Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

@milla@, vaikai pradeda eiti i paruosiamaja,kai mokslu metu eigoje sueina penkeri (tiksliau butu iki pat rugpjucio galo wink.gif ) jei darzelis yra kartu su mokykla,gavus vieta toje mokykloje, vaikas yra 'perkaliamas',o tai bus rugseji ar sausi priklauso nuo mokyklos priemimo tvarkos(vienos du kartus priima i metus, kitos tik karta) ,tad jusu vaikutis, jau nuo 2013 rugsejo (jei tik karta priimama) arba nuo 2014 sausio privalo lankyti paruosiamaja
Atsakyti
QUOTE(_Aurute_ @ 2012 08 20, 17:44)
@milla@, vaikai pradeda eiti i paruosiamaja,kai mokslu metu eigoje sueina penkeri (tiksliau butu iki pat rugpjucio galo wink.gif ) jei darzelis yra kartu su mokykla,gavus vieta toje mokykloje, vaikas yra 'perkaliamas',o tai bus rugseji ar sausi priklauso nuo mokyklos priemimo tvarkos(vienos du kartus priima i metus, kitos tik karta) ,tad jusu vaikutis, jau nuo 2013 rugsejo (jei tik karta priimama) arba nuo 2014 sausio privalo lankyti paruosiamaja

Dekui uz atsakyma,

tik o jei darzelis nera kartu su mokykla? mastau.gif
ar visuose nursery yra paruosiamosios? ar reik tikslintis ir jei ne - nuo 2013m rugsejo pereit i paruosiama prie mokyklos?

Sorry, uz blondiniskuma
Atsakyti
QUOTE(@milla@ @ 2012 08 20, 16:22)
sveikos

truputi nesusigaudau, gal kas padesit.

mano sunus gimes 2009 kova, dabar lanko nursery nemokamas 15val.

4metai sueis uz pusmecio.

Ar kas nors keisis tada del parengiamosios klases, (ar mums nusikelia pusmetis i prieki, iki rugsejo menesio)
Ar tiesiog lankyt ta pati nursery iki jam sueis 5.5m. ir tada keliaus i is anksto uzraysta mokykla?? cool.gif

QUOTE(@milla@ @ 2012 08 20, 17:22)
Dekui uz atsakyma,

tik o jei darzelis nera kartu su mokykla?  mastau.gif
ar visuose nursery yra paruosiamosios? ar reik tikslintis ir jei ne - nuo 2013m rugsejo pereit i paruosiama prie mokyklos?

paruosiama klase (reception class) yra primary school, tikrai ne visuose nurseriuose, nes mano mergaite ejo i nursery ne prie mokyklos. Tiesiog galit paciam darzely paklaust, kada vaikui reikes eiti i reception, aukletojos turetu zinot, pasakys, bent musu darzely girdejau, kad kitiems aiskino.
Siaip i reception klase vaikas turi eit, jei per mokslo metus (skaiciuojant nuo rugsejo) vaikui sueis 5 m. Pvz., mano mergaitei 5 m sueis gruodi, todel ji nuo sio rugsejo jau eis i paruosiamukus.

Atsakyti
QUOTE(_Aurute_ @ 2012 08 20, 16:44)
@milla@, vaikai pradeda eiti i paruosiamaja,kai mokslu metu eigoje sueina penkeri (tiksliau butu iki pat rugpjucio galo wink.gif )

g.gif Mes tai einam į pirmą klasę, nors dukrai lapkritį tik sueis 5-eri.

Ai dar noriu pasidžiaugt, pasirodo mano dukra kadangi nemoka kalbos, tai dar papildomai dirbs su atskira mokytoja. Tai taip apsidžiaugiau thumbup.gif
Atsakyti
aciu visoms pasisakiusioms 4u.gif

Kai anglu nera ideali, norisi pirmiausia issaiskinti gimtaja kalba, o po to eit i sunaus nursery teirautis.

*Turbut nera per anksti pries metus ieskoti primary school uzsiregistravimui?

**Kaip suprantu, reception class jau bus nemokama?
Atsakyti
QUOTE(@milla@ @ 2012 08 20, 18:39)
aciu visoms pasisakiusioms 4u.gif
Kai anglu nera ideali, norisi pirmiausia issaiskinti gimtaja kalba, o po to eit i sunaus nursery teirautis.

*Turbut  nera per anksti pries metus ieskoti  primary school uzsiregistravimui?

**Kaip suprantu, reception class jau bus nemokama?

puikiai suprantu, ir man buvo sunku, galvojau reception - registratura doh.gif veliau tik suzinojau kad ne jokia registratura, o paruosiamukai 4u.gif
Priemimas i reception vyksta nuo rugsejo vidurio iki sausio kazkelintos dienos, bent taip londone newhame buvo pernai, ir nors prasyma pateikiau laiku, patekom tik i treciu numeriu buvusia mokykla doh.gif Nezinau ar dideliam mieste gyvenat, bet apsiziurekit aplinkui kelias mokyklas, nes man reikejo irasyt 6 mokyklas, i trecia patekom unsure.gif Viska internetu pildziau.
Reception class nemokama, pas mus nuo 8.30 iki 3.10. Del pietu nezinau kaip bus, mokami ar nemokami, bet buna pietus.
Atsakyti
Šiaip tai galima būtų pirmą žinutę perskaityt, bent keletą atsakymų ten galima rasti.
smile.gif
Jei esat registruoti pas gp, greičiausiai gausit formą pildymui ir paaiškinimus paštu arba kiekvieno council'o puslapy yra info apie priėmimą į pradines mokyklas ir kada būtent tas priėmimas vyksta. Dažniausiai prašymą užpildyt reikia iki sausio ir atsakymą gaunat balandį. Už paruošiamą klasę mokėt nereikia, vaikai būna dažniausiai visą dieną (9-3), kai kuriose pradeda po pusę dienos, paskui, kai vaikas apispranta, pradeda lankyti pilną dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo werde: 20 rugpjūčio 2012 - 20:51
Mano vaikas budamas nursary gavo tuscia forma , kad uzpildyti del mokyklos i reception. Kai atejau pasiimt vaika, aukletoja padave i rankas, lyg ir ziema dar buvo. Pasake, kad uzpildysim namie ir issiusim pastu nurodytam adresatui. Viskas. Gavom atsakyma, kad vaikas priimtas i reception kazkur po keliu men. Matyt ne visur vienodai buna.
Atsakyti
tikriausiai, kad ne visur vienodai. Mes registruotos pas gp, bet nei is ten, nei is darzelio jokiu formu negavom. Tiesiog newhamo zurnale, kuri nemokamai atnesa i namus, perskaiciau, kada prasides priemimas. Ir netgi autobusu stotelese keliose maciau info 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, norejau paklausti, ar sitoje temoje yra apie sekmadienines lituviskas mokyklas ar cia man kitur ieskuoti info? labai aciu, jei atsakysite
Atsakyti
QUOTE(tolitoli @ 2012 08 23, 22:53)
Laba diena, norejau paklausti, ar sitoje temoje yra apie sekmadienines lituviskas mokyklas ar cia man kitur ieskuoti info? labai aciu, jei atsakysite

Lygtais aptariama nebuvo... g.gif
Atsakyti
nezinau, gal jau simtus kartu aptarinejot sita dalyka, atgal puslapiu neskaiciau, bet noriu paklausti, kaip ten del tu 3 nemokamu valandu vaikams darzelyje? Viena pazistama sake, nueisi, uzpildysi forma, nereikes nei eilese jokiose laukti, nei ka, is karto priima. Kitur girdziu, kad reikia beveik metus laiko eilej atstoveti ir tai nezinia ar gausi tu ta darzeli tooms trims valandukems. Kaip yra is tikruju? g.gif
Atsakyti