o as darau is vistienos skureliu ir trupucio taukines,viska sumalu ir verdu su prieskoniais puode
Pakepinu daug smulkiai pjaustyto svogūno, kai pradeda geltonuoti dedu nedaug rūkytų, nedideliais kubeliais pjaustytų lašinukų ir 2-3 kartus daugiau šaltai rūkytos kiaulienos nugarinės (ją supjaustau spagečių plonumo juostelėmis), pasūdau šiek tiek pakepinu kol lašinukai su nugarine visiškai suminkštės ir dedu kelis šaukštus riebios greitinės, užkaitinu ir viskas. Saldumo duoda svogūnai, sūrumo - nugarinė o grietinė šiek tiek švelnios rūgštelės. Gaunasi riebūs bet skanūs spirgučiai
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 03 29, 15:27)
Pakepinu daug smulkiai pjaustyto svogūno, kai pradeda geltonuoti dedu nedaug rūkytų, nedideliais kubeliais pjaustytų lašinukų ir 2-3 kartus daugiau šaltai rūkytos kiaulienos nugarinės (ją supjaustau spagečių plonumo juostelėmis), pasūdau šiek tiek pakepinu kol lašinukai su nugarine visiškai suminkštės ir dedu kelis šaukštus riebios greitinės, užkaitinu ir viskas. Saldumo duoda svogūnai, sūrumo - nugarinė o grietinė šiek tiek švelnios rūgštelės. Gaunasi riebūs bet skanūs spirgučiai
O svogūnai nesudega?
Kažkaip atvirkščiai darau, pirma lašinukus, o paskui svogūną. Retas patiekalas pas mus, bet dedu ir rūkytų lašinukų ir šviežių.
QUOTE(Jolete @ 2012 03 29, 17:22)
O svogūnai nesudega?
Kažkaip atvirkščiai darau, pirma lašinukus, o paskui svogūną. Retas patiekalas pas mus, bet dedu ir rūkytų lašinukų ir šviežių.
Kažkaip atvirkščiai darau, pirma lašinukus, o paskui svogūną. Retas patiekalas pas mus, bet dedu ir rūkytų lašinukų ir šviežių.
Na nepasitaikė kad sudegtų, juos apkepinu ne iki galo ir palaipsniui sudedu kitus ingredientus ir tuomet jau viską kartu, na ir svogūniukai ''pribręsta'' galutinai Pagal situaciją (jei tuo pačiu metu intensyviai dar kažką gaminu) kartais uždengiu spirgučių padažą dangčiu ir gerokai sumažinu kaitlentės kaitrą, leisdama spirgiukams pasitroškinti patiems, kad nereikėtų dažnai maišyti
Lasinukai+svogunai,klasikinis variantas..Viska kepinu is karti,niekas nesudega
Rūkyta šoninė + svogūnai + aitrioji paprika man idealus variantas.
Sonine+svogunas=
Darau is ivairiu riebiu mesos daliu - is rukytu lasiniu, sonines, sudytu lasinuku.Svarbu apkepint kad isleistu riebala, tada dedu svogunus, palaukiu kol suminkstes, issiburbuliuos.Tuomet jei darau padaza dedu grietines.
Man labai skanu malti spirguciai.Tokius baba darydavo, kadangi dar ir taukus atskirai graibydavo.Sumala su mesmale lasini, ji i puoda ar keptuve ir kaitina, kol nusiriebalina.Palaukia kol atves ir nusistoves.Tada nugraibo atskirai taukus, o kas lieka - spirguciai.Juos net "konservuodavo" - i stiklainius sudejus sklepan kur salciau nunesdavo ir bet kada prireikus naudodavo Senai tokiu nevalgiau... nebera babos...
O mama skubedama tai isvis paprastai daro - nusiperka tokia desra - "lasiniuotis" vadinasi ir ja isleidzia keptuveje, pakaitinus deda svoguno, dar pakepa ir vuolia - rukyti spirguciai.
Man labai skanu malti spirguciai.Tokius baba darydavo, kadangi dar ir taukus atskirai graibydavo.Sumala su mesmale lasini, ji i puoda ar keptuve ir kaitina, kol nusiriebalina.Palaukia kol atves ir nusistoves.Tada nugraibo atskirai taukus, o kas lieka - spirguciai.Juos net "konservuodavo" - i stiklainius sudejus sklepan kur salciau nunesdavo ir bet kada prireikus naudodavo Senai tokiu nevalgiau... nebera babos...
O mama skubedama tai isvis paprastai daro - nusiperka tokia desra - "lasiniuotis" vadinasi ir ja isleidzia keptuveje, pakaitinus deda svoguno, dar pakepa ir vuolia - rukyti spirguciai.
Labai skanus spirgiukai buna is vistienos tauku.Jei vistele is kaimo,riebi,tai ji turi daug tauku.as juos nuimu,supjaustau,sudedu keptuven,daug svoguno pridedu,viska pakepinu,paskui dar vegetos idedu.Labai skanu,ypac su juoda duona.
Ojej ojej, kepti riebalai dar ir su duona. Koncarogenai - vezys, gyvuliniai riebalai - choletsterolis, o su duona - antsvoris. Tokiu dalyku moterims isvis negalima, nu jau labai labai retkarciais su darzovem. O kam tie riebalai is vis reikalingi? Maniau jau praejo cepelinu su spirgais metas
Visiskai nereikalingas balastas organizmui, dar ir nuodas
Visiskai nereikalingas balastas organizmui, dar ir nuodas
QUOTE(Alincia @ 2013 01 29, 22:31)
Ojej ojej, kepti riebalai dar ir su duona. Koncarogenai - vezys, gyvuliniai riebalai - choletsterolis, o su duona - antsvoris. Tokiu dalyku moterims isvis negalima, nu jau labai labai retkarciais su darzovem. O kam tie riebalai is vis reikalingi? Maniau jau praejo cepelinu su spirgais metas
Visiskai nereikalingas balastas organizmui, dar ir nuodas
Visiskai nereikalingas balastas organizmui, dar ir nuodas
Tai eikit tada i darzoviu tema, ka cia veikiat?
Pasidalinsiu savo patirtim as irgi darau"kaimiskus",bet paprastesniu budu-nusiperku riebesnio farso-i keptuve,kepant vis sugnaibau medine mentele,o pabaigoje idedu cesnako,pipiru druskos,lauro lapu.Svoguno nededu,nes spirgai,laikomi ilgesni laika,nuo jo" prarugsta",nesilaiko.Tai svoguna pakepinu atskirai ir kai jau kazka gaminu su spirgais,idedu ir jo.
Saldytuve spirguciai issilaiko pora menesiu ir ilgiau.
P.s.baisiai skanu sitie spirgiukai ir ant duonytes retkarciais
Saldytuve spirguciai issilaiko pora menesiu ir ilgiau.
P.s.baisiai skanu sitie spirgiukai ir ant duonytes retkarciais