Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(premium @ 2012 05 11, 16:30)
privaciuose niekada nereikia laukti, mes irgi i privatu einame, tai gali pradeti kada nori, nors ir nuo kitos savaites, nereikia uzsirasyti i eile.

nežinau kaip čia kur, bet va mes tai laukėm tų nemokamų valandų privačiam darželyje. Ir gavom tik po kelių mėn. iki to mokėjom.
Atsakyti
QUOTE(premium @ 2012 05 10, 13:05)
Kaip ten kazkuri rase vaikas su konjunktyvitu i mokykla eina, o taigi jis uzkreciamas g.gif . galima butu bent su uzkreciamom ligom neit, kad apsaugoti kitus vaikucius.
lotuliukas.gif Na idomiai idomiai biggrin.gif

As rasiau. Galima paskaityti Health Protection Agency (http://www.nhs.uk/Conditions/Conjunctivitis-infective/Pages/Prevention.aspx) rekomendacijas. Su konjunktyvitu (kaip ir kitomis svelniai uzkreciamomis ne mirtinomis ligomis - lengvi persalimai, kosuliukai, ir pan) i mokykla einama.
Si salis nepasizymi nei padidejusiu vaiku mirtingumu, nei sergamumu, tad butu protinga klausytis ju patarimo. O jei atrodo "baisu!", patarciau uzsimerkti - kaip pries sokant su parasiutu - padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 18:57)
Na, gal ir del to, kad privatus smile.gif

O gal zinot ar yra koks skirtumas tu darzeliu, ta prasme, jei vaikas lanko mokyklai priklausanti, ar del to jam jau garantuota vieta i mokykla, kai ateis laikas? Gal geriau po kazkiek laiko pereiti i mokyklini darzeli?  g.gif

Iš patirties galiu pasakyt, kad TIKRAI negarantuota schmoll.gif Mano dukrytė lankė daržely prie mokyklos, praeitų metų rugsėjį užpildžiau formas dėl reception klasės, bet patekom tik į trečio prioriteto mokyklą, visai ne į tą, kur lankė darželį. Man šokas didelis buvo, bet dabar jau apsipratau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reburd: 12 gegužės 2012 - 08:44
Labas smile.gif

Man pasiskaitinejus del visko, net baisu paidare ypac del sumusimu, lankumumas suneramino( nors mus dar tai metus nelies, mes daznai persalimo ligom ir su aukstom temperaturom sergam )

sakykit o pries kiek laiko reikia uzpildyti dokumentus eiti i mokykla?(kaip suprantu yra dideles eiles)
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 17:57)
O gal zinot ar yra koks skirtumas tu darzeliu, ta prasme, jei vaikas lanko mokyklai priklausanti, ar del to jam jau garantuota vieta i mokykla, kai ateis laikas? Gal geriau po kazkiek laiko pereiti i mokyklini darzeli?  g.gif

Negarantuota. Vaikai, lankantys mokyklos darželį negauna prioriteto. Bet.... aš pati asmeniškai esu už mokyklinius daržus Aišku, privatūs labai skiriasi, kai kuriuose moko tų pačių dalykų, kaip ir mokykliniam darže, bet kituose praktiškai nemoko nieko, tik tiek, kad praleidžia tas porą valandų. Mokykliniam jau ruošia mokykai, yra labai daug užsiėmimų, struktūra yra labai panaši į paruošiamukų, reiškia iš tokio darželio vaikas ateina žymiai geriau pasiruošęs mokyklai, nei iš privataus.
Jūsų atveju, aš siūlyčiau užrašyti į mokyklinį daržą nuo kitų metų, tik tą reiktų padaryti jau dabar. Labai galimas daiktas, kad gausit pilną dieną, ne tik tas 3 val. O jei mokykla yra arti ir yra šansas, kad papulsit į reception ten (pasiklauskit mokykloj, ar pakliūnat į catchment area), tada vaikui bus tik privalumas, nes bus tie patys vaikai ir mokytojai jau matyti smile.gif

Kas dėl sirgimų ir lankomumo, man rodos, lietuvės mamos, kaip visada perspaudžia. smile.gif Egle22, laikinu tavo postą. biggrin.gif Maniškiai yra ėję ir su varvančiom nosim ir kosintys ir nieko, be to, nagi mokytojos mato, kad vaikas prastai jaučiasi ir tikrai paskambina ir paprašo pasiimti (na bent jau taip turėtų būti). Visada, kai vedu tokį pusiau sergantį vaiką, perspėju ir paprašau prižiūrėti ir paskambinti. Čia tikrai nereikia suprasti, kad vedu leisgyvius vaikus, kai tikrai yra rimta priežastis, tada, aišku, neinam ir dar būna taip, kad vienas serga, vestis negaliu, o palikti neturiu kam, tai ir sveikasis praleidžia dieną doh.gif Nereikia bijoti, kad bus skandalas, jei vaikas neateis dėl rimtos priežasties, bet nevesti dėl slogos, tai....
Va, vakar daržely pažiūrėjau, krūva vaikų su snargliu iki kelių, na ir ką, nusivalo ir toliau žaidžia biggrin.gif

Ai dar dėl sumušimų ir pan. Bent pas mus mokykloj visada surašo laišką, na tokia standartinė forma, kad vaikui atsitiko tas ir anas ir kada, o jei, kas rimto, skambina tėvam. Vakar viena mergaitė vožtelėjo su akmeniu kitam vaikui doh.gif Ką noriu pasakyt, kad tokie dalykai atsitinka, net ir labai žiūrint, bet labai keista, jei nėra niekas daroma ir nekreipiama dėmesio g.gif

Mamičiuke, apie oficialų priėmimą yra info pirmoje žinutėje. mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif Sveikos, skaitau cia pas jus del mokyklos gavimo ir is galvos neiseina, tai ka man daryt, jei pas mane viskas ivyko super greitai, issikraustau i uk, po to vaikus atsivesiu ir tik apie liepos viduri zinosiu tikslia savo gyvenamaja vieta.O jei viskas taip ilgai trunka su dokumentais, ar nebus vaikams praleisti metai, ar vis tik yra imanoma gauti mokykla nuo rugsejo pradejus tvarkyti popierius birzelio gale.O gal jie priima i mokykla ir veliau?... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muse+: 12 gegužės 2012 - 11:29
QUOTE(werde @ 2012 05 12, 11:08)
Ai dar dėl sumušimų ir pan. Bent pas mus mokykloj visada surašo laišką,

Ir aš kartą gavau tiesiog lapelį, kuriam buvo užrašyta, kad vaiką apžiūrėjo seselė, nes krito ir nusibrozdino lūpą. Ir auklėtoja priėjus paaiškino, kas kaip buvo.

QUOTE(muse+ @ 2012 05 12, 11:28)
ax.gif  Sveikos, skaitau cia pas jus del mokyklos gavimo ir is galvos neiseina, tai ka man daryt, jei pas mane viskas ivyko super greitai, issikraustau i uk, po to vaikus atsivesiu ir tik apie liepos viduri  zinosiu tikslia savo gyvenamaja vieta.O jei viskas taip ilgai trunka su dokumentais, ar nebus vaikams praleisti metai, ar vis tik yra imanoma gauti mokykla nuo rugsejo pradejus tvarkyti popierius birzelio gale.O gal jie priima i mokykla  ir veliau?...  schmoll.gif

Nepergyvenk, metus tikrai nereikės laukt, tiesiog kai tik sužinosi adresą, nueik į arčiausią mokyklą ar kelias arčiausiai esančias ir užrašyk. Manau jei ne nuo rugsėjo, tai kelių mėnesių eigoj turėtų atsirast vieta.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 05 12, 10:08)
Ai dar dėl sumušimų ir pan. Bent pas mus mokykloj visada surašo laišką, na tokia standartinė forma, kad vaikui atsitiko tas ir anas ir kada, o jei, kas rimto, skambina tėvam. Vakar viena mergaitė vožtelėjo su akmeniu kitam vaikui  doh.gif Ką noriu pasakyt, kad tokie dalykai atsitinka, net ir labai žiūrint, bet labai keista, jei nėra niekas daroma ir nekreipiama dėmesio  g.gif

Mamičiuke, apie oficialų priėmimą yra info pirmoje žinutėje.  mirksiukas.gif

Maniškė beveik kasdien parsineša tokį lapelį, jai labai patinka būt ligone doh.gif Jau mes iš jos kartais pajuokaujam, klausiam ar šiand buvai pas sesutę doh.gif Tai nugriuvo, tai įspyrė, tai dar kas doh.gif Nieko negaliu padaryt, kad j tokia padraika yra. lygioj vieoj galvą prasiskelt gali doh.gif

Lt darželiuose mokyklose lygiai tas pats, tai kodėl varom kad čia niekas nežiūri g.gif Visur ta pati situacija, juk čia vaikai, pasakykit ar namie tikrai sužiūrit vaikus ir jiems nieko nenutinka g.gif Nežinau, gal aš labai bloga mama, bet jei vaikas nugriuvo, tai nebėgu ir neguodžiu g.gif Aikštelėj viena mama net išsivedė savo vaikus, su kuriais maniškiai žaidė, nes keletą karų nudribo belibdamas mažas laiptais, o aš nieko nedariau lotuliukas.gif Kraujo nėra, vadinas viskas ok cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2012 05 11, 22:48)
As rasiau. Galima paskaityti Health Protection Agency (http://www.nhs.uk/Conditions/Conjunctivitis-infective/Pages/Prevention.aspx) rekomendacijas. Su konjunktyvitu (kaip ir kitomis svelniai uzkreciamomis ne mirtinomis ligomis - lengvi persalimai, kosuliukai, ir pan) i mokykla einama.
Si salis nepasizymi nei padidejusiu vaiku mirtingumu, nei sergamumu, tad butu protinga klausytis ju patarimo. O jei atrodo "baisu!", patarciau uzsimerkti - kaip pries sokant su parasiutu -  padeda  mirksiukas.gif

Nebaisu man, nes mano mergina sveika, retai serga mirksiukas.gif Bet siaip keista, juk vaikas jei turi temperaturos sakykim, blogai jauciasi, o ji reiketu vistiek anksti kelti ryte ir tempti i mokykla. Gaila man blush2.gif
QUOTE(Mamičiukė @ 2012 05 12, 09:08)
sakykit o pries kiek laiko reikia uzpildyti dokumentus eiti i mokykla?(kaip suprantu yra dideles eiles)

Tarkime mes pradesime eiti si rugseji, tai gavome laiska is konsulo, kad reikia uzpildyti formas del mokyklos praeita rudeni (metai iki mokyklos) ir uzpildyti reikejo iki sausio menesio mazdaug, gali pasirinkti iki 3 mokyklu. o balandi gauni atsakymus i kuria mokykla papuolei. Visai nesvarbu koki darzeli lankei ir ar is viso lankei.

Werde, mes nors privaciam darzelyje, bet tikrai buna preschool pamokeles ir darzelis bendrauja su mokykla, stai siom dienom kazkada turi ateiti mokytoja is mokyklos su vaikais susipazinti (nes is musu grupes i ta pacia mokykla pateko 6 ar 7 vaikai). Vaikai tikrai ruosiami mokyklai. nematau nei kazkokiu dideliu minusu, nei tai pliusu privataus darzelio, tiesiog jis mums labai patogus, kieme praktiskai. Kiek nori valandu vaika leisti i darzeli irgi tavo sprendimas. Valstybiniuose buna eiles norint patekti, o privaciuose tik ateik ir gali pradeti. Maniske eina 21 valanda i savaite, nemokamos 15, uz papildomas mokame. Dirba ir per school holidays, tik tada nebepriklauso tos 15 nemokamu, o valstybiniai per school holidays neuzsidaro? gal tik tie privatys labiau susikoncentrave i pinigus, kas kartais truputi erzina biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo premium: 12 gegužės 2012 - 13:56
Premium, tikrai nesakau, kad visi privatūs vienodi ir visuose nemokina. Čia tik mes į tokį buvom patekę biggrin.gif Dėl patogumo, tai tikrai sutinku, nes jei dirbi, tada privatus tikrai geriau. Mokykliniai per atostogas užsidaro, kaip ir mokyklos. Bet, mokykliniam taip pat yra šansas gauti pilną dieną nemokamai. Maniškis nuo rugsėjo ėjo pusę dienos, o nuo sausio gavo pilną, bet jis kovo pabaigoj gimęs, vyresni už jį visi pilnai dienai nuo rugsėjo ėjo. Dėl patekimo į privačius daržus, tai irgi nuo vietovės turbūt priklauso. Mūsų nepriėmė, kai ieškojau, visur eilės buvo smile.gif
Atsakyti
sveikos mergaites

va paskaitinejau ka paraset i mano posta.........as pati medike ir jei tai butu tik paprasta angina ir sirguliuotu tik pora dieneliu tai problemu tikrai nematau.Maniske palaipsniui praleido tas pamokeles ne 4 savaites is eiles , pora tris dieneles kita karta savaite.....mums visada pulingos anginos ir jos dazniausiai su komplikacijomis slapimo taku uzdegimais o dabar galu gale vis silpniau girdi viena ausyte blink.gif ir viskas is anginos.Del sito ejau pas mokytoja jos zino nes jos pacios pastebejo kad dukryte negirdi , kalbejom per susirinkima apie visus =tuos reikalus mokytoja patikino kad itakos jos mokslams tai neturi , kalbejau apie tai ir su direktore prasiau kad saltom dienom ir kai lyja nevestu i lauka nes jie iseina neaprengti sulyja taip kad nes nuo plauku varva ......viskas buvo aptarna ir va kai atsitiko viskas su tuom sumusimu o mes parasem laiska del to , praejo pora savaiciu ir bum laiskas mums.Tiesa uzsisakiau pazyma kuri irodo kaip daznai ji sirgo is gp ir dar gavau laiska is ligonines tai appointment pas gerkles daktarus del operacijos.nesiu ir ji parodyti.man tik truputi keista angles ir ne tik angles mamytes pasiima vaikus atostogom po 3-4 savaites ir jiems nieko o cia del ligos ir va taip.
o del sumusimo mokyklos darbuotojos pacios prasitare ir dar pasake kad tai buvo vyresnes klases berniukas kuris kita diena dar viena vaika taip pat sumuse.Mano mergyte apsoliuciai nieko neatsimena tik kalbejo apie berniuka.o po keliu dienu kai nuejau jos pasiimti po pamoku maciau kaip siautejo vienas berniukas mazame kiemelyje uzdarytas su dviem mokytojom , lauke kol mama jo ateis pasiimti , tai pacios mokytojos jo bijojo , jis varte tas dideles siukslines varte stalus ir kedes , mete ivairuis daiktus i mokytojas , tai as tada paklausiau ar cia tas pats berniukas kuris sumuse ir mano dukryte tai atsakymo neisgirdau tik numyke ir tiek nes tiesos sakyti nenorejo o man ir nereikia is reakcijos supratau.tas berniukas turi psichiniu problemu bet kaip ir kitos mokyklos turi integruoti i normalias mokyklas man tik tai buvo paaiskinta.......o jokio rastisko paaiskinimo taip ir negavom tik kai nuejau i mokykla po visko sekretore prase pasakyti ka mes norim daryti su tuom rastisku atsakymu.......tiesa mes nuo rugsejo menesio praleidome 30 dienu. o kai tik paskambindavau pasakyti kad vaikas serga ir nebus mokykloje visada isgirsdavau grasinimus kad perduos musu duomenis del lankomumo.jos nesiklauso ar vaikui blogai ar ne , dar ir direktorei sakiau kad ta moteris labai nemaloni bet direktore atsake kad taip ji gali buti nemaloni su tevais kuriu vaikas nelanko mokyklos.tikrai nesipykau su mokykla , isversdabvau ka prasydavo i lietuviu kalba padedavau rjei reikedavo kur tevu pagalbos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduke: 12 gegužės 2012 - 19:38
QUOTE(werde @ 2012 05 12, 12:08)
Negarantuota. Vaikai, lankantys mokyklos darželį negauna prioriteto. Bet.... aš pati asmeniškai esu už mokyklinius daržus Aišku, privatūs labai skiriasi, kai kuriuose moko tų pačių dalykų, kaip ir mokykliniam darže, bet kituose praktiškai nemoko nieko, tik tiek, kad praleidžia tas porą valandų. Mokykliniam jau ruošia mokykai, yra labai daug užsiėmimų, struktūra yra labai panaši į paruošiamukų, reiškia iš tokio darželio vaikas ateina žymiai geriau pasiruošęs mokyklai, nei iš privataus.
Jūsų atveju, aš siūlyčiau užrašyti į mokyklinį daržą nuo kitų metų, tik tą reiktų padaryti jau dabar. Labai galimas daiktas, kad gausit pilną dieną, ne tik tas 3 val. O jei mokykla yra arti ir yra šansas, kad papulsit į reception ten (pasiklauskit mokykloj, ar pakliūnat į catchment area), tada vaikui bus tik privalumas, nes bus tie patys vaikai  ir mokytojai jau matyti smile.gif

As mokykliniam kaip ir uzsirasius i ta eile matyt, nes uzpildziau forma, kad pretenduojam, adresas, vaiko duomenys ir t.t., turetu kazkada su manim susisiekti, bet nelaukdama nuejau ir i privatu. Valstybinis darzelis yra toje pacioje teritorijoje kaip ir mokykla, tik pastatas atskiras. Si mokykla mums beveik prie pat namu, o privatus darzelis lygiai tokiu pat atstumu (irgi salia), tik i priesinga puse smile.gif Kitos mokyklos jau tolokai, tad vistiek manau, kad vaikai is rajono, kuriame gyvename, eis butent i sia mokykla, taip pat ir tie, kurie lanko privatu darzeli.
Kad ruosia mokyklai ir privaciame darzelyje, tai man bent jau tai patvirtino, kai ejau uzsirasineti, ne tik zaidzia jie ten. Tai net nezinau dabar g.gif Manau, kad kol kas liekam privaciame ir lauksiu atsakymo is mokyklinio, jei priima mus, tai pereisiu, jei ne, tai liksim cia iki mokyklos.. Laikas parodys smile.gif Aciu visoms uz pasisakymus 4u.gif
Atsakyti