Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(Kuzia @ 2012 01 18, 20:38)
O bauda turbut svarbiau uz tai kad vaikas atsiliks huh.gif ?

Vaiko lavinimu uzsiimu kasdien. Tikriausiai, cia atskira tema. Zinoma smagu, kai tokiu komentaru atiranda, Aciu
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2012 01 18, 17:02)
Vaiko lavinimu uzsiimu kasdien.

Tikiu. Tik nemanau kad isivaizduojate KIEK daug jie mokosi net tais pirmaisiais metais rolleyes.gif . Ar pajegsit? Mokymo sistema visiskai kitokia.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 01 19, 03:14)
Tikiu. Tik nemanau kad isivaizduojate KIEK daug jie mokosi net tais pirmaisiais metais rolleyes.gif . Ar pajegsit? Mokymo sistema visiskai kitokia.

Atsiprasau dar karta, tema zinoma ne apie tai.
Skaiciau apie sistemas, kurios naudojamos cia mokyklelese. Turiu nemazai gyvu pvz gimiu vaikai, draugu. Jei lyginti su Lietuvisku lavinimu (cia tik mano nuomone, nieko nenoriu izeisti) jei imti valstybinius darzelius, tai cia gal ir daugiau dirbama. (bet tai tik man susidare tokia nuomone). Nors mokyklele, mokyklelei nelygu. Pati naudojau Montesori metoda, jis man labai priimtinas, zinoma as pati skaiciau, svieciausi, bet nesu kvalifikuota. Naudoju ir kitus metodus. Sunku apsispresti likti cia, butent del issilavinimo. Privacia mokykla sunkiai butu finansiskai patemti, o valstybines man atrodo prastesnes. (tik mano nuomone)

O siek tiek i tema, vaikai gyvenantys uzsienyje, gali nemokamai mokytis Lietuvos mokyklose. Valstybes finansuojamos elektronines mokyklos. Cia jei kartais tektu gristi atgal.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2012 01 19, 08:07)
Skaiciau apie sistemas, kurios naudojamos cia mokyklelese. Turiu nemazai gyvu pvz gimiu vaikai, draugu. Jei lyginti su Lietuvisku lavinimu (cia tik mano nuomone, nieko nenoriu izeisti) jei imti valstybinius darzelius, tai cia gal ir daugiau dirbama.

Mokyklose dirbama tikrai ne maziau. Aisku, priklauso nuo mokyklos ir vaiko sugebejimo mokytis, kas labai susije irgi su mokanciais mokytojais. Labai tas matyti testu ivertinimu reitinguose. Tu mokyklu, kur 100% reitingai, patikekit, lygint su LT mokyklom net neverta. Kalba eina apie valstybines.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2012 01 18, 17:43)
Jei vaikui balandi bus 5 metai ir as jo neuzregistruosiu mokyklai, ar bus kokios baudos? (na nezinau, kiek laiko gyvensime dabartiniu adresu)

Baudos ne, is karto negausite, taciau pvz. jeigu jus eisite gatveje, ir jus sustabdys policininkas, nenustebkite, sulauke klausimo, KODEL vaikas nemokykloje mirksiukas.gif Taip pat, nusiteikite, kad kaimynams, ypac, jei jie anglai, - tikrai rupes, kodel jusu vaikas nemokykloje. Nes, jus paprasciausiai pazeisite vaiko teises: vaiko teise i moksla, i draugus, i socialini bendravima ir t.t. ir pan.
As, net neisivaizduoju tokios situacijos, kaip galima, mokyklinio amziaus vaiko neleisti i mokykla??

Dabar, antra: be abejo, mes visos esam tobulos mamos, ir su vaikais uzsiimam, ir juos lavinam ir t.t. ir pan. TAciau, anksciau ar veliau, jusu vaikas tures pradeti pratintis prie mokyklos, prie jos taisykliu, ismokti anglu kalba... Kuo veliau jus tai pradesite, tuo sunkiau jam GALI buti adaptuotis. Angliskai nekalbantis vaikas, pilnai anglu mokykloje adaptuojasi per 2 metus, - tai jus isivaizduokite, kiek minimum metu jusu vaikas praras 4u.gif
Atsakyti
Nagi įkišiu savo trigrašį smile.gif Mokykla mokyklai nelygu, bet iš to ką mačiau uk mokyklose, nieku gyvu nesutikčiau leisti savo vaikų į Lt mokyklą. Pati truputėlį padedu vaikų mokykloj ir kuo daugiau laiko ten praleidžiu, tuo labiau ta mokykla mane žavi. Viskas yra orientuota į vaiką, į individualius sugebėjimus ir pomėgius. Mokslas vyksta per žaidimą ir pati matau, kaip sakykim rugsęjį atėjęs į mokyklos daržą nė žodžio angliškai nekalbantis trimetis dabar jau pakankamai bendrauja ir laisvai prisitaiko. Kažkaip abejoju, kad mano drovuolis sūnus būtų laimingas lietuviškoj mokykloj, kai čia jis per tris metus taip atsivėrė ir įgavo tiek pasitikėjimo savim, kad pati tuo netikiu smile.gif Tikrai nesakau, kad visos lietuviškos mokyklos yra blogos, bet man asmeniškai mokymo sistema čia yra priimtinesnė, tiesa kalbu tik apie pradines, nežinau, ar tą patį galėsiu pasakyt apie vidurines. smile.gif Vis pabrėžiama, kad lietuviškose mokyklose daugiau yra mokoma, bet tikrai patikėkit vaikai čia taip pat yra daug mokomi, tik ne per kalimą visa tai vyksta. smile.gif Beje, jei kam reikia galėsiu surašyt, ko tikimasi iš paruošiamukų šį trimestrą. smile.gif
Atsakyti
Du klausimai:
1. Jei mano vaikui 4 metai sueis spalio vidury, tai nuo rugsejo (teoriskai budamas 3 metu) jis tures eit "nursery" ar jau i "primary school"?
2. Netrukus kraustysimes i kita miesta, kolkas nezinau i kuria mokyklele leisiu. Sausis jau ipusejo, tai ar nebus jau velu mums, norint nuo rugsejo eit i primary?

Aciu
Atsakyti
Nr.1. Į mokyklą dar anksti, kitais metais jum į paruošiamą (reception). Šiais metais galit leist nemokamom valandom daržuose, kuriuose jas duoda, gali būti ir mokyklinis daržas. Jei bandysit leist į mokyklinį, didelis šansas, kad galit gauti vietą pilnai dienai.

Nr 2. Kadangi jum dar neprivaloma, tai per vėlu nebus, bet jei norėsit leist į mokyklinį daržą į populiarią mokyklą, tada gali būt per vėlu, nes paprasčiausiai nebus vietų. Kai tik persikraustysit iškart apsižiūrėkit mokyklas ir bandykit rašyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 01 19, 19:24)
Nagi įkišiu savo trigrašį, tuo labiau ta mokykla mane žavi. Viskas yra orientuota į vaiką, į individualius sugebėjimus ir pomėgius. Mokslas vyksta per žaidimą ir pati matau, kaip sakykim rugsęjį atėjęs į mokyklos daržą nė žodžio angliškai nekalbantis trimetis dabar jau pakankamai bendrauja ir laisvai prisitaiko. Kažkaip abejoju, kad mano drovuolis sūnus būtų laimingas lietuviškoj mokykloj, kai čia jis per tris metus taip atsivėrė ir įgavo tiek pasitikėjimo savim, kad pati tuo netikiu smile.gif Tikrai nesakau, kad visos lietuviškos mokyklos yra blogos, bet man asmeniškai mokymo sistema čia yra priimtinesnė, tiesa kalbu tik apie pradines, nežinau, ar tą patį galėsiu pasakyt apie vidurines. smile.gif Vis pabrėžiama, kad lietuviškose mokyklose daugiau yra mokoma, bet tikrai patikėkit vaikai čia taip pat yra daug mokomi, tik ne per kalimą visa tai vyksta. smile.gif Beje, jei kam reikia galėsiu surašyt, ko tikimasi iš paruošiamukų šį trimestrą. smile.gif

sveiki,visu pirma didelis dekui uz nauja temuke,labai fainiai viska suraset thumbup.gif .man kaip tik viskas labai aktualu.patarkit man,ar padrasinkit mane,kad nebijociau leist dukryte i mokylka uk blush2.gif nu taip bijau,kaip ji ten susigaudys nesuprasdama kalbos unsure.gif vien del to esu pasiryzus gyvent lt,o vyras uk,na bet taip irgi negerai schmoll.gif osiaip mano mergina yra labai judri,negali vietoj nusedet,tai lt is vieno darziuko gavome net iseit,ne[COLOR=yellow]nesutapo matyt su aukletoja bio laukai,na bet cia ne apie tai, mirksiukas.gif parasykit,jei galit apie tai ko tikisi is paruosiamuku 4u.gif 4u.gif aciu
Atsakyti
Nesutapo biolaukai su aukletoja g.gif blink.gif blink.gif Kartais kai paskaitai apie ta LT, - tai kosmaras blink.gif blink.gif

aga123, - nepergyvenkit, dauguma vaiku cia yra nemokanciu anglu kalbos, - ismoksta! Dauguma yra judrus, nepaklusnus ir .t.t ir pan. TAciau, mokytojai, aukletojai ir kt personalas tikrai randa buda su jais susitvarkyti ir jiems padeti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 01 20, 11:22)
Nesutapo biolaukai su aukletoja  g.gif  blink.gif  blink.gif Kartais kai paskaitai apie ta LT, - tai kosmaras  blink.gif  blink.gif

aga123, - nepergyvenkit, dauguma vaiku cia yra nemokanciu anglu kalbos, - ismoksta! Dauguma yra judrus, nepaklusnus ir .t.t ir pan. TAciau, mokytojai, aukletojai ir kt personalas tikrai randa buda su jais susitvarkyti ir jiems padeti  mirksiukas.gif  4u.gif

na nezinojau,kaip kitaip issireikst g.gif ,bet dar dabar jauciu nuoskauda LT darziukui,nes aukletoja tiesiai pasake,mes dirbame 'bandos principu',visi turim viska daryt kartu,a ta mano vaikas tokia judri,pasiutus,nu ka as zinau g.gif taip pat esu girdejus,kad uk kitaip i tuos vaikius ziuri ir tt. dekui uz palaikyma 4u.gif 4u.gif gal dar yra mamyciu,su LT darziuku ar mokyklu patirtim,ar geriau jums ir vaikiukams UK?
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif Labai smalsu ir idomu kiek kainuoja darzelis uk? g.gif
Atsakyti