Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(Sypsena @ 2012 05 09, 15:10)
Taip, Anglijoj lankomuma labai ziuri... dar daug kas priklauso nuo pacios mokyklos. Niekad dar neteko su tokiu dalyku susidurti, bet manau gave irasa is GP ir irode,kad dukryte tikrai sirgo, niekas nieko nebesakys  4u.gif O jus antibiotikus nesat parodyti i mokykla ar laiska is GP? Jei tokios problemos, reikia kalbeti su GP ir prasyti kad israsa koki kaskart duotu. Juk su pulinga angina net patys GP nerekomenduoja vaikus i mokykla/darzeli leisti. Sekmes Jums ir kuo daugiau sveikatytes  4u.gif

visada nesu vaistus parodyt.bet matyt cia daugiau mano ir mokyklos konfliktai , nes dukryte mokykloje buvo sumusta ir nieks nieko nemate nieks nieko nezino kaip tai ivyko ir taip toliau tai mes su vyru tikrai buvom supyke rasem laiska mokyklai prasem paaiskinimu matyt taip jie mums kerstauja.aciu sveikatytes mums tikrai reikia.
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2012 04 24, 16:00)
sveikos, mamytes  smile.gif
gal kuri tiksliau zino, kaip yra. manajai birzely sukanka 4 metai ir nuo rugsejo pradeda eiti reception klase. klausimas - visa diena ar tik tas 3 val kaip ir nursery? nes kiek girdejau, ir paciai teko su tuo susidurti dirbuojantis vienoje seimoje jog reception klase full time ju vaikas pradejo eiti ne nuo rugsejo, o po naujuju metu  g.gif nes jei vaikui iki sausio sukanka 5 metai tada i reception eina visai dienai. zurnale apie pradines mokyklas nerandu tokios info, o laukti laikso is mokyklos del gautos vietos uztruks, noris greiciau suzinoti.

reception klase jau priskaitoma mokyklai ir jei vaikui iki rugsejo menesio suejo 4metukai jis turi eiti full time. Tie, kurie lanko nuo sausio menesio, tai ne i reception klase eina, o i valstybini darzeli, kuriame praleidzia po 3val per diena. I ta darzeli vaikai pradeda eiti nuo sekancio semestro po 3iojo gimtadienio, nauju mokslo metu laukti nereikia. Manau daug kas darzeli maiso su reception klase, nes vjie daznai buna sujungti su pradine moykla
Papildyta:
QUOTE(meduke @ 2012 05 09, 15:14)
visada nesu vaistus parodyt.bet matyt cia daugiau mano ir mokyklos konfliktai , nes dukryte mokykloje buvo sumusta ir nieks nieko nemate nieks nieko nezino kaip tai ivyko ir taip toliau tai mes su vyru tikrai buvom supyke rasem laiska mokyklai prasem paaiskinimu matyt taip jie mums kerstauja.aciu sveikatytes mums tikrai reikia.

Matyt, delto ir nepateisino, es tik vaistus mate. Kita karta tarkites su GP kad israsa koki duotu, paaiskinkit kokios problemos moykloj kyla.
Ir kaip baigesi del sumusimu? Ar emesi kas kokiu veiksmu? Tikiuosi, ir patys ranku nenuleidot 4u.gif Ne karta girdejau, kad mokyklos tokius dalykus bando nuslepti, kad nesusigadintu savo vardo, kad nepakenktu offsted'ui.
Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 04 17, 14:11)
PAs mus mokykloje kaip tik buvo įvertinimai kaip supratau,nes pildėm anketas apie mokyklą, eiliniai klausimai. KAdangi nusiskundimų neturiu, tai man viskas gerai.
Ir dukra sakė, kad buvo vis kažkas klasėje visą dieną, stebėjo kaip dirba. Gal 3 kart taip buvo g.gif  Nepastebėjau, kad nebūtų kai kurių mokinių tom dienom, viskas kaip įprastai  g.gif

Nebent eskursija 'blogieciams' suorganizuoja hihihi.gif
dar kai koledze mokiaus teko sulaukti offsted zmoniu biggrin.gif Mums jau pries savaite buvo isaiskinta, kad paskaitos bus 'siek tiek kitokios' nei iprastai, kad nekalbet be leidimmo, neveluot biggrin.gif pries pamoka net pasake ko ir apie ka kaus, kad atsakymus pasiruostumem smile.gif zodziu, buvo suorganizuotas 'spektaklis' smile.gif
jei ziurit darzelio offsted report'us tai ten jau 'negerieciu' vaiku negales nepriimti ir daug maz, bent jau kiek man teko susidurti, visi report'ai tikrai atitinka darzelius.
o skaitaint mokyklos ataskaitas, tai nereikia vien tik skaiciukus paziureti, o issiaiskinti kodel vienoj ar kitoj kategorijoj jie zemesni, pagal ka tai nusprende, ka mokykla daro kad jas pakelt. galima net su moykla tai aptarti ,pasidometi. Nereikia sakyti, kad jei mokyla gavo outstanding ivertinima, tai tik todel, kad 'blogieciams' pamokas atsauke hihihi.gif juk ne pagal viena kategorija mokyklas vertina 4u.gif Bet taip pat ir nereikia viskuo aklai tiketi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2012 05 09, 15:29)
Matyt, delto ir nepateisino, es tik vaistus mate. Kita karta tarkites su GP kad israsa koki duotu, paaiskinkit kokios problemos moykloj kyla.
Ir kaip baigesi del sumusimu? Ar emesi kas kokiu veiksmu? Tikiuosi, ir patys ranku nenuleidot  4u.gif  Ne karta girdejau, kad mokyklos tokius dalykus bando nuslepti, kad nesusigadintu savo vardo, kad nepakenktu offsted'ui.
Papildyta:

esu prasius kad parasytu daktaras mokyklai bet sake mes nerasom doh.gif bet dabar kadangi jau tokie reikalai , sake parasys kada yra sirgus .
o sumusimu buvo labai keistai .buvom mergaite parsivede namo pavalgyti pietu (kai nedirbu parsivedu nes gyvenam visai salia) ir vos nuvedziau atgal viskas matyt ir ivyko bet mums tik paskambino po poros valandu ,tipo nieko nenutiko tik akiniai suluzo ir zaisda ant zando.nu mes aisku iskart su vyru nuvarem i mokykla ir vos nenukritau kaip nieko neatsitiko .........siaubas puse veiduko istine , zaisda prie akies nuo akinuku remu petkelnes kruvinos , akiniai sulauzyti, galit isivaizduot kai pamatai 5 metu vaika toki doh.gif mokytoja sako jei jai skaudes galva ar vems atveskit mes pas daktara nuvesim, sakau jus ka juokaujat as ja tuojau pati nuvesiu pas daktara , joms labai nepatiko .atsidurem net ligoninej kai daktare pamate ,rentgeno galvos daryti.o mokykloje nieks nieko paaiskinti nesugebejo kaip tai ivyko kur ivyko ir taip toliau , tipo tokia gryzo is lauko , nors kiemelis kur jie zaidzia kaip kisene o priziuretojos turi but 3.tai kur jos?ju nera isvada tokia.....
Tada surasem labai grazu laiska ir nusiuntem direktorei kuri staiga susirgo ir jos nebuvo visa savaite.........paskui issikviete kazkokia pavaduotoja ir pirmas klausimas buvo ka jus zadate toliau daryti , kam jums atsakymas i laiska rastu .Tipo viska issiaiskins jos pacios , bet dar aiskinasi iki siol.Kai dukryte nebuvo mokykloje pora dienu po viso ivykio nieks is mokyklos nepaskambino nepaklause kaip ji jauciasi ir kodel nera mokykloje.
Atsakyti
O Dieve kaip baisu unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(meduke @ 2012 05 09, 18:06)

nepatingek ir paskambink i OFSTEAD'A anonimini skunduka isreiksk. Jau jie tai greit atleks ir viska ten issiaiskins greiciau nei tie mokytojai.
Atsakyti
MEDUKE, ir? o toliau ka daret? Gavot rastiska paaiskinima?

Del sirgimo: nunesti parodyti vaistu buteliuko neuztenka. Kiekviena karta privaloma pateikti rastiska paaiskinima, kad sorry, tokia ir tokia diena, mano vaikas sirgo. Ant to paties rastelio, lipduka nuo vaisto, arba recepto kopija iklijuoti. Kai yra rastelis, pateisinti turi. Taip pat, aisku, labai gerai ir israsas is GP, kad vaikas tokia ir tokia diena lankesi poliklinikoje. Nepamirskit, GP neduoda laisvu nuo mokyklos dienu, jis tik parasys, kad jus ta diena lanketes pas ji, ir vaikas sirgo.

Toliau. Net jei turesit visus rastelius, parodymus, irodymus, kai krenta vaiko lankomumo lygis, mokykla privalo reaguoti. Net, jei tai del ligos, jie vistiek privalo eiti pagal instrukcija ir informuoti atitinkamas tarnybas, kad jusu vaikas nelanko mokyklos. O, cia jau jusu reikalas, kad jie jumis patiketu. unsure.gif
To pokalbio su governor tikrai nebijokit, paimkit kiek galima daugiau info, is GP.

Cia mano pacios pamastymai, jokiu budu nekaltinimai g.gif Neisivaizduoju, koks turi buti lankomumas, kad jau butu prieita net iki pokalbio su governor. Juk iki governor, turejo buti ispejamieji rastai is mokyklos, kad lankomumas nukrito g.gif Kazkas tame tarpe vistiek turejo buti, kazkokia komunikacija is mokyklos, kad ei hello, tavo vaiko lygis krenta g.gif Israsyti antibiotikai, tikrai nera priezastis neleisti vaiko i mokykla. Mokykla ne vienu atveju negirdys vaikams anbitiotiku, tai privalo padaryti tik kazkas is tevu, arba globejas. Tai reiskia, kad jei gyveni netoli, gali ateiti i mokykla ir per pertrauka sugirdyti tuos vaistukus. Nevesti vaiko del to i mokykla, negalima. As, taip galvoju, ka jie ims ir ziures: ok, vaikas buvo pas GP, gali tureti temperaturos, na max 3 dienas PO TO, ir jei po to vaikas vis dar nemokykloje, tai chm g.gif pasiteisinti jau tikrai sunku bus g.gif bet linkiu sekmes 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Limcaca, o kaip realiai yra. VAikas sugėrė antibus, na per tris dienas turi nukrist tempa, jei jie veikia. Ir tada iškart į mokyklą? Juk vaikas gali vėl atkrist? Na bent jau lietuviai vaikai biggrin.gif
Klausiu dėl to,nes mes lt praktiškai gyvenom ligoninėse ir antibų dažnai vartodavom.. Čia tfu tfu tfu nesirgo dukra nė karto, bet įdomu ar tikrai aš turėčiau po tempos nukritimo vest į mokyklą, kad ir nebaigusią sirgt.. Lt juk neleisdavo ir dvi savaites g.gif
Čia mane vis dar kraupina biggrin.gif "mama šiand lauke buvau kiaurai šlapia nuo lietaus" lotuliukas.gif Ir vistiek jie lauke... Labai sunku įprast, nors ir kaip stengiuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 05 10, 09:00)
MEDUKE,Nepamirskit, GP neduoda laisvu nuo mokyklos dienu, jis tik parasys, kad jus ta diena lanketes pas ji, ir vaikas sirgo. 

Cia mano pacios pamastymai, jokiu budu nekaltinimai  g.gif Neisivaizduoju, koks turi buti lankomumas, kad jau butu prieita net iki pokalbio su governor. Juk iki governor, turejo buti ispejamieji rastai is mokyklos, kad lankomumas nukrito  g.gif Kazkas tame tarpe vistiek turejo buti, kazkokia komunikacija is mokyklos, kad ei hello, tavo vaiko lygis krenta  g.gif Israsyti antibiotikai, tikrai nera priezastis neleisti vaiko i mokykla. Mokykla ne vienu atveju negirdys vaikams anbitiotiku, tai privalo padaryti tik kazkas is tevu, arba globejas. Tai reiskia, kad jei gyveni netoli, gali ateiti i mokykla ir per pertrauka sugirdyti tuos vaistukus. Nevesti vaiko del to i mokykla, negalima. As, taip galvoju, ka jie ims ir ziures: ok, vaikas buvo pas GP, gali tureti temperaturos, na max 3 dienas PO TO, ir jei po to vaikas vis dar nemokykloje, tai chm  g.gif pasiteisinti jau tikrai sunku bus  g.gif bet linkiu sekmes  4u.gif  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Visiskai sutinku. Mokyklos nelankymas yra laikoma rimta problema. Dauguma vaiku nepraleidzia ne vienos dienos per visus mokslo metus. Jei kviecia i mokykla kalbetis, reiskia, kad reikia kalbetis, nes jusu lukesciai akivaidziai neatitinka mokyklos tvarkos. Reikia issiaiskinti tuos nesklandumus. mirksiukas.gif

As nemanau kad jus kazka negero darote, tiesiog cia mokyklose yra siek tiek kitokia tvarka negu Lietuvoje.
- snarglys nera priezastis neiti i mokykla
- nedidele temperatura nera priezastis neiti i mokykla
- antibiotikai (ar kiti vaistai) nera priezastis neiti i mokykla
- vizitas pas daktara reiskia kad galima tik pora valandu nebuti mokykloje

As savo sunu gal penkis kartus jau esu pas gydytojus is mokyklos vezus su sudauzytu veidu - toks kaip po avarijos lotuliukas.gif Zioplas, sakau, kad vis ant nosies krenta. lotuliukas.gif Tikrai ne karto nepagalvojau kad ji kas nors piktybskai sumuse. Bet pas mus santykiai su mokykla ir su klase kitokie smile.gif
Zinoma, butu gerai suzinoti kas atsitiko ir kodel akinukai sulauzyti. ([/U]O ka dukriukas sako??!!) Bet taip pat yra labai svarbu palaikyti draugiskus santykius su mokykla ir stebeti kad mergaite nesijaustu atskirta nuo klases [/I](Ar butina ja pasiimti namo pietu valgyti? Gal geriau jai likti su draugais? Ypac, jei praleidzia nemazai pamoku.)

Meduke, jus labai jautri. Gal viskas yra paprasciau negu mamytes sirdelei atrodo. Mokykla istiesu yra susirupinus del nelankomumo. O del nubrozdinto veiduko - jie tikriausiai jau ir pamirso.

PS Mano berniukui reikejo pora dienu antibiotikus lasinti i akis - labai baisus konjunktyvitas uzpuole lotuliukas.gif . Mokykla pradzioje atsisake tai padaryti. Bet mes graziai pakalbejome, issiaiskinome, kad nebutina tureti PhD kad vaikui vaisus i aki ilasintum, parasiau sutikimo laiskuti ir - voila! - nereikejo man vaikstineti i mokykla del antibiotiku!

Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 05 10, 09:48)
Limcaca, o kaip realiai yra. VAikas sugėrė antibus, na per tris dienas turi nukrist tempa, jei jie veikia. Ir tada iškart į mokyklą? Juk vaikas gali vėl atkrist? Na bent jau lietuviai vaikai  biggrin.gif

biggrin.gif
Turbut lietuviai ir tik Lietuvoje biggrin.gif
Atsakyti
Na nereikia šaipytis iš mano klausimo aš rimtai paklausiau g.gif
Mūsų lankomumas 100 proc pakolkas. Bet tikrai pernai lt buvo taip, kad vartojom antibus, nuėjom į daržą ir vėl atkritom na ir taip ištisai doh.gif
Praeitą savaitę mūsų mokykloje vaikas specialiai sutrypė mergaitės akinius, mokytoja paėmė sutaisė ir vėl taika biggrin.gif
Nuėjau kartą dėl to, kad dukrai "dilgėlę" padarė iki rankos mėlynumo doh.gif Sakė ne visada pamato tokius bajerius, bet ir taip pat sakė, kad maniškė nėra šventoji biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
PS I vaikas mokykla neina tada kai
- serga taip, kad negali is lovos atiskelti (pvz. temperatura 39'C, vaikas yra operuojamas ar pan)
- serga ypac uzkreciama liga (koks nors didelis vemimo virusas)
- seimos nario mirtis

Hm g.gif Turbus tik tiek...

Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 05 10, 10:17)
Na nereikia šaipytis iš mano klausimo aš rimtai paklausiau  g.gif
Mūsų lankomumas 100 proc pakolkas. Bet tikrai pernai lt buvo taip, kad vartojom antibus, nuėjom į daržą ir vėl atkritom na ir taip ištisai  doh.gif
Praeitą savaitę mūsų mokykloje vaikas specialiai sutrypė mergaitės akinius, mokytoja paėmė sutaisė ir vėl taika  biggrin.gif
Nuėjau kartą dėl to, kad dukrai "dilgėlę" padarė iki rankos mėlynumo  doh.gif Sakė ne visada pamato tokius bajerius, bet ir taip pat sakė, kad maniškė nėra šventoji  biggrin.gif  doh.gif

thumbup.gif
As rimtai ir atsakiau g.gif
Atsakyti
Tai kodėl lt vaikai eina į daržą savaitę, 4 serga, o čia visada sveiki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 05 10, 10:21)
Tai kodėl lt vaikai eina į daržą savaitę, 4 serga, o čia visada sveiki  biggrin.gif

thumbup.gif
Ha ha ha! Si klausima reiketu Donskiui arba Venclovai nukreipti. Mano prasta iskalba filosofiniais-politiniais-nacionaliniais klausimais blush2.gif
Atsakyti