Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos UK

QUOTE(ingutera @ 2012 03 06, 07:47)
Vadinasi, belieka tik vaikucio pinigai. Tik is ju nelabai pragyvensi.

vaikuciu pinigus duoda tik vaikuciui pragyventi,patikek visos seimos is ju nepramaitinsi.... 4u.gif
Atsakyti
O man rupi kaip ten su tuo darzelio kompensavimu. mazgei po menesiuko 2 metai, eisiu uzrasyt i darzeli, kad kai bus 3 metai gautume vieta. kiek esu girdejus, grupes sudaromos rudeni, tai turbut taip iseis kad pateks tik kai bus 3 metu ir 5 menesiu (o lygiai po metu i mokyklele). bet paliksiu sakiau tik 3 valandom nemokamai, nes musu seimoj as nedirbu, dirba tik vyras, bet cia kazka girdejau su tuo 70 proc kompensavimu, tai taip iseina, jei as dirbciau, tai galeciau vaika palikt darzely kokiom 5 valandom ir man grazintu 70 proc? o gal zinot kiek tiksliai reikia valandu dirbti, kad gauti toki kompensavima?
ACIU
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2012 03 06, 16:40)
O man rupi kaip ten su tuo darzelio kompensavimu. mazgei po menesiuko 2 metai, eisiu uzrasyt i darzeli, kad kai bus 3 metai gautume vieta. kiek esu girdejus, grupes sudaromos rudeni, tai turbut taip iseis kad pateks tik kai bus 3 metu ir 5 menesiu (o lygiai po metu i mokyklele). bet paliksiu sakiau tik 3 valandom nemokamai, nes musu seimoj as nedirbu, dirba tik vyras, bet cia kazka girdejau su tuo 70 proc kompensavimu, tai taip iseina, jei as dirbciau, tai galeciau vaika palikt darzely kokiom 5 valandom ir man grazintu 70 proc? o gal zinot kiek tiksliai reikia valandu dirbti, kad gauti toki kompensavima?
ACIU

Werde jau minejo, cia tema apie mokyklas ir darzelius.
Jei norite pasikonsultuoti apie pasalpas, reikia i kt tema eiti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos.

Gal galite pasidalinti tema,kaip reikia pradeti vaika mokinti angliskai skaityti namuose,na pirmiausia sudeti zodelius ir panasiai..
Gal gal turite patarimu,nuo ko ir kaip.
Dabar mums liepe mokykla ismokinti visas raideles angliskai tarti, nu A,B, C tai butu na tartusi K..ir pan..

Tad jei kas turite kokiu patarimu prasau parasykite.
Alfabetos dar nereikia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusiuke: 07 kovo 2012 - 12:39
Abėcėlę lengvai galima išmokti per youtubę, ten tokių gražių dainelių yra, daug lengviau mokytis.

O skaityt mes mokinomės taip. Duoda mokykloj knygutes (arba bibliotekoj pasiimam), kurios yra skirtos mažiukams, gal net paruošiamukų grupėms g.gif Ten trumpi žodeliai ir kiekvienam puslapyje yra tas pats žodis kartojamas. Taip mes po biškį, vesdamos su pirštu raideles, tą žodį ir kaldavom doh.gif Dabar jau po pusmečio mokykloj, pati skaito, ne puikiai, bet gerai.

MAčiau kaip mama anglė, mokina paruošiamuką skaityt. Turi trumpų zodelių kortelės, lion, dog ir t.t., tam vaikui jas rodo pastoviai, jis atkartoja, jei pamiršta, mama primena raideles, o po to jis skaito tuos žodžius knygelėj. Man mistika, kaip 4 metas gali skaityt biggrin.gif Nes lt akė, nevark, mokykloj išmokins biggrin.gif
Papildyta:
Pačiai dabar klausimas išlindo. MAno mažas (bus 3m), nekalba jokia kalba doh.gif Bet mielai dėlioja raideles, su sese knygas žiūrinėja, ji jam raides pasako, parodo. Kokia kalba jį mokyt raideles? Angliškai? Ar lietuviškai, o po to angliškai g.gif Bijau kad išėjęs į daržą, visai nebekalbės lietuviškai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusiuke @ 2012 03 07, 13:37)
Sveikos mamos.

Gal galite pasidalinti tema,kaip reikia pradeti vaika mokinti angliskai skaityti namuose,na pirmiausia sudeti zodelius ir panasiai..
Gal gal turite patarimu,nuo ko ir kaip.
Dabar mums liepe mokykla ismokinti visas raideles angliskai tarti, nu A,B, C tai butu na tartusi K..ir pan..

Tad jei kas turite kokiu patarimu prasau parasykite.
Alfabetos dar nereikia  blush2.gif

Pirmiausiai vaikai ismoksta tarti raides, paskui pavienius zodzius.
Zodziai, yra padalinti tokiomis grupelemis po 5.
Pvz pirma grupele yra: I, my, said ir pan. Kai gris vaikas is mokyklos, galesiu daugiau nurasyti.

Tai, pirmiausiai: ismoksta istarti raides, paskui sujungtus skiemenius, ir tada mokosi atpazinti zodzius.

Atsidarykit ta pati cbeebies puslapi, ten yra apstu pagalbos, o uzvis geriausia ALHAPBLOCKS zaidimas. Pats tas thumbup.gif Pasirinkit pagal savo lygi: ir idomu ir naudinga thumbup.gif
Atsakyti
va as irgi aplhablokus norejau patarti... o siaip tai as turiu namuose receptiono programa(uzduotis)tai nezinau ar cia istikruju yra...ar tik musu mokykloje taip...na bet jie, ispradziu mokinami mintinai 100 zodziu,o paskui tik raideliu tarimus... blush2.gif matot,as pati buvau susidurus su tokia beda,nes anglu kalboje ta pati raide kartais skirtingai tariasi ir ka...vartom su maziuke knygute ji man sako...O..O..O...Octopus...vartom kita knigyte ji man vel O O O Owl...ir kaip dabar man isaiskint,kad cia jau nebe O ,o A tariasi...? unsure.gif o siaip mamytem kurios ruosia vaikucius i mokykla norejau dar patarti nusipirkti pratybu ,ju yra pirkti netgi svarinese,WHSmith'e ir t.t...tiesiog pagal amziu nusipirkti ir pasedeti prie ju... smile.gif
Atsakyti
O keliu metu vaikus jus cia mokote skaityti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 06, 17:00)
Werde jau minejo, cia tema apie mokyklas ir darzelius.
Jei norite pasikonsultuoti apie pasalpas, reikia i kt tema eiti  mirksiukas.gif  4u.gif

Nu man pasirode, kad mano klausimas su mokymo istaiga susijes, nesuprantu kodel zinancios negaletu atsakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2012 03 07, 17:28)
Nu man pasirode, kad mano klausimas su mokymo istaiga susijes, nesuprantu kodel zinancios negaletu atsakyti  g.gif

Nu, suprantat, cia toks klausimas, kiek man dirbt, kad man apmoketu? Nu nera tokio daikto. ARba dirbat arba ne. Ir, pagal savo darbo valandas, pateikiat prasyma tax creditams, kad jie apmoketu darzeli, jeigu pagal juos jums ten kas priklauso.
Viskas priklauso nuo darbo valandu ir jusu bendru seimos pajamu. Dar priedo darzelio kaina. Nera vieno tokio atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 07, 12:09)
Pirmiausiai vaikai ismoksta tarti raides, paskui pavienius zodzius.
Zodziai, yra padalinti tokiomis grupelemis po 5.
Pvz pirma grupele yra: I, my, said ir pan. Kai gris vaikas is mokyklos, galesiu daugiau nurasyti.

Tai, pirmiausiai: ismoksta istarti raides, paskui sujungtus skiemenius, ir tada mokosi atpazinti zodzius.

Atsidarykit ta pati cbeebies puslapi, ten yra apstu pagalbos, o uzvis geriausia ALHAPBLOCKS zaidimas. Pats tas  thumbup.gif Pasirinkit pagal savo lygi: ir idomu ir naudinga  thumbup.gif

Tavo nuoroda ten kur Cbeebies labai gera. 'Watch and listen'.
Aciu Limcamca 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2012 03 07, 15:28)
Nu man pasirode, kad mano klausimas su mokymo istaiga susijes, nesuprantu kodel zinancios negaletu atsakyti  g.gif

O kodėl tos žinančios turėtų vargintis atsakinėti, jeigu klausiantieji nesivargina perskaityti bent dalies temos arba bent pirmos temos žinutės? Yra nemažai dažnai besikartojančių klausimų, į kuriuos tikrai lengvai galima rasti atsakymą pervertus keletą temos puslapių. 4u.gif

Nepamenu,kuri klause, kurias raides mokinti, aš saviškiam buvau padarius korteles su angliškom ir lietuviškom raidėm, atskirai didžiosiom ir mažosiom. Na ir žaisdavom taip, o jei raidė skirtingai tariasi, abu variantus ir mokiau. Bet jei tai per sudėtinga, tada geriau anglų mokinti pirma, o jau kai įpras, tada pridėti lietuviškus garsus.

Raides pirmiausi mokina pagal tarimą, tik paskui jų vardus. Taip kad yra sakykim curly k © ir kicking k. Pirmosios skaitymo knygutes dažniausiai turi tokius žodžius, kuriuos galima perskaityi dėliojant raides, pvz big, cat, fat, dog... Tiesa, skaitant knygutes ne vien skaitymas yra labai svarbu, istorijos pasakojimas taip pat. Vaikas turi mokėti ne tik perskaityti, bet ir papasakoti, kas vyksta. Todėl dažnai išvis pradedama su knygutėmis net be jokių žodžių.
Ai, dar dažnai skaitant galima vaikui leisti atspėti žodį iš paveiksliuko, tai taip pat yra mokymosi procesas. smile.gif
Taip pat yra vadinamieji tricky words, tai yra žodžiai, kuriuos reikia išmokti mintinai, nes dėliojant jų perskaityti neišeina. Pvz. I, you, said, me, my, the, a, what, who, your, we, he, she ir t.t.
O vat sakykim tokių žodžių, kuriuos galima perskaityti dėliojant raides, mokymasis mintinai, mano supratimu, nėra gerai. Nes vaikas išmoksta visą žodį, o ne kaip jį sudėlioti ir perskaityti.
Nežinau, kaip taip nutiko, bet nei vieno savo vaiko nemokinau skaityt.(Raides pažint mokinau, bet pačio proceso, kaip sudėti tas raides į žodį - ne). Tas atėjo savaime, mano mažasis dabar paruošiamukas, penkių metų jam dar nėra, skaito jau gana gerai ir mokytoja praleidinėja knygutes, nes jam per lengva. smile.gif
Atsakyti