprantama ne pavarde svarbiausia, bet ne salies ir nebutinai lietuvos istatymai turetu nusprest kokia pavarde rinktis, o ir pasirinkimai tera du :/ - iene su mano busima pavarde skamba taip lyg man jau 50m , o -e pakeitus viena raide tampu niekse biggrin.gif nezinau kas geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 04 07, 20:27)
* bet ne salies ir nebutinai lietuvos istatymai turetu nusprest kokia pavarde rinktis,
**o ir pasirinkimai tera du :/ - iene su mano busima pavarde skamba taip lyg man jau 50m , o -e pakeitus viena raide tampu niekse biggrin.gif nezinau kas geriau smile.gif

*Kazkoks nusisnekejimas blink.gif doh.gif tai kas tuomet turi nuspresti kokia pavarde yra galima, jei ne salis, kurios piliete esat???
**pasilikit savo.
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 03 01, 21:10)
tai jei butu petraitis, tai is zmona kuri noretu vyro pavardes butu petraitis, maniskio pavarde baigiasi -a raide, tiesiog noriu kad mano pavarde butu lygiai tokia pat kaip jo. Labai gaila, kad zmogus netenka pasirinkimo laisves...

as irgi noriu su galune -a buti .
tai iseina kad be sansu tapti -a ? verysad.gif nenoriu buti -iene ir -e ,mano vyro pavarde turi bendrati, ji neskambetu vyriskai, skambetu moteriskai. mano vardaspasibaigia galune -a tai ir pavarde lb deretu -a . ech..
Atsakyti
QUOTE(0kristut0 @ 2012 04 16, 12:45)
mano vyro pavarde turi bendrati

ką turėjote minty sakydama "bendratį"? Nes aš žinau tik tą, kur veiksmažodžiai turi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 04 16, 12:50)
ką turėjote minty sakydama "bendratį"? Nes aš žinau tik tą, kur veiksmažodžiai turi  blush2.gif

ojazau kaip nusisnekejau. uzmirsau jau lietuviu kalbos pamokas . doh.gif
na kaip ir su ta "smala", kai turi ir vyriska galune ir moteriska.kaip ten vadinasi.? g.gif
Papildyta:
bevarde ania? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 07, 22:46)
*Kazkoks nusisnekejimas  blink.gif  doh.gif  tai kas tuomet turi nuspresti kokia pavarde yra galima, jei ne salis, kurios piliete esat???
**pasilikit savo.

esme tame, kad zmogus turi tureti pasirinkimo laisve...
Atsakyti
QUOTE(0kristut0 @ 2012 04 16, 13:00)
ojazau kaip nusisnekejau. uzmirsau jau lietuviu kalbos pamokas . doh.gif
na kaip ir su ta "smala", kai turi ir vyriska galune ir moteriska.kaip ten vadinasi.? g.gif
Papildyta:
bevarde ania? biggrin.gif

nežinau, kaip vadinasi ax.gif
dabartiniai teisės aktai neleidžia turėti -a, bet man atrodo, kad jei atsirastų iniciatyvių žmonių, kreiptųsi į atitinkamas institucijas, tai gal ir įmanoma kažką pakeisti. galėtų vis dėlto leisti moterims turėti galūnę -a, jeigu vyro galūnė -a. Nors VLKK tam tikrais atvejais kaip ožiai užsispyrę būna.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 04 16, 13:51)
nežinau, kaip vadinasi  ax.gif
dabartiniai teisės aktai neleidžia turėti -a, bet man atrodo, kad jei atsirastų iniciatyvių žmonių, kreiptųsi į atitinkamas institucijas, tai gal ir įmanoma kažką pakeisti. galėtų vis dėlto leisti moterims turėti galūnę -a, jeigu vyro galūnė -a. Nors VLKK tam tikrais atvejais kaip ožiai užsispyrę būna.

teks buti -e tada trbut. ka jau darysi . gautusi trumpa, mano dabartine lb ilga , visada visur uzimu visus langelius duotus vardui pavardei kai pildau dokumentus, norisi dbr trumpos, nors gal siek tiek keistai skambes , kaip kokia smale , smaliene gal graziau, biggrin.gif g.gif aijsq smala butu graziausiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(0kristut0 @ 2012 04 16, 14:58)
teks buti -e tada trbut. ka jau darysi . gautusi trumpa, mano dabartine lb ilga , visada visur uzimu visus langelius duotus vardui pavardei kai pildau dokumentus, norisi dbr trumpos, nors gal siek tiek keistai skambes , kaip kokia smale , smaliene gal graziau,  biggrin.gif  g.gif aijsq smala butu graziausiai  biggrin.gif

jo, smala butu graziausiai smile.gif pritariu simtu proentu, maniske su -a igi skambetu tobulai, nes mano vardas baigiasi -a... nu bet pasvajokim ir praeis
Atsakyti
Jetus, paskaičiau šitą temelę ir pasijutau tikra nendartaliete..... lotuliukas.gif Aš šitaip laukiu tos dienos kaip galėsiu iškėlus galvą sakyti, kad aš esu ienė thumbup.gif man tiesiog labai graži ta MB pavardė, na su galūne ė ji nekaip skamba. Sava pavardę aš taip pat labai myliu, bet man visvien būsimoji mano pavarde labai garži ir nors ka nori lotuliukas.gif Ir man neatrodo, kad su galūne ienė tinka tik vyresnio amžiaus moterims (mašiau išsakytu tokių nuomonių) cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Luxura @ 2012 04 16, 13:06)
esme tame, kad zmogus turi tureti pasirinkimo laisve...

Taigi turi!!!!!! Net 3 variantus! Pasilikt savo, pasiimt vyro su -iene, arba vyro su -e. O gerai pagalvojus, tai ir dviguba pavarde gali tureti. Tai nesakykit, kad neturi pasirinkimo, nes tai absurdas! Visose valstybese savos taisykles, savi paprociai, tai bent minimaliai gerbkit savo sali.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 17, 10:24)
Taigi turi!!!!!! Net 3 variantus! Pasilikt savo, pasiimt vyro su  -iene, arba vyro su -e. O gerai pagalvojus, tai ir dviguba pavarde gali tureti. Tai nesakykit, kad neturi pasirinkimo, nes tai absurdas! Visose valstybese savos taisykles, savi paprociai, tai bent minimaliai gerbkit savo sali.

vajezai vajezau kokia nepagarba saliai NORAS tureti VYRO pavarde be jokiu galuniu...
Atsakyti