QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 17:57)
O gal zinot ar yra koks skirtumas tu darzeliu, ta prasme, jei vaikas lanko mokyklai priklausanti, ar del to jam jau garantuota vieta i mokykla, kai ateis laikas? Gal geriau po kazkiek laiko pereiti i mokyklini darzeli?
Negarantuota. Vaikai, lankantys mokyklos darželį negauna prioriteto. Bet.... aš pati asmeniškai esu už mokyklinius daržus Aišku, privatūs labai skiriasi, kai kuriuose moko tų pačių dalykų, kaip ir mokykliniam darže, bet kituose praktiškai nemoko nieko, tik tiek, kad praleidžia tas porą valandų. Mokykliniam jau ruošia mokykai, yra labai daug užsiėmimų, struktūra yra labai panaši į paruošiamukų, reiškia iš tokio darželio vaikas ateina žymiai geriau pasiruošęs mokyklai, nei iš privataus.
Jūsų atveju, aš siūlyčiau užrašyti į mokyklinį daržą nuo kitų metų, tik tą reiktų padaryti jau dabar. Labai galimas daiktas, kad gausit pilną dieną, ne tik tas 3 val. O jei mokykla yra arti ir yra šansas, kad papulsit į reception ten (pasiklauskit mokykloj, ar pakliūnat į catchment area), tada vaikui bus tik privalumas, nes bus tie patys vaikai ir mokytojai jau matyti
Kas dėl sirgimų ir lankomumo, man rodos, lietuvės mamos, kaip visada perspaudžia.
Egle22, laikinu tavo postą.
Maniškiai yra ėję ir su varvančiom nosim ir kosintys ir nieko, be to, nagi mokytojos mato, kad vaikas prastai jaučiasi ir tikrai paskambina ir paprašo pasiimti (na bent jau taip turėtų būti). Visada, kai vedu tokį pusiau sergantį vaiką, perspėju ir paprašau prižiūrėti ir paskambinti. Čia tikrai nereikia suprasti, kad vedu leisgyvius vaikus, kai tikrai yra rimta priežastis, tada, aišku, neinam ir dar būna taip, kad vienas serga, vestis negaliu, o palikti neturiu kam, tai ir sveikasis praleidžia dieną
Nereikia bijoti, kad bus skandalas, jei vaikas neateis dėl rimtos priežasties, bet nevesti dėl slogos, tai....
Va, vakar daržely pažiūrėjau, krūva vaikų su snargliu iki kelių, na ir ką, nusivalo ir toliau žaidžia
Ai dar dėl sumušimų ir pan. Bent pas mus mokykloj visada surašo laišką, na tokia standartinė forma, kad vaikui atsitiko tas ir anas ir kada, o jei, kas rimto, skambina tėvam. Vakar viena mergaitė vožtelėjo su akmeniu kitam vaikui
Ką noriu pasakyt, kad tokie dalykai atsitinka, net ir labai žiūrint, bet labai keista, jei nėra niekas daroma ir nekreipiama dėmesio
Mamičiuke, apie oficialų priėmimą yra info pirmoje žinutėje.