Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

Sveikos Mamos, labai reikia Jūsų pagalbos. Mes su dukryte esam Londone tik dvi savaites, aš jau turiu darbą, daug ką susitvarkiau. bet didžiausias galvos skausmas dėl savo mažiukės. Esu vieniša mama, užsiregistravau dėl vaiko pašalpos, laukiu kol atsius blanką kurį galėčiau pildyti. žinau kad kai susitvarkysiu visus dokumentus bus viskas gerai, bet dabar... apskambinau daugeliui auklių, 3 svarai į valandą čia yra normalu, bet man katik atvykusiai tai kosmiški pinigai, kai per savaitė uždirbu 250 svarų, auklei tektų atiduoti 150, tai net nebelieka nuomai, o dar maistas, kelionė į darbą. Norėjau paklausti ka daryti tokioje situacijoje, ar yra kokios lengavtos? o gal kas iš Jūsų Mamyčių turite atsivežusios Močiutes, kurios namie prižiūri Jūsų vaikučius? gal Jos norėtų prisidurti šiek tiek pinigelių paglobojant ir mano dukrytę? Mano mažytei du metukai ir 8 mėnesiai, puikiai kalba, yra savarankiška. Gyvename Plaistow rajone. Iš anksto dėkoju už bet kokią informaciją.
Atsakyti
Na su vaikais eidavom i mokykla1,1mylios ryte ir tiek atgal popiet. Ir nieko,geriausia budas paspirtukai biggrin.gif autobusais negalejom vazinet nes nei vieno tiesioginio,o vaziuojant kelias ir brangu ir laiko atzvilgiu nesamone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netaa: 19 rugsėjo 2012 - 21:38
QUOTE(werde @ 2012 09 19, 20:35)

Londonietės, vežiojančios vaikus, tau jum bent už vaikus mokėt nereikia.  biggrin.gif  doh.gif Mano mažiui šiais metais penki suėjo, tai dabar už save ir už du vaikus moku, nes autiku važiuojam. Mokykla už 1,3 mylios. Šią savaitę darom bandymą ir ryte pėstute žygiuojam, kol kas nesiskundžia  biggrin.gif Kiek domėjausi, tai mano pusėj keliones apmoka tik vidurinės moksleiviams ir tik jei mokykla toliau nei 3 mylios.

Tai gyvenant uz Londono reikia vaikams nebera nemokomo viesojo transporto g.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2012 09 19, 18:00)
Mums niekas nieko nesiunte  schmoll.gif matyt priklauso nuo vietos kur gyveni. O viska gali gauti konsule arba registruoti mokyklai internetu ka as ir dariau. Tik pastu nusiunciau dokumentus kokiu prase, nes neturejau kur juos atskanuoti.

o kokiu dokumentu dazniausiai praso?

ir mokytoja ateina jau vasara, kai suzinai, i kokia mokykla pateko, ar ne?

SANDRAPET, man atrodo 3 svarai dar net labai normali kaina, negi pigiau imanoma rast?
gal pradzioje galetu kokia drauge paziuret, gal iseitu susiderint arba kokia lietuve mociute pagal skelbimus susirastumet... o kike metu dukrytei? jei virs 3 tai 15 valandu nemokamu darzelyje galit gaut 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2012 09 20, 07:17)
Tai gyvenant uz Londono reikia vaikams nebera nemokomo viesojo transporto  g.gif

Nu taip, iki 5 metuku nemokamai dar galim vaziuot, o jau nuo 5 metuku reikia pirkti vaikiska bilieta.
Atsakyti
QUOTE(indrenear @ 2012 09 20, 10:19)
Nu taip, iki 5 metuku nemokamai dar galim vaziuot, o jau nuo 5 metuku reikia pirkti vaikiska bilieta.

Va cia tai naujiena pasaket... blink.gif Kazkaip maniau ar mieste, ar kaime, kol vaikas mokinas iki 16 metu, jam viesasis transportas nemokamas...
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 09 20, 08:21)
o kokiu dokumentu dazniausiai praso?

Man rodos siunciau kopija vaiko gimimo liudijimo ir bill'a couincil tax.
Atsakyti
Labukas mamos, niu ir kaip vaikiukams mokyklose, turiu omenyje reception klases? mano tai dar vis eina be dideliu rupesciu, tik labai jau noretu moketi angliskai kalbeti, kad suprastu ka mokytoja sneka..as irgi galvoju kaip turi buti jam neidomu kai visia diena kazkokias nesamones mokytoja kalba..as dabr galvoju kaip butu galima padeti tam vaikui pramokti kalba,?aisku visi sako , kad greit tie vaikai pramoksta, bet maniskis yra drovus vaikas ir jids tikrai nekalbins kitu vaiku ir neprakalbs greitai. Gal turite kokiu minciu? gal kokie kursai yra? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Na nežinau, maniškė pradėjo eit į mokyklą nemokėdama kalbos. Tiesa pasakius galvojau, kad bus lengviau jai. Ji labai komunikabili, drąsi ir savarankiška. Bet va mokykloje pasirodo leidžia laiką viena, su niekuo nesikalba. Jau mėnuo laikas, suprast supranta nemažai, žodelių atskirų daug moka, skaito angliškai, o kalbėt nekalba. Tai mums pvz. yra bėda su anglų kalba. Dirba su ja atskira mokytoja, bet su vaikais ji vis tiek bijo kalbėti. Gaila matyt savo vaiką tokį izoliuotą. Niekada tokių problemų nebūdavo unsure.gif Vis dar tikiuosi, kad pasikeis situacija.
Atsakyti
QUOTE(Tyliai_SV @ 2012 09 20, 15:24)
Na nežinau, maniškė pradėjo eit į mokyklą nemokėdama kalbos. Tiesa pasakius galvojau, kad bus lengviau jai. Ji labai komunikabili, drąsi ir savarankiška. Bet va mokykloje pasirodo leidžia laiką viena, su niekuo nesikalba. Jau mėnuo laikas, suprast supranta nemažai, žodelių atskirų daug moka, skaito angliškai, o kalbėt nekalba. Tai mums pvz. yra bėda su anglų kalba. Dirba su ja atskira mokytoja, bet su vaikais ji vis tiek bijo kalbėti. Gaila matyt savo vaiką tokį izoliuotą. Niekada tokių problemų nebūdavo  unsure.gif Vis dar tikiuosi, kad pasikeis situacija.

tai va, vargstai tie musu vaikiukai, angliukai sau patenkinti duksta, zaidzia o musiskiai kiekvienas sau..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti