sveikos. susiduriua ir as su siuo reikalu. nusprendziau savo maze leisti i darzeli. jau balandzio 12 eis vienai val paziureti, akip ji ten jauciasi.jeigu viskas gerai tai po poros dienu bus 4 val. tikiuosiu viskas bus gerai. idomu, per kiek laiko sutvarko vaiko prieziuros benefitus? ir jau dabar as galiu juos klaiminti ar reikia laukti kol vaikiukas prades eiti i darzeli?
tos bandomosios valandos , kaip suprantu yra nemokamos?aciu
Benefitus jau db galite claiminti,nebutina laukt,kol vaikas prades lankyt darzeli.Darzelis vaikui nemokamai priklauso 3val. per diena.
werde aš ir panašiai galvoju kad gal nepriklausytų, na bet pasidomėti vistiek smalsu. dukra neišnaudojus savo nemokamų valandų. tai su ja kaip ir nėra problemų. tik va dėl sūnaus aktualu. siaip darzelio reikėtu tik 3 dienas per savaitę po 3 valandas. gal maždauk žinot kiek maždauk tai kainuotų ar čia kiekvienam darželį skirtingai kainos?
Man atrodo ne nuo darželio priklauso, kiek nuo vietovės. Mūsų savivalda turi specialią telefono liniją, ten paprašius atsiunčia visų darželių sarašą su kainom. Gal ten kur gyveni kažkas panašaus yra? Mano vaikai jau išaugę iš darželio amžiaus, nelabai pamenu kainų.
QUOTE(Latimerija. @ 2012 04 03, 20:10)
werde aš ir panašiai galvoju kad gal nepriklausytų, na bet pasidomėti vistiek smalsu. dukra neišnaudojus savo nemokamų valandų. tai su ja kaip ir nėra problemų. tik va dėl sūnaus aktualu. siaip darzelio reikėtu tik 3 dienas per savaitę po 3 valandas. gal maždauk žinot kiek maždauk tai kainuotų ar čia kiekvienam darželį skirtingai kainos?
Nežinau kaip kitur, mes einam dvi dienas po 3 val. ir mokam apie 200 svarų per mėnesį. Bet dabar dukra jau gavo tas nemokamas valandas, tai tik už savo dvimetį mokėsim.
QUOTE(Latimerija. @ 2012 04 03, 18:10)
Mano sunaus darzelyje tai valandos kaina priklauso nuo amziaus grupes, kuo jaunesnis tuo daugiau kainuoja valandele. As jei gerai pamenu tai uz val moku nepilnus 4sv..
QUOTE(werde @ 2012 04 02, 13:06)
Kiek pamenu, su didžiuoju gegužės mėn. išskridau į lt, vyras buvo nuėjęs į mokyklą, bet pasą ir gimimo liudijimą mokyklai rodžiau jau grįžus, kai pradėjo eiti. Jokių problemų dėl to nekilo.
O šiaip, juk atsakymą greitai turėtumėte gauti, kai gausit pasiskambinkit į mokyklą ir bus aišku.
O šiaip, juk atsakymą greitai turėtumėte gauti, kai gausit pasiskambinkit į mokyklą ir bus aišku.
aciu labai uz atsakyma
Taip. Daugelis darzeliu priima vaikucius nuo 3 metu. Tada suteikia tas 15 nemokamu valandu i savaite. Nuo darzelio ir nuo teveliu priklauso kaip rinktis tas valandas: po 3 val. i diena ar 3 dienas, po 5 valandas. Kaikurie darzeliai priima mazesnius vaikus, bet kaip jau minejo reikia moketi, o kaina nusistato patys darzeliai.
QUOTE(indrenear @ 2012 04 03, 13:12)
Benefitus jau db galite claiminti,nebutina laukt,kol vaikas prades lankyt darzeli.Darzelis vaikui nemokamai priklauso 3val. per diena.
aciu
Papildyta:
QUOTE(mirrra @ 2012 04 04, 09:53)
aciu
o kiek uztrunka , kol tuos benefitus paskaiciuoja?ir kaip juos gaunate, cashu , ar tiesiogiia sumoka jie patys darzeliui?
QUOTE(mirrra @ 2012 04 04, 08:56)
aciu
Papildyta:
o kiek uztrunka , kol tuos benefitus paskaiciuoja?ir kaip juos gaunate, cashu , ar tiesiogiia sumoka jie patys darzeliui?
Papildyta:
cia juos gauni child credit tax forma..moka tau o ne darzeliui..
o sakykit,jei tos nemokamos 15val.paskirstytos per 3d po 5val. Kaip yra su maitinimu? Turbut duoda vaikuciams pietus ir uz juos reik moket???
QUOTE(@milla@ @ 2012 04 05, 07:58)
o sakykit,jei tos nemokamos 15val.paskirstytos per 3d po 5val. Kaip yra su maitinimu? Turbut duoda vaikuciams pietus ir uz juos reik moket???
Priklauso nuo darzelio. Bent jau pas mus duoda ryte "snacksu" ir uz juos nereikia moket, o tie kurie lieka po pietinej gauna dar ir pietu, uz juos jau moka