Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

Is multiku tikrai greitai ismoksta smile.gif Manajam 3.5, nuo rugpjucio zygiuojam i nursery, sneka tikrai neblogai angliskai smile.gif Sakyciau geriau nei as lotuliukas.gif Be jokio akcento ir pan..
Pries pradedant darzeli lankyti, tikrai nemokiau nieko specialiai, bet nebuvo jokiu keblumu ar asaru, nes is multiku jau daug fraziu pasakydavo smile.gif
Va ir dabar lankomes darzelyje pas psichologa, tai pradzioj galvojau, kad reiks ir man ale dalyvauti vertejauti, bet pasirodo neaa..viska pats paaiskina ir be problemu susikalba smile.gif

O as norejau paklausti, o kaip jus leidziate vaikui kalbeti namie angliskai?Nu ta prasme, kad Jus jam sakote lietuviskai, o jis atsakyneja angliskai.. g.gif
Man kazkaip iskilo toks klausimas, nes maniskis buvo pradejes kalbeti vien angliskai, lietuviskai nesakydavo beveik nieko..Ir as vienakart atsisedau ir jam pasakiau, kad namuciuose su teveliais ir seneliais reikia kalbeti lietuviskai, nes jei su seneliais kalbes angliskai jie jo nesupras..po keliu dienu mano vaikas pradejo daugiau sneket lietuviskai..ir dabar pvz jei as nueinu i darzeli jo pasiimti tai jis su manim sneka lietuviskai, jei aukletoja jam ka nors sako tai jis man lietuviskai sako o aukletojai angliskai.. As kazkaip nematau nieko blogo, bet man cia GP pradejo sakyti, kad blogai darau doh.gif tik nepaaiskino kodel..
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 20, 21:48)
O as norejau paklausti, o kaip jus leidziate vaikui kalbeti namie angliskai?Nu ta prasme, kad Jus jam sakote lietuviskai, o jis atsakyneja angliskai..  g.gif
Man kazkaip iskilo toks klausimas, nes maniskis buvo pradejes kalbeti vien angliskai, lietuviskai nesakydavo beveik nieko..Ir as vienakart atsisedau ir jam pasakiau, kad namuciuose su teveliais ir seneliais reikia kalbeti lietuviskai, nes jei su seneliais kalbes angliskai jie jo nesupras..po keliu dienu mano vaikas pradejo daugiau sneket lietuviskai..ir dabar pvz jei as nueinu i darzeli jo pasiimti tai jis su manim sneka lietuviskai, jei aukletoja jam ka nors sako tai jis man lietuviskai sako o aukletojai angliskai.. As kazkaip nematau nieko blogo, bet man cia GP pradejo sakyti, kad blogai darau  doh.gif  tik nepaaiskino kodel..

maniske sakyciau daugiau angliskai sneka nei lietuviskai,o as kazkaip automatiskai atsakau jai angliskai,net nezinau kodel taip gaunasi.... smile.gif tiesiog angliskai ji sneka puikiai,o kai lietuviskai ka nors pasako,tai griuk negyvas... doh.gif ir keista,nes nurseryje ji praleidzia tik 3 val,o namuose snekam tarpusavyje lietuviskai.... blush2.gif na bet matyt anglu kalba jai yra lengvesne... smile.gif taciau man keista,kad tavo GP pries gimtaja kalba.... unsure.gif as kai papasakojau mokytojai,apie musu kalbejmus,tai ji man pasake,kad as pasistengciau vaikai ismokyti lietuviskai,o angliskia mokykla tikrai ismokys.... blush2.gif tai va mokomes dabar... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 21, 00:48)
As kazkaip nematau nieko blogo, bet man cia GP pradejo sakyti, kad blogai darau  doh.gif  tik nepaaiskino kodel..

Kad sneka angliskai, tai nieko blogo, pries veja nepapusi, musu vaikams anglu kalba, bus native kalba, ir jie visada ja rinksis pirmaja. Lietuviu kalba, jiems bus, butent tevu/seneliu kalba. Na, aisku, viskas gali pasikeisti, jeig griztume i LT.

SVarbiausia, yra vaikui atskirti kalbas. Tai yra, jei kalba angliskai, angliskai turi uzbaigti sakini. Jei pradeda lietuviskai, lietuviskai turi ir baigti. Kad jokiu butu nemaisytu zodziu viename sakinyje, nes tuo metu vaikui issivystys mastymas, kad nera lietuviu, anglu kalbu, yra viena didele kalba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 20, 11:48)

O as norejau paklausti, o kaip jus leidziate vaikui kalbeti namie angliskai?Nu ta prasme, kad Jus jam sakote lietuviskai, o jis atsakyneja angliskai..  g.gif

Kodel neleisti? As jam pasakau kartais, kad atseit nesuprantu nieko, tada lietuviskai pasako (viska as puikiai suprantu, bet noriu paskatinti ji pakrutinti smegeneles ir ta pati pasakyti lietuviskai). Be abejo skaitome pasakas lietuviskai, zinome lietuvisku daineliu, zaidimu ir pan., bet vistiek vaikas zaibisku greiciu kalboje "angleja". As vaika atveziau i UK, leidziu ji i darzeli, eis i mokykla, tures draugu - anglu. Tad nera ko pykti ar neleisti. Lietuviu kalba jis supras, ismokinsiu ir rasyt, bet nesitikiu, kad kas ryta prabudes giedos Lietuvos himna, po to soks klumpakoji... As suprantu, ka padaraiu, vaika atsivezdama auginti i kita sali, tad ir susitaikau su tuo, kad galbut jam netgi visai nepatiks lietuviskai keptos bulves (taigi yra "chips"!), nesistebesiu jei vos saulei islindus ankstu pavasari jis nores vilktis sortus ir pan. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 21 kovo 2012 - 10:12
Nu as tai neleidziu savo vaikui kalbeti angliskai su manim..Gal ir esu bjauri, bet noriu, kad jis nepamirstu lietuviu k..Aisku zaisdamas jis sneka angliskai, nebaru del to jo..bet jei su manim sneka angliskai, as jam pasakau, kad su mamyte reikia sneketi lietuviskai smile.gif
Va del to ir GP sako, kad blogai darau..ale jos manymu turiu su vaiku kalbetis angliskai, nes jam sunku mokykloje bus..bet su nursery darbuotojais kalbejau apie sita dalyka, tai jie nemato jokiu sunkumu.Nurseryje jis be problemu raso, skaiciuoja, kalba angliskai..
Zinoma nenoriu, kad mano vaikas pradetu sneketi porkis, dogas ir tt biggrin.gif Labiausiai man patinka jo akcentas snekant lietuviskai lotuliukas.gif Kaip koks mazasis amerikonas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 21, 15:14)
.bet jei su manim sneka angliskai, as jam pasakau, kad su mamyte reikia sneketi lietuviskai smile.gif

Mane logopede mokino, kad reikia tiesiog jo sakini lietuviskai pasakyti, ir i ji atsakyti, o ne drausti/nedrausti vaikui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai_SV @ 2012 03 20, 22:51)
O per kiek laiko išmoko?

QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 03 21, 01:08)
Na zinote, jis jau metus Anglijoje, i darzeli pradejo eiti pries kelias savaites, visus tuos metus ziuredavo filmukus per si kanala (komplimentai didziausi-nuostabios laidos!) ir labai greitai pradejo "gaudyti" frazes... I darzeli izenges is karto pasake "Hey folks!", su zaisliukais zaidzia ir kalbasi su jais...angliskai.  blush2.gif  Abu su vyru esame lietuviai, vaiko anglu kalbos nemokiau praktiskai VISISKAI.
Kartais jau mane net erzina, pvz. - paduodu lekste su maistu, o jis: "What's this??? Mmmmm...delicious..." lotuliukas.gif 
Po keliu savaicoi buvimo UK jau pradejo "metyti" zodzius, frazes... Kad ir dabar zaidzia su lektuveliu ir girdziu:"Ready?? Goooo!"
Lygiai taip pat, per animacija dauguma mano kartos atstovu ismoko suprasti rusu kalba, ar ne? mirksiukas.gif

manajai buvo katik sueje 2 metukai, kai atvykome i UK. lietuviskai mazai kalbejo. cia per televizoriu labai graziu laideliu ir filmuku rode maziesiems, maniskei patiko, leidau ziuret, ir rezultatas - pradejo dominuoti anglu kalba. laikui begant dukryte su manimi kalbejo angliskai. emiausi lietuviu kalbos mokymo. ka ji man pasakydavo ka, as jai pakartotadvau lietuviskai ir tada paprasydavau kad ji pakartotu. veliau uzteko paprasyti kad pasakytu lietuviskai, taciau toks pastovus bendravimas vis taisant vaiko kalba vargino. juokas pro asaras, bet lieviu kalba pramoko tu paciu filmuku deka tik jau lieuviu kalba biggrin.gif prisisiunciau is interneto, gryzus i LT papirkau CD filmuku, daineliu lietuviu kalba. kai manoji pradejo eiti i darzely, nebeleidau ziureti anglisku filmuku.
kalba dviem kalbom, ne viena nera visiskai ''svari'', taisyklinga, bet na nevarykim Dievo i medy smile.gif skiria kada kalbeti angliskai, kada lietuviskai. pati stengiuos lietuviu kalbos nedarkyti angliskais zodziais. namuose kalbame lietuviskai, angliskai neleidziu. ne tai kad draudziu, baru, tiesiog jei dukryte koky zody pasako angliskai, as jai primenu ar pamokinu ta zody lietuviskai, zodziu, stengiuos nepraleisti pro ausis ir tuo labiau neatsakyti angliskai doh.gif mane asmeniskai stebina, na negrazu man kai mama (lietuve siuo atveju) su vaiku kalba angliskai doh.gif anglu kalba lengvesne, ir cia vaikams isejus i mokyklas, leidziant ten sitiek laiko su anglu kalba netures dideliu problemu, problemos bus su lietuviu, nes na bukim realistes, mokykloje vaikai praleidzia 6 val, nekompensuosim sito namuose, kad ir abu tevai seimoje lietuviai.
Papildyta:
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 21, 16:14)
Va del to ir GP sako, kad blogai darau..ale jos manymu turiu su vaiku kalbetis angliskai, nes jam sunku mokykloje bus..

doh.gif ne nu bet yra zmoniu nusisnekanciu huh.gif
dvi kalbos vaikui, nera daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimukas84: 23 kovo 2012 - 01:43
sveikos mamos 4u.gif gal kuri leidziate savo vaikucius i mokyklels walthamstow rajone? pasidalinkit info i kuria mokykla leidziate,jei nesunku blush2.gif aciu
Atsakyti
sveikos mamytes, norejau paklausti tu kuriu vaikuciai jau lanko mokykleles. maniskis si rudeni prades lankyt viena is ju, tik iskilo klausimas ar gavus atsakyma i kokia mokykla papuolem dar iki rugsejo reikes su vaiku toje mokykloje pasirodyti ar koki prasyma eit pildyti, gal reikes vaiko dokumentu kokiu... nebutu jokios bedos tik kad va jis su mociute vasarai isvyksta i Lt atostogu, tai nezinau ka daryti, kada juos cia isleisti 4u.gif
Atsakyti
Kiek pamenu, su didžiuoju gegužės mėn. išskridau į lt, vyras buvo nuėjęs į mokyklą, bet pasą ir gimimo liudijimą mokyklai rodžiau jau grįžus, kai pradėjo eiti. Jokių problemų dėl to nekilo.
O šiaip, juk atsakymą greitai turėtumėte gauti, kai gausit pasiskambinkit į mokyklą ir bus aišku. smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes. iskilo man tokia problema. uzsiregistravau job centre. ieskausi intensyvei darbo. lankau anglu kalbos kursus. o problema tame kad neturiu kur palikti 2 metu ir 4 metu vaiku. aukles niekaip nerandu sad.gif tai pagalvojau gal reiketu leisti i darzeli bent po keleta valandu per diena, kad galeciau ramei ieskotis darbo. kiek zinau tai dirbantiems tevams jei pajamos nenesa moka kompensacija uz darzeli. tai idomu ar mes gautumem? as siuo metu jokiu pajamu neturiu - esu bedarbe ieskanti darbo, o vyras dirba pila darbo diena. gal galit ka nors patarti siuo klausimu?
Atsakyti
Latimerija, iš to ką žinau, tai nieko paguodžiančio negaliu pasakyt. Tam, kad gautumėt priedą už darželį abu turit dirbti bent 16val. per savaitę, taigi jūsų atveju galėtumėt pretenduoti tik jei jei turėtumėt darbą. Ar gaunat working tax credit? Nes pinigėliai už darželį yra dalis wtc.
Bet didžiajam juk priklauso nemokamos valandos, ar išnaudojat jas? Tada reiktų primokėti tik už mažąjį. g.gif
Atsakyti