Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(Egle22 @ 2012 05 09, 21:11)

As nemanau kad jus kazka negero darote, tiesiog cia mokyklose yra siek tiek kitokia tvarka negu Lietuvoje.
- snarglys nera priezastis neiti i mokykla
- nedidele temperatura nera priezastis neiti i mokykla
- antibiotikai (ar kiti vaistai) nera priezastis neiti i mokykla

- vizitas pas daktara reiskia kad galima tik pora valandu nebuti mokykloje

Nu Jus mane nusaukite, bet su nedidele temperatura as vaiko i mokykla TIKRAI neleisciau. schmoll.gif
Kad snargliuotas kas antras vaikas vaiksto - suprantu, kodel maniskis nuolat snargliuojasi vos pradejes darza lankyt, bet as vistiek nemanau, kad tai normalu. sleep.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 05 10, 09:48)
Limcaca, o kaip realiai yra. VAikas sugėrė antibus, na per tris dienas turi nukrist tempa, jei jie veikia. Ir tada iškart į mokyklą? Juk vaikas gali vėl atkrist? Na bent jau lietuviai vaikai  biggrin.gif
Klausiu dėl to,nes mes lt praktiškai gyvenom ligoninėse ir antibų dažnai vartodavom.. Čia tfu tfu tfu nesirgo dukra nė karto, bet įdomu ar tikrai aš turėčiau po tempos nukritimo vest į mokyklą, kad ir nebaigusią sirgt.. Lt juk neleisdavo ir dvi savaites  g.gif
Čia mane vis dar kraupina  biggrin.gif "mama šiand lauke buvau kiaurai šlapia nuo lietaus" lotuliukas.gif Ir vistiek jie lauke... Labai sunku įprast, nors ir kaip stengiuos  biggrin.gif

Nu as galvoju, jeigu yra liga, tai antibiotikai suveiks. Antibiotikus geri apie 5-7 dienas g.gif Jei nesuveike, per 3 dienas, vadinasi: arba netiko antibiotikai, arba ne ta liga. Pedini vel pas GP, ir vel kazkaip gydaisi.

QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 05 10, 10:21)
Tai kodėl lt vaikai eina į daržą savaitę, 4 serga, o čia visada sveiki  biggrin.gif

Todel, kad vaikai ziauriai, ziauriai neuzgrudinti. Paziurekit lietuviukai: nuo galvos iki koju aptuloti, pasiltintos kelnes, batai, pirstines, kepures, vitaminu kruvos ir t.t. ir pan. TAi ko noret, kad tie vaikai nesirgtu g.gif Yra zmoniu, kurie net ledu ziemos metu neduoda g.gif Atsimenu, man irgi sirdis buvo beveik sustojus, kai rudeni nuvedziau vaika i darzeli, su saliku, kepure, ir pamaciau, kad lauke yra pripilta vandens jiems zaisti lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Griztant prie tos pacios istorijos, jeigu vaikas daug serga ir geria antibiotiku, tai kas liko is jo imunines sistemos? g.gif Tai gaunasi, kad yra visiskai normalu, kad ta mergaite serga ir serga. Reikia ieskoti kitos iseities, gal grudinti vaika, gal homeopatiniais vaistukais gydyti. Nezinau, pati mama turetu kazka sugalvoti, jei is GP jokios naudos.

Labai gerai EGLE22 parase, su mokykla reikia bendradarbiauti, o ne kariauti. 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 05 10, 11:35)
Kad snargliuotas kas antras vaikas vaiksto - suprantu, kodel maniskis nuolat snargliuojasi vos pradejes darza lankyt, bet as vistiek nemanau, kad tai normalu.  sleep.gif  gun_bandana.gif

Yra du variantai: uzgrudinti savo vaika arba izoliuoti savo vaika nuo visko, kad niekur Gink Dieve, snarglio nepasigauti.
Nu, ir dar trecias: issaudyti visus biggrin.gif
Atsakyti
Na, nemanau,kad vaika, serganti angina, vos nukritus temperaturai galima vesti i mokykla/ darzeli. Zinant, kad komplikacijos gali buti daug sunkesnes, as pati irgi palikciau dar porai dienu,kad vaikas tikrai pasveiktu g.gif Pati dziaugiuosi, kad mano mergaites retai serga. Vyresnele per 2 metus tik 3kartus mokykloj nebuvo: 2 del vemimo, o 3 nes temp turejo apie 38. Bet suprantu,kad yra vaikuciu, kurie serga nuolatos; liga po ligos. Pati tokia maza buvau, jei ne anglina, tai gripas, tai pikute uzaugo, tai plauciu uzdegimas doh.gif ir neuztekdavo 3dienu pasveikt, bent po savaite laiko i mokykla neidavau. bet tuo paciu yra ir mamu, kurioms mazas perslaimas vos ne gripui prilygsta rolleyes.gif

Kas del sumusimo, tai tikrai zinau atveju, kai mokykla nuslepe tokius dalykus,nes bijojo kad viskas nueis iki offstead arba pacios mokytojos nesilaike taisykliu. Ir tokie dalykai isaiskeja tik nenuleidus ranku, o ieskant teisybes. Jei mano vaikas butu sumustas, tai tikrai eiciau aiskintis ir ziureti kas kaip. jei visi tevai neziuretu i tokius dalykus pro pirstus, o ieskotu teisybes, gal tuomet sumazetu tas aukstas uzgailiojomu/patyciu skaicius mokyklose 4u.gif
Papildyta:
O kokiom ligom vaikai turi sirgti, kad po 4sav i mokykla neitu g.gif bent jau is savo vaiksytes kiek prisimenu, tai net po stipraus gripo uztekdavo savaites, kad pasveikt ir i mokykla vel eiti g.gif
Atsakyti
Ale grudinau as ta vaika nuo kudikystes, kraupinau gimines. Nezinojom, kas tai yra sloga gal iki 2metu... bet pradejus eiti i darzeli nesupratau, kame reikalas...prasidejo ligos. blink.gif Po to buvo pertauka, i darza nejo- vel sveikas, viskas gerai. Jokiu ligu. Ale vel pradejom eit cia UK ir diena be snarglio, desimt - su. unsure.gif Nu bet nieko, i darza eina vistiek. Isaugs gal. g.gif
Saudyt nieko neketinu, tai tik ikonele. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 10 gegužės 2012 - 11:41
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 05 10, 12:40)
Ale grudinau as ta vaika nuo kudikystes, kraupinau gimines. Nezinojom, kas tai yra sloga gal iki 2metu... bet pradejus eiti i darzeli nesupratau, kame reikalas...prasidejo ligos.  blink.gif  Po to buvo pertauka, i darza nejo- vel sveikas, viskas gerai. Jokiu ligu. Ale vel pradejom eit cia UK ir diena be snarglio, desimt - su.  unsure.gif Nu bet nieko, i darza eina vistiek. Isaugs gal.  g.gif
Saudyt nieko neketinu, tai tik ikonele.  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif As irgi manau, kad isaugs. Apsislifuos, pripras prie visu bakteriju ir atsparus bus. Su maniskiais lygiai tas pats buvo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 09, 23:43)
drinks_cheers.gif As irgi manau, kad isaugs. Apsislifuos, pripras prie visu bakteriju ir atsparus bus. Su maniskiais lygiai tas pats buvo  drinks_cheers.gif

As kazkaip irgi nedrebu perdaug del to, jau baisiausi laringitai, del kuriu tekdavo greitaja kviest gal praejo. doh.gif Bet jau vyras tai baisiai "tridalioja" jei vaikas susloguoja. doh.gif Naktim pasoka is lovos jei vaikas sukrenksti iki siol! doh.gif Ojetus jetus..kas bus kai daugiau tu vaiku bus.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 10 gegužės 2012 - 11:47
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 05 10, 12:40)
Ale grudinau as ta vaika nuo kudikystes, kraupinau gimines. Nezinojom, kas tai yra sloga gal iki 2metu... bet pradejus eiti i darzeli nesupratau, kame reikalas...prasidejo ligos.  blink.gif  Po to buvo pertauka, i darza nejo- vel sveikas, viskas gerai. Jokiu ligu. Ale vel pradejom eit cia UK ir diena be snarglio, desimt - su.  unsure.gif Nu bet nieko, i darza eina vistiek. Isaugs gal.  g.gif
Saudyt nieko neketinu, tai tik ikonele.  mirksiukas.gif

Tai normalu, kad pradejus i darzeli/ mokykla eiti iskarto tokios ligeles puola, bet juk taip ir stiprinamas imunitetas, su metais vis maziau ir maziau sirgsit 4u.gif Mano irgi ir sloguoja ir kosti, bet pavalgom Manukos medaus ir gerai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 05 10, 12:46)
As kazkaip irgi nedrebu perdaug del to, jau baisiausi laringitai, del kuriu tekdavo greitaja kviest gal praejo. doh.gif Bet jau vyras tai baisiai "tridalioja" jei vaikas susloguoja.  doh.gif  Naktim pasoka is lovos jei vaikas sukrenksti iki siol!  doh.gif  Ojetus jetus..kas bus kai daugiau tu vaiku bus..  lotuliukas.gif

Zinot vyrus, bijo kad Man Flu nesusirgtu lotuliukas.gif o cia tai baisi liga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2012 05 09, 23:51)
Tai normalu, kad pradejus i darzeli/ mokykla eiti iskarto tokios ligeles puola, bet juk taip ir stiprinamas imunitetas, su metais vis maziau ir maziau sirgsit  4u.gif Mano irgi ir sloguoja ir kosti, bet pavalgom Manukos medaus ir gerai  biggrin.gif
Papildyta:
Zinot vyrus, bijo kad Man Flu nesusirgtu  lotuliukas.gif o cia tai baisi liga  lotuliukas.gif

Apie vyru sirgimus atskira tema galima kurt. lotuliukas.gif
Kalbant apie vaiku imuniteto stiprinima (gal cia keltis reikia i kita tema...) - man tie visi vitaminai is vaistines nekelia pasitikejimo, man atrodo, kad ju nelabai pasisavina, galvoju paieskot kazkokiu alternatyvu - kad ir Manukos medus ar kazkas panasaus.. Reikai issamiau pastudijuoti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 10 gegužės 2012 - 11:55
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 05 10, 12:54)
Apie vyru sirgimus atskira tema galima kurt.  lotuliukas.gif 
Kalbant apie vaiku imuniteto stiprinima (gal cia keltis reikia i kita tema...) - man tie visi vitaminai is vaistines nekelia pasitikejimo, man atrodo, kad ju nelabai pasisavina, galvoju paieskot kazkokiu alternatyvu - kad ir Manukos medus ar kazkas panasaus.. Reikai issamiau pastudijuoti.  g.gif

mes jau antra ziema kaip valgom Manukos medaus, plius ezuoles lasiuku duodu ir ligos tikrai nebepuola 4u.gif Ai, nereikia pamirsti po obuoli kasdien suvalgyti taip pat biggrin.gif o tu visu multivitaminu ir pan, niekad nesam gere schmoll.gif
gal ir nevisai i tema pokalbis, bet i ta puse - juk sustiprejus imunitetui ir lankomumas mokyklelej/darzely pageres biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2012 05 10, 00:01)
mes jau antra ziema kaip valgom Manukos medaus, plius ezuoles lasiuku duodu ir ligos tikrai nebepuola  4u.gif Ai, nereikia pamirsti po obuoli kasdien suvalgyti taip pat  biggrin.gif o tu visu multivitaminu ir pan, niekad nesam gere  schmoll.gif
gal ir nevisai i tema pokalbis, bet i ta  puse - juk sustiprejus imunitetui ir lankomumas mokyklelej/darzely pageres  biggrin.gif

Einu pasikapstyt internete. Anksciau reikejo dometis. doh.gif Dabar neduodu nieko, citrusiniu sulciu isspaudziu kasdien vit.C papildyt, dar kartais zuvu tauku duodu. Bet jauciu kita rudeni eziuole pirksiu garantuotai. cool.gif
Atsakyti
Laba, o tai kiek % lankomumas turi buti? Mes nuo rugsejo eisime i reception. Daznai nesergame ir dabar, darzely, nors didzioji dauguma vaiku su slogom ir kosuliais. Truputi baisu, kad taip grieztai del lankymo, kaip tu ligu reikes isvengti, kai kiti vaikai ateina sergantys g.gif Kaip ten kazkuri rase vaikas su konjunktyvitu i mokykla eina, o taigi jis uzkreciamas g.gif . galima butu bent su uzkreciamom ligom neit, kad apsaugoti kitus vaikucius.
Juokingai skamba klausimas kodel vaikai Lietuvoje serga, o cia ne. taigi Lietuvoje sergantys namie lieka, o cia vistiek i mokykla turi eit, ir vaidint sveikus lotuliukas.gif Na idomiai idomiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo premium: 10 gegužės 2012 - 12:06
QUOTE(premium @ 2012 05 10, 00:05)
Laba, o tai kiek % lankomumas turi buti? Mes nuo rugsejo eisime i reception. Daznai nesergame ir dabar, darzely, nors didzioji dauguma vaiku su slogom ir kosuliais. Truputi baisu, kad taip grieztai del lankymo, kaip tu ligu reikes isvengti, kai kiti vaikai ateina sergantys g.gif Kaip ten kazkuri rase vaikas su konjunktyvitu i mokykla eina, o taigi jis uzkreciamas g.gif . galima butu bent su uzkreciamom ligom neit, kad apsaugoti kitus vaikucius.
Juokingai skamba klausimas kodel vaikai Lietuvoje serga, o cia ne. taigi Lietuvoje sergantys namie lieka, o cia vistiek i mokykla turi eit, ir vaidint sveikus lotuliukas.gif Na idomiai idomiai biggrin.gif

Tiesos yra... Kiek tokiu matau kasdien i darze einanciu - vaikas raudonas, snarglys zalias iki keliu, pilnas karkalu. I darzeli eina. Sveikas gi... Paeina dar. schmoll.gif doh.gif
Atsakyti