laba diena,
labai atsiprasau, kad klausiu neskaiciusi temos...
mes dabar gyvenam vos vos uz Londono, siaurineje puseje. cia vaikai lanko pradine mokykla.
bet greiciausiai mums teks kraustytis kazkur kitur, greiciausiai i pietu puse.
tai kaip manot, jei issikraustysim nuo rugpjucio, kada realu gauti vieta kitur?
domina Bromley ir aplink na pvz Orpington.
kaip ten mokyklos, ar kas lanko?
as asmeniskai noreciau likti cia kur esam, yra netoliese ir viena geriausiu viduriniu mokyklu - Dame Alice Owens...
bet va nuomos kainos ir vyro kelione i darba Charlton'e
Sveika, Lockets, būsim kaimynės mes toj pusėj ieškomės, tik daugiau į Welling pusę. Žinok, žemėlapy susirašiau taškiukus pagal ofstedo įvertinimus ir keletas rajonų taip atkrito dėl gerų (čia anot ofstedo 1 ir 2) mokyklų nebuvimo. Aš asmeniškai tikiuosi, kad galėsiu prašyma priduoti iki mokslo metų pabaigos, nes vistik per atostogas mokyklos nedirba ir turbūt nebūtų aišku, ar gavo vaikai vietą rugsėjui. Čia aš iš tokios pačios pozicijos, būtų įdomu, jei kas pasidalintų, ar gavo vietą, pridavę prašymą rugpjūtį.....
laba diena noreciau klausima uzduot.
Kaip su tom trim valandom nursery. Mano 3metei manau jau laikas butu pramokt anglu kalbos bent kiek ir su anglu vaikais pabendraut. o gal is kart reikia i normaliu valandu darzeli? Kaip suzinoti kurie darzeliai turi tas3 valandas? eit ir klaust ar kazkur internete yra visa informacija. atsiprasau uz nerislia kalba. aciu uz atsakymus
Kaip su tom trim valandom nursery. Mano 3metei manau jau laikas butu pramokt anglu kalbos bent kiek ir su anglu vaikais pabendraut. o gal is kart reikia i normaliu valandu darzeli? Kaip suzinoti kurie darzeliai turi tas3 valandas? eit ir klaust ar kazkur internete yra visa informacija. atsiprasau uz nerislia kalba. aciu uz atsakymus
Visi registruoti darzeliai turi tas valandas. Jei nori i valstybini nuo rugsejo patekti, tai kuo greiciau eik ir uzsirasyk, gal dar pavyks gauti, privaciuose paprastai nera jokiu eiliu, bet vistiek is anksto uzsirasyti nepakenks, bus paciai ramiau. Valstybiniai uzsidarys nuo liepos 20 atostogoms.
QUOTE(werde @ 2012 06 02, 19:05)
Sveika, Lockets, būsim kaimynės mes toj pusėj ieškomės, tik daugiau į Welling pusę. Žinok, žemėlapy susirašiau taškiukus pagal ofstedo įvertinimus ir keletas rajonų taip atkrito dėl gerų (čia anot ofstedo 1 ir 2) mokyklų nebuvimo. Aš asmeniškai tikiuosi, kad galėsiu prašyma priduoti iki mokslo metų pabaigos, nes vistik per atostogas mokyklos nedirba ir turbūt nebūtų aišku, ar gavo vaikai vietą rugsėjui. Čia aš iš tokios pačios pozicijos, būtų įdomu, jei kas pasidalintų, ar gavo vietą, pridavę prašymą rugpjūtį.....
o gal galit parasyti, kaip tame ofsted psl ieskoti mokyklu ivertinimu
mes kai atsikraustem cia, kur dabar gyvenam, tai vaikai pradejo i mokykla eiti nuo kovo pabaigos ar balandzio pradzios, greitai prieme. Gal aisku nera geriausia mokykla, bet kitos tuo metu neprieme.
mazasis tada pradejo eiti i nursery 3val per diena, o dickis i year 1.
aisku kitur taip iskart ko gero nepriima, bet visada reikia klausti
na mes anksciau issikraustyti negalim, nes vaikams reikia mokslo metus pabaigti, neprivazinesim kad ir ta menesi po valanda su virs pirmyn-atgal
uztai ir nezinau, ka daryt - kankint vyra toliau, ar kraustytis
QUOTE(premium @ 2012 06 03, 13:16)
Visi registruoti darzeliai turi tas valandas. Jei nori i valstybini nuo rugsejo patekti, tai kuo greiciau eik ir uzsirasyk, gal dar pavyks gauti, privaciuose paprastai nera jokiu eiliu, bet vistiek is anksto uzsirasyti nepakenks, bus paciai ramiau. Valstybiniai uzsidarys nuo liepos 20 atostogoms.
Norejau pasitikslinti tik, ar visi registruoti valstybiniai darzeliai, ar visi iskaitant ir privacius darzelius turi tas 3 val nemokamas? nes man kiek ziuriu cia aplink gyvenama vieta baisus tie darzeliai baznyciose, tamsios tos grupes, vaikai kaip rusy sedi o jau vat privatus, nera ko lyginti, bet kazkaip kiek ziuriu internetiniuose ju puslapiuose, niekur nemini, kad tos 3 val nemokamos pas juos yra
ir dar norejau paklaust jusu, ar yra kazkokia pirmenybe suteikiama jei nori papult i tam tikra mokykla? Nes pagal tai, kad salia mokyklos gyveni, kaip jau supratau niekas nekreipia demesio, o tai i ka kreipia? ar cia tiesiog laimes dalykas?
Sveikos mamytes, noreciau paklausti ,ar imanoma gauti atostogas "term time" is secondary school ,nes suplanuoti atostogas ,kai yra vaiko atostogos ,kartais sudetinga ,imtis gudrauti del ligos ? esu girdejusi ,kad skiria baudas,jeigu ne ligos,ar mirties atveju isvyksti Na tiesiog,neturejau tokios patirties, manau,kad dauguma turejo ,tokiu isvykimu,gal galetumet kazka patarti Dekoju
QUOTE(Ausrine29 @ 2012 06 07, 11:44)
Sveikos mamytes, noreciau paklausti ,ar imanoma gauti atostogas "term time" is secondary school ,nes suplanuoti atostogas ,kai yra vaiko atostogos ,kartais sudetinga ,imtis gudrauti del ligos ? esu girdejusi ,kad skiria baudas,jeigu ne ligos,ar mirties atveju isvyksti Na tiesiog,neturejau tokios patirties, manau,kad dauguma turejo ,tokiu isvykimu,gal galetumet kazka patarti Dekoju
negalima,nebet gerai sutari su mokyklos vadovybe ir jie isleis jus.mums buvo taip pat tokia situacija,kai as vaz i LT ir reikejo sunu pasiimti.kadangi musu lankomumas metu eigoje buvo nepriekaistingas,su vadovybe sutariam lb gerai tai kliuciu kaip ir nebuvo,isleido nors teises neturejo.baudos 50 sv uz viena praleista diena arba pasiulymas pakeisti mokykla,nes ju manymu norinciu ne vienas i tavo vaiko vieta,o jei nesilaikai elementariu ju taisykliu,tai jiems tai supaprastina sprendima del vaiko issrasymo is ju istaigos.cia manau turi kalbetis su valdzia mokyklos ir ziureti ka jie sakys.sekmes
QUOTE(disa @ 2012 06 07, 16:04)
negalima,nebet gerai sutari su mokyklos vadovybe ir jie isleis jus.mums buvo taip pat tokia situacija,kai as vaz i LT ir reikejo sunu pasiimti.kadangi musu lankomumas metu eigoje buvo nepriekaistingas,su vadovybe sutariam lb gerai tai kliuciu kaip ir nebuvo,isleido nors teises neturejo.baudos 50 sv uz viena praleista diena arba pasiulymas pakeisti mokykla,nes ju manymu norinciu ne vienas i tavo vaiko vieta,o jei nesilaikai elementariu ju taisykliu,tai jiems tai supaprastina sprendima del vaiko issrasymo is ju istaigos.cia manau turi kalbetis su valdzia mokyklos ir ziureti ka jie sakys.sekmes
Labai dekoju uz atsakyma vadinasi,paprasciau daryti kaip visi daro turbut susirgti Nors jau taip nesinoretu
QUOTE(Ausrine29 @ 2012 06 07, 17:31)
Labai dekoju uz atsakyma vadinasi,paprasciau daryti kaip visi daro turbut susirgti Nors jau taip nesinoretu
kuriam laikui susirgt planuojat?ilgiau nei sav negali sirgti/ir kai kurios mokyklos reikalauja pazymos is gyd.jei sergi ilgiau nei 3 dienas.pasidomek
QUOTE(disa @ 2012 06 07, 22:10)
kuriam laikui susirgt planuojat?ilgiau nei sav negali sirgti/ir kai kurios mokyklos reikalauja pazymos is gyd.jei sergi ilgiau nei 3 dienas.pasidomek
Na manau savaitelei reiktu susirgti ,zinoma,kad reikalaus pazymos is gydytojo,vadinasi paprasciau nupirkti pazyma,nei vaika pasiimti kitokiu budu ,nes niekuomet negali zinoti ,ar isleis ,ar ne, nes mes turim praleistu dienu del ligos metu eigoje Tik man taip baisu meluot,toks vaizdas,kad gali patikrinti ,vaje kokia as stresuotoja
Sakot UK nupirksit pažymą Abejoju, čia ne lt nors gal... nesusidūriau... Jau geriau pasakyt tiesą ir prašytis malonės