Ne, per council paduodami tik prašymai į reception klasę. Jūsų atveju, jei vaikui sueis 3 metai iki rugsėjo, tada į reception reikės paduoti prašymą iki kažkur sausio mėn. Dėl nemokamų valandų tiesiai eikit į aplinkinius darželius ir mokyklas. Galit kad ir per ofstedo puslpapį susirati visus aplink esančius ir bandyti. Aš patarčiau bandyt papult į mokyklą (čia turiu omeny mokyklinį daržą), ypač jei yra šansas,kad į reception ten eisit, bus vaikui tęstinumus ir nereikės kitais metais vėl prisitaikinėt. Bet nelaukit paskutinės minutės, daug kur yra eilės.
Atsiprašau, kad niekaip nerandu laiko išsamiai apie reception parašyti....
Beje, mamytėms, kurios turi laiko, labai patarčiau pasiprašyti padėti vaiko mokykloje. Pamatysit iš arčiau, kaip vyksta mokymas ir šiaip patirtis. Čia jau iš savo patirties kalbu, jei kas prieš porą metų būtų pasakęs, kad norėsiu dirbt su vaikais, būčiau pirštą pasukiojus. O va po pusmečio savanoriavimo mokykloje man taip patiko, kad ruošiuosi įsigyti teaching assistant kvalifikaciją ir bandyt įsitvirtint šitoj srity.
QUOTE(werde @ 2012 02 15, 19:46)
Ne, per council paduodami tik prašymai į reception klasę. Jūsų atveju, jei vaikui sueis 3 metai iki rugsėjo, tada į reception reikės paduoti prašymą iki kažkur sausio mėn. Dėl nemokamų valandų tiesiai eikit į aplinkinius darželius ir mokyklas. Galit kad ir per ofstedo puslpapį susirati visus aplink esančius ir bandyti. Aš patarčiau bandyt papult į mokyklą (čia turiu omeny mokyklinį daržą), ypač jei yra šansas,kad į reception ten eisit, bus vaikui tęstinumus ir nereikės kitais metais vėl prisitaikinėt. Bet nelaukit paskutinės minutės, daug kur yra eilės.
Aga, supratau dabar, nes va ta dalis ir liko neaiski, esu issirinkus kaip tik visus nursery kur kartu su primary, aplink, tada reiskia teks zygiuoti tiesiai. Dickiui 3 sueina geguze, mazajai 2 sueina birzeli Aciu Jums uz ats.
Labas
Mamytės reikia Jūsu pagalbos, turiu tokį klausimą:
Po 2 sav. skendam pas tetį gyvent.
Kovo 6 d. mum sukanka 3 m., tai dabar reikia kreiptis dėl darželio ten kur 15 val nemokamų duoda?o kai sueis 4m. tada jau del paruošiamosios klasės? ir darželį\mokyklą turi būtent pasirinkt palei gyvenamąją vietą?
Žinokit beskaitydama susipainiojau padėkit atsipainiot
Ačiū
Mamytės reikia Jūsu pagalbos, turiu tokį klausimą:
Po 2 sav. skendam pas tetį gyvent.
Kovo 6 d. mum sukanka 3 m., tai dabar reikia kreiptis dėl darželio ten kur 15 val nemokamų duoda?o kai sueis 4m. tada jau del paruošiamosios klasės? ir darželį\mokyklą turi būtent pasirinkt palei gyvenamąją vietą?
Žinokit beskaitydama susipainiojau padėkit atsipainiot
Ačiū
Mamičiuke, skaityk pirmą temos žinutę ir mano paskutinę žinutę
QUOTE(werde @ 2012 02 19, 12:54)
Mamičiuke, skaityk pirmą temos žinutę ir mano paskutinę žinutę
Dabar aišku
Mamytes, o kaip su laiku? Nuo kelintos val prasideda pamokos ir kelinta jos baigesi? Ar yra prailgintos dienos grupe kazkokia? ar uz ja reikia moketi papildomai? Ar mokyklos lankymas yra visiskai nemokamas?
Aciu
Aciu
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2012 02 19, 16:44)
Mamytes, o kaip su laiku? Nuo kelintos val prasideda pamokos ir kelinta jos baigesi? Ar yra prailgintos dienos grupe kazkokia? ar uz ja reikia moketi papildomai? Ar mokyklos lankymas yra visiskai nemokamas?
Aciu
Aciu
Pamokos prasideda nuo 9 ryto, o baigesi 3 valanda, bent jau pas mano vaika taip mokykloj. Yra papomokiniai bureliai, bet jau cia reikia dometis mokykloj.Mokyklos lankymas yra nemokamas, o po pamoku bureliai tai tikriausiai mokami. Bent jau pas mus jie nedaug kainuoja
pas mus pamokos9 prasideda.3.30 baigiasi.bureliu nedaug mokykloj,bet nemokami.Dar galima anksciau atvest ir veliau pasiimt(after school clab) bet ten mokama.rytine lyg3sv uz ryta,vakarine10sv.
pas mus pamokos nuo 8:45 iki 15:15 ir bureliai po ju..mokami,bet ten tik po kelis savriukus,simboliskai...
Sveikos mamytes saunu kad tokia gera tema vedate, nesitikejau, kad man jos prireiks, taciau gyvenimas sukloste taip, kad prireike. Musu situacija yra tokia, as su dukra LT vyras UK, vasara planuojame kraustytis ir mes su dukryte ir jau pradedu panikuot del mokyklos, nes maniskei birzeli bus 6, 1.beda ta, kad kai mes atvyksime nezinome kuriame rajone gyvensime ir kur tos mokyklos ieskoti 2. i kokia klase ja tokio amziaus kels, gal kas jau turite panasios patirties ir galite pasidalinti, buciau dekinga.
QUOTE(nikolytesirdele @ 2012 02 20, 00:38)
Sveikos mamytes saunu kad tokia gera tema vedate, nesitikejau, kad man jos prireiks, taciau gyvenimas sukloste taip, kad prireike. Musu situacija yra tokia, as su dukra LT vyras UK, vasara planuojame kraustytis ir mes su dukryte ir jau pradedu panikuot del mokyklos, nes maniskei birzeli bus 6, 1.beda ta, kad kai mes atvyksime nezinome kuriame rajone gyvensime ir kur tos mokyklos ieskoti 2. i kokia klase ja tokio amziaus kels, gal kas jau turite panasios patirties ir galite pasidalinti, buciau dekinga.
tai kazkur vistiek gyvensit.kai turesit adresa,issirinksit artimiausias kelias moklyklas,pasiimsit uzpildyt anketas ir lauksit,kuri priims.
Esme tame,kad ansciau nieko jus nesusitvarkysit,nes mokykloms reiks adreso patvirtinimo.
o 6metu jau eina vaikuciai cia kaip ir i 2klase