Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(premium @ 2012 05 10, 13:05)
Laba, o tai kiek % lankomumas turi buti? Mes nuo rugsejo eisime i reception. Daznai nesergame ir dabar, darzely, nors didzioji dauguma vaiku su slogom ir kosuliais. Truputi baisu, kad taip grieztai del lankymo, kaip tu ligu reikes isvengti, kai kiti vaikai ateina sergantys g.gif Kaip ten kazkuri rase vaikas su konjunktyvitu i mokykla eina, o taigi jis uzkreciamas g.gif . galima butu bent su uzkreciamom ligom neit, kad apsaugoti kitus vaikucius.
Juokingai skamba klausimas kodel vaikai Lietuvoje serga, o cia ne. taigi Lietuvoje sergantys namie lieka, o cia vistiek i mokykla turi eit, ir vaidint sveikus lotuliukas.gif Na idomiai idomiai biggrin.gif

Koks Koks 100% biggrin.gif bent jau pas mus mokykloj geras lankomumas skaitosi 96%+ dar yra vidutinis ir blogas... bet lapo pries akis neturiu, tai nepasakysiu blush2.gif jei vaiko trimestras buvo 100%, jie gauna apdovanojima, diploma plius maza dovanele. jei visos klases menesinis lankomumas 96%+ tai viena penktadieni gali eiti be unifromos biggrin.gif tai patys vaikai serga ar ne, bet i mokykla prasosi lotuliukas.gif
As irgi esu pries, kai vaikai vedami su uzkreciamom ligom... bet delto kad lankomumas toks svarbus, mokytojai retai kada priestarauja to vaiko ejimui i mokykla.... darzely tai siuncia namo, kviecia tevus is darbu, kad tik kitu neuzkrestu, o mokykloj jau pro pirstus i tai ziuri.
Kas del sirgimu LT, nu bet rimtai... kai paklausai lietuvoj gyvenanciu, tai plauciu uzdegimas ar gripas iprastas dalykas... o cia tikrai reciau vaikai tokiom ligom serga g.gif
Atsakyti
Nu, buna ir pas mus, ateina vaiku, kur kosulys jau ojojoi, koks nemielas ausiai, arba matosi vaikas, nakti prakosejes, ir akivaizdziai isvargintas to. Visokiu buna.
Bet, tas stebejimas "oi, anglai anokie ir tokie", - nieko nekeicia. Geriau savus vaikus mokint, gal rankas plaut dazniau mokykloje g.gif Kad ir pavyzdziui g.gif svetimo tai nepakeisi to vaiko g.gif

Vaikams duodu zuvu taukus: Equazen eye q. Ir patys su vyru tokius geriam. Bet, cia ne persalimams ar kazkam panasaus. Kaip vaikams sakau, kad "brainai" gerai dirbtu lotuliukas.gif
Kai labai persalimo ligom sirgo, girdziau greipfrukto seklu ekstrakta: citrosept. Mums irgi super buvo thumbup.gif
Atsakyti
bent jau musu darzely tai grieztai, jei vaikas nesavas, negerai jauciasi iskarto tevams skambina. tai buvo lengvas sokas kai pradejo i mokykla dukryte eiti, nes lankomumas svarbiau uz betkokia sveikata g.gif
Pritarsiu Limcamca, kad reikia vaikucius pacius mokyti kad rankas daznai plautusis, kad naudotu antibakterini skysti esanti mokykloj, kad pusplikiai nelaksytu lauke per pertrauka, jei oras tam nepalankus ar sloga/ kosulys kamuoja... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsena: 10 gegužės 2012 - 12:23
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 10, 10:28)

Todel, kad vaikai ziauriai, ziauriai neuzgrudinti. Paziurekit lietuviukai: nuo galvos iki koju aptuloti, pasiltintos kelnes, batai, pirstines, kepures, vitaminu kruvos ir t.t. ir pan. TAi ko noret, kad tie vaikai nesirgtu  g.gif Yra zmoniu, kurie net ledu ziemos metu neduoda  g.gif Atsimenu, man irgi sirdis buvo beveik sustojus, kai rudeni nuvedziau vaika i darzeli, su saliku, kepure, ir pamaciau, kad lauke yra pripilta vandens jiems zaisti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Čia apie mane parašei biggrin.gif Aš pakolkas tūčioju, bet jau stengiuosi kiek galiu mažint drabužių kiekį doh.gif Jau leidau žiemai baigiantis eit be kepurės, nors žiemą su plona ėjom, o ne kailine. Mes dar tik pirmi metai, taiman pakolkas sunku ir akys būna tokios blink.gif Kai aš einu su kepure, o mergaitės į mokyklą su kojinėm ir megztukais, bet įprasiu biggrin.gif

MAno vaikų imunitetas buvo dingęs nuo antibų.... Bet čia sugirdžiau foreverio alijošių, probiotikų ir dar tikrai nesirgom rolleyes.gif
QUOTE(Sypsena @ 2012 05 10, 10:38)

O kokiom ligom vaikai turi sirgti, kad po 4sav i mokykla neitu  g.gif bent jau is savo vaiksytes kiek prisimenu, tai net po stipraus gripo uztekdavo savaites, kad pasveikt ir i mokykla vel eiti  g.gif

Lietuvoj darželyje taip visada būdavo. Sloga, neini, kosi neini, o po to pyst ir plaučių uždegimas doh.gif Paeini savaitę po ligos ir vėl bacila g.gif

MAno mažas pernai 4 kartus turbūt sirgo plaučių uždegimu, tokiu jau rimtu, kad su deguonim miegodavo ir siųsdavo į klinikas, nes mažam mieste bijojo laikyt, nes kaune reanimacija arčiau blink.gif TAi aš čia bijojau važiuot labai, bet mes dar sveiki rolleyes.gif

Iš mokyklos kartą mane iškvietė, kad pasimt dukrą, nes serga, sakė kosėjo. KAžkodėl ryte nė kart negirdėjau, grįžus iš mokyklos irgi nė kart, liga buvo tik mokykloj lotuliukas.gif

Girdėjau kaip vienos mergaitės mama gavo velnių, nes vieną dieną turėjo tempos, o ant rytojaus atvedė į mokyklą, 24 val negalima unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif As cia su tokiu klausimu ax.gif Mano dukrytei rudeni jau bus 3 metukai ir noriu uzrasyti i darzeli po 3val per diena. Beda tame, kad ji gimus rugsejo 3 d., o UK keliamoji data yra rugpjucio 31d. Kad i mokykla tures eiti 5m. tai zinau, bet ar darzeliui galioja tas pats? Ar gali, tarkim, ja priimti nuo rugsejo 4 d. g.gif Kazkaip del 3 dienu gaila butu prarasti laika iki sausio, nes maniskei labai reikia kompanijos, kitu vaiku ir t.t. Prie musu namu netoli yra mokykla, kuriai priklauso darzelis ir taip pat salia yra dar ir atskiras privatus darzelis. Gal, jei mokyklinis priimtu tik nuo sausio, tai privatus priimtu nuo rugsejo? g.gif Ar ir mokyklinis nepriestarautu? Ar imanomos isimtys ar tiesiog teks laukti sausio? g.gif Ruosiuosi eiti kalbetis, bet nezinau nuo kurios istaigos pradeti. Aciu uz bet kokia info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 10:18)
Sveikos mamos  4u.gif As cia su tokiu klausimu  ax.gif Mano dukrytei rudeni jau bus 3 metukai ir noriu uzrasyti i darzeli po 3val per diena. Beda tame, kad ji gimus rugsejo 3 d., o UK keliamoji data yra rugpjucio 31d. Kad i mokykla tures eiti 5m. tai zinau, bet ar darzeliui galioja tas pats? Ar gali, tarkim, ja priimti nuo rugsejo 4 d.  g.gif Kazkaip del 3 dienu gaila butu prarasti laika iki sausio, nes maniskei labai reikia kompanijos, kitu vaiku ir t.t. Prie musu namu netoli yra mokykla, kuriai priklauso darzelis ir taip pat salia yra dar ir atskiras privatus darzelis. Gal, jei mokyklinis priimtu tik nuo sausio, tai privatus priimtu nuo rugsejo?  g.gif Ar ir mokyklinis nepriestarautu? Ar imanomos isimtys ar tiesiog teks laukti sausio?  g.gif  Ruosiuosi eiti kalbetis, bet nezinau nuo kurios istaigos pradeti. Aciu uz bet kokia info  4u.gif

Turi eiti konkreciai i norima darzeli ir pildyti lapus, stoti i eile. Gal tas darzelis perpildytas ir jus negausit vietos nuo 3 metu . Pas musu situacija tokia, kad 3 metai sueis gruodzio menesi. Galvojau, kad nuo sausio eisim i darziuka (pasidomek, ar tavo norimas darzelis priima i grupes 2 kart per metus. Kadangi nemazai darzeliu/mokyklu, laikosi istatymo, kad priima vaikus tik rugseji). Tai va. Uzpildziau forma ir man pasake, kad be sansu nuo sausio eiti, nes labai daug vaiku eileje (paraiska uzpildziau likus metams iki 3 metu jubiliejaus). Kadangi didele eile, tai mus priims tik nuo kito rugsejo, kuomet vaikui bus 3 metai ir 9 menesiai. Dave maza sansa, kad gal gal gausim sausi vietos, nes pas mus pirmenybe, bo sese eina i ta mokykla, bet labai mazas tas sansas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2012 05 11, 11:33)
Turi eiti konkreciai i norima darzeli ir pildyti lapus, stoti i eile. Gal tas darzelis perpildytas ir jus negausit vietos nuo 3 metu . Pas musu situacija tokia, kad 3 metai sueis gruodzio menesi. Galvojau, kad nuo sausio eisim i darziuka (pasidomek, ar tavo norimas darzelis priima i grupes 2 kart per metus. Kadangi nemazai darzeliu/mokyklu, laikosi istatymo, kad priima vaikus tik rugseji). Tai va. Uzpildziau forma ir man pasake, kad be sansu nuo sausio eiti, nes labai daug vaiku eileje (paraiska uzpildziau likus metams iki 3 metu jubiliejaus). Kadangi didele eile, tai mus priims tik nuo kito rugsejo, kuomet vaikui bus 3 metai ir 9 menesiai. Dave maza sansa, kad gal gal gausim sausi vietos, nes pas mus pirmenybe, bo sese eina i ta mokykla, bet labai mazas tas sansas unsure.gif

Oho.. na, bet as guodziuosi tuo, kad gyvename mazame miestelyje, neturetu kilti problemu del perpildymo, bet ka gali zinoti doh.gif i ta mokyklai priklausanti darzeli jau buvau nuejus, uzpildziau forma ir pasake, kad su manimi susisieks, bet jau menesi laiko tyla.. gal taip ir turetu buti? Ar paskambins pries 3 metu gimtadieni ir pasakys atsakyma? g.gif Cia gal ir skaitosi eile? Tiesiog ta diena, kai buvom nueje nebuvo personalo, kuris uzsiima priemimu, tik auklytes, tai nieko daug neaiskino, dave forma uzpildyt ir sake, kad perduos kur reikia g.gif na, dekui, reikia tiesiai eiti ir aiskintis kas ir kaip smile.gif
Atsakyti
Na va, jau grizau is privataus darzelio, nepriklausancio jokiai mokyklai ir laisvai uzsirasem nuo rugsejo 4 dienos toms trims nemokamoms valandoms per diena thumbup.gif Ir vietu buvo, ir nereikia laukti sausio menesio smile.gif Nurasau tai prie mazo miestelio privalumu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 11:29)
Na va, jau grizau is privataus darzelio, nepriklausancio jokiai mokyklai ir laisvai uzsirasem nuo rugsejo 4 dienos toms trims nemokamoms valandoms per diena  thumbup.gif Ir vietu buvo, ir nereikia laukti sausio menesio  smile.gif Nurasau tai prie mazo miestelio privalumu  thumbup.gif

As gyvenu dideliam miestelyje biggrin.gif Sunui liepos men suejo 3m, rugpjucio pabaigoje nuejau i darzeli paklaust del vietos ir po keliu dienu pradejom lankyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 05 11, 14:41)
As gyvenu dideliam miestelyje biggrin.gif Sunui liepos men suejo 3m, rugpjucio pabaigoje nuejau i darzeli paklaust del vietos ir po keliu dienu pradejom lankyti smile.gif

mums toks pats variantas, nuejau ir po keliu savaiciui mes jau pradejom lankyt nursery (cia Londone). Nors pries tai buvau nuejus i darzely, kur buvo maaaazai sansu, jog nuo rugsejo papulsim.
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 05 11, 12:29)
Na va, jau grizau is privataus darzelio, nepriklausancio jokiai mokyklai ir laisvai uzsirasem nuo rugsejo 4 dienos toms trims nemokamoms valandoms per diena  thumbup.gif Ir vietu buvo, ir nereikia laukti sausio menesio  smile.gif Nurasau tai prie mazo miestelio privalumu  thumbup.gif

privaciuose niekada nereikia laukti, mes irgi i privatu einame, tai gali pradeti kada nori, nors ir nuo kitos savaites, nereikia uzsirasyti i eile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo premium: 11 gegužės 2012 - 16:32
QUOTE(premium @ 2012 05 11, 17:30)
privaciuose niekada nereikia laukti, mes irgi i privatu einame, tai gali pradeti kada nori, nors ir nuo kitos savaites, nereikia uzsirasyti i eile.

Na, gal ir del to, kad privatus smile.gif

O gal zinot ar yra koks skirtumas tu darzeliu, ta prasme, jei vaikas lanko mokyklai priklausanti, ar del to jam jau garantuota vieta i mokykla, kai ateis laikas? Gal geriau po kazkiek laiko pereiti i mokyklini darzeli? g.gif
Atsakyti