Labas vakaras mamytes, turiu daug visokiu klausimu,susijusiu su sia tema, pirmiausia, pas mus vaikinai 9, 4, ir du po 2.5 metuku, pirmiausia idomu ar yra galimybe kad didieji broliai eis i viena mokykla? antras klausimas kaip ten reikalai su darzeliais, nes esu girdejusi kad skiria tik pora valandu per menesi, o kitas laikas kainuojaapie 800 svaru per menesi, gal yra kokiu nuolaidu ar daugiau nemokamu valandu daugiavaikem seimom?
Jei kvailai klausiu atsiprasau, vyras tvarko viska uk, o mes ruosiames visi isvaziuoti iki mokslo metu pradzios
QUOTE(Mamičiukė @ 2012 07 02, 21:44)
o gal galima ir i tas mokyklas nueiti pasiklausti ar butu vietos ir paziureti kaip ten kas? (galvojau gal tada ir prasyma galima parasyti)
Nueiti galima, bet prašymo paduoti ne. Prašymai į paruošiamą klasę pateikiami centralizuotai per vietinę savivaldą, prašymą priduoti reikia iki sausio mėn. Jei esat registruoti pas gp, turėtumėt gauti laišką su prašymu ir instrukcijom, kaip pildyti.
Indrute84, galimybė, kad didieji eis į vieną mokyklą yra, bet daug ir nuo sėkmės priklauso ir nuo to, kur uk gyvensit. Mažesniuose miestuose tikrai gautų, Londone gali pastatyti į eilę ir laikinai tekt eit į kitą mokyklą.
Mažajam nuo trijų metų priklauso 15val. per savaitę nemokamai, visai kita kainuoja. Valstybė dalį apmoka, jei abu dirbat ir gaunat working tax credit (apie wtc skaityti ir klausti socialinių reikalų temoj).
O apskritai, skaitykit visą temą ir prieš tai buvusias, daug kas paaiškės. Sėkmės
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 07 02, 21:49)
Sorry uz klausima bet cia Jus per pirma susitikima jau viska pirkote? Reik grynu nusiimti ryt tada daugiau
Mes nieko nepirkom, nes vyras ejo, as su mergaitem lt, ir mum sake pirma savaite net nebutina eit su uniformom
QUOTE(Limcamca @ 2012 07 02, 08:27)
Man atrodo privacios mokyklos, arba pvz. kataliku, tikrai turi teise reikalauti, kad uniforma butu tik su mokyklos emblemomis, net ir primary
Pas mus privaloma - o nei kataliku, nei privati . Viskas su emblemom isskyrus kelnes/sijona.
QUOTE(werde @ 2012 07 02, 22:17)
Tik nepirkit mažų drabužių, metai prabėga labai greitai, vaikai greitai auga, dažnai skalbiamas drabužis susitraukia. Nekalbu apie kelnes/ sijonus, na tokius, kurie smuks ir bus nepatogūs, bet mokykliniai džemperiai tikrai gali būti didesni. Man rodos, pas mus mokykloj mažiausias dydis ir yra 3-4, tik mes tiesiai 5-6 pirkom
Nusipirkt visai nebūtina per pirmą susitikimą, bed kada galit užbėgt į mokyklą ir nusipirkt, ko trūksta, tik aišku, nereikia pamiršti, kad mokyklos užsidaro atostogoms liepos 20d.
Ir dar patarimas: nelaukit paskutinių dienų drabužiams, kuriuos pirksit ne iš mokyklos įsigyti. Prieš pat mokslo metų pradžią pardės būna kaip išluotos, ypač yra išperkami paruošiamukų dydžio drabužėliai.
Siguliuk, net šešios klasės? didžiulė mokykla tada tikrai.
Na kad mokslo metai prasidėtų rugpjūtį yra tikrai nelabai realu.
Nusipirkt visai nebūtina per pirmą susitikimą, bed kada galit užbėgt į mokyklą ir nusipirkt, ko trūksta, tik aišku, nereikia pamiršti, kad mokyklos užsidaro atostogoms liepos 20d.
Ir dar patarimas: nelaukit paskutinių dienų drabužiams, kuriuos pirksit ne iš mokyklos įsigyti. Prieš pat mokslo metų pradžią pardės būna kaip išluotos, ypač yra išperkami paruošiamukų dydžio drabužėliai.
Siguliuk, net šešios klasės? didžiulė mokykla tada tikrai.
Na kad mokslo metai prasidėtų rugpjūtį yra tikrai nelabai realu.
Mes visa laika perkam dydziu didesnius drabuzius, nes vaikinas graziai nuauges tik kaip reikes kelnes issirinkti, daznai per liemeni netinka del riesto uzpakalio o jei jau imi didesnes tai ir per ilgos buna.
O kiek klasiu siaip buna? Tikrai atorodo kad 6 labai daug ir dar vaiku bus po koki 30
Nuo kitu metu planuoja 5 klases daryti.
QUOTE(siguliukas17 @ 2012 07 03, 08:39)
O kiek klasiu siaip buna? Tikrai atorodo kad 6 labai daug ir dar vaiku bus po koki 30
30 vaikų yra max klasėje. O jei šešios po 30 tai labai daug vaikų gaunasi. Mūsų mokykloj yra trys paruošiamukų, bet iš viso tik 60 vaikų, nes year 1 yra dvi klasės, daugiau negali priimti. Tik įsivaizduoju, kaip sunku turėtų būti mokyklos vadovybei tokią didžiulę mokyklą sužiūrėti.
QUOTE(werde @ 2012 07 02, 21:17)
Teko mokslo metų bėgyje dapirkinėt ko negavau. šortus dariau iš timpų, nukirpus
Klausimas gal ne į temą, o gal ir į temą. Koledže su mokytoja savo kalbėjau, kad nuo kažkiek tai metų (gal 2, gal 3 , nežinau), per dieną priklauso child minder gal pora valandų nemokamai. Ji nebuvo tikra dėl amžiaus ir kelios val nemokamos, bet sakė tikrai taip yra...
Kalba išėjo apie tai , nes reikėjo ryte egzaminą laikyt, o neturėjau kur vaiko palikt
Ar čia yra tas kai gauni taxus ir apmoka child care kažkiek
Nu va as gryzau is susitikimo Aisku nieko tokio nepapasakojo
Pas mus uniformas su logotipais reik pirkti tik spec parduotuves (musu miestelyje jos dvi yra), mokykla ju nepardavineja..Ir sake, kad uztenka turet po viena komplekta, nu svenciu progom, nuotraukom ir tt..
Del Book bags - kainuoja 4.5sv, bet jie nevercia jos pirkti, tipo jei lb norite tik
Ir mums mokslai prasideda rugsejo5..bet ir tai eisim tik po kelias valandas..o jau full time eis nuo rugsejo 17d
Papildyta:
Tai gal cia kalbama apie tuos pacius 15val per sav nemokamu nuo 3metu.. Nes kai kurios childminderes irgi priima tom nemokamom valandom
Pas mus uniformas su logotipais reik pirkti tik spec parduotuves (musu miestelyje jos dvi yra), mokykla ju nepardavineja..Ir sake, kad uztenka turet po viena komplekta, nu svenciu progom, nuotraukom ir tt..
Del Book bags - kainuoja 4.5sv, bet jie nevercia jos pirkti, tipo jei lb norite tik
Ir mums mokslai prasideda rugsejo5..bet ir tai eisim tik po kelias valandas..o jau full time eis nuo rugsejo 17d
Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 03, 09:38)
:
Klausimas gal ne į temą, o gal ir į temą. Koledže su mokytoja savo kalbėjau, kad nuo kažkiek tai metų (gal 2, gal 3 , nežinau), per dieną priklauso child minder gal pora valandų nemokamai. Ji nebuvo tikra dėl amžiaus ir kelios val nemokamos, bet sakė tikrai taip yra...
Tai gal cia kalbama apie tuos pacius 15val per sav nemokamu nuo 3metu.. Nes kai kurios childminderes irgi priima tom nemokamom valandom
nu va vakar buvom mokykloje, palikom vaiko ant 2,5 val, šiandien irgi vesim. klase visi anglai nors musu miestelį yra labai daug ir lenku ir is latvijos .manoji sako kad neko nesupranta bet jai patiko. buvo ir susirinkimas (panašus i turgus) as nieko prieš bet.... kaip kaip prisiminu 1 susitikimo diena Lietuvoje darzele -mokykloj ir cia , Lieuvoje visos gražios papostos, o cia
Čia vaikai pirmą dieną eina mokytis, o ne gėlytes neša
Aš šiand jau gavau uniformas, žiūriu reikės papildyt, nes mano ponia sugebėjo vėl pamest fleesą, sportinę maikę Pririšiu aš jai prie kojos rūbus
O gal mokslų metų pabaigoj yra nešama gėlių ar dar kažkas
Aš šiand jau gavau uniformas, žiūriu reikės papildyt, nes mano ponia sugebėjo vėl pamest fleesą, sportinę maikę Pririšiu aš jai prie kojos rūbus
O gal mokslų metų pabaigoj yra nešama gėlių ar dar kažkas
Aš visada nešu gėlių mokytojai ir asistentei. Šiais metais dičkio klasėj pagrindinė asistentė labai ilgai sirgo ir ją pavadavo bent dvi, mano vaikis nori, kad ir tom neštume gausis visa krūva puokščių
QUOTE(werde @ 2012 07 04, 16:57)
Aš visada nešu gėlių mokytojai ir asistentei. Šiais metais dičkio klasėj pagrindinė asistentė labai ilgai sirgo ir ją pavadavo bent dvi, mano vaikis nori, kad ir tom neštume gausis visa krūva puokščių
Tai po didele roze nupirk ir nereikes puoksciu
As mastau gal koki pyraga ar tortuka nunest paskutine diena i darza vaikams