Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gladiole @ 2012 01 13, 12:43)
Spusteliu mygtuką iki kol vidury ekrano užsidegė langelis,sypypsi ir tada nuspaudziu iki galo. unsure.gif

O kaip fotika laikai?Gal sujudini?Koks islaikymas?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 13:44)
O kaip fotika laikai?Gal sujudini?Koks islaikymas?

Va dėl išlaikymo tai visokius bandžiau,vienu žodžiu plusu nuo ryto, kokį geriausia pasirinkti? fotika laikau abiem rankom,priglaudus prie akies,fotkinu AF-A,Metering Spot,AF areamode closest subject,ar gerai?Bandysiu dar,tikrai nepasiduosiu.
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2012 01 12, 22:43)
man irgi tas pats buna  doh.gif , ant fotiko atrodo viskas rysku, o isidedu i kompa ir sh...
siaip prie tokio f jau turejo gautis ryskios abi akytes, man dazniausiai nesigauna, jei per mazas f buna, koks 2 ar 2.2, bet jauciu cia bus dar ir praktikos trukumas

Ir man dar nesigauna su tokia diafragma sad.gif nuo 2,5 jau normaliai. O kai pas mus saule spigina, tai ir 3.5 naudoju portretams. Su 1.8 tik zolytes ir gelytes kol kas fotkinu smile.gif Bet kai pasiziuriu flickr'e su tokiu paciu objektyvu su 1.8 tokios ryskios akys!!!! Gal po pusmecio ir mums taip iseis smile.gif

QUOTE(Diancikas @ 2012 01 13, 14:43)
Na ką, kolegės,
Grįšiu po mėnesio. Tikiuosi, kad nepraganysiu fotiko ir dar kad parsivešiu širdžiai ir akiai mielų (vertų) foto.

Ačiū visiems už techninius pararimus besiruošiant kelionei.
4u.gif

Geros keliones! Lauksim egzotisku nuotrauku smile.gif

Vakar vakare fontana fotografavau, bandziau ivairius islaikymus. Dedu, kuri labiausiai patiko, bet man tamsoka, ar ne?... Labai stovo truko, fotika ant masinos dejau, tai visas nuotraukas reikejo tiesinti.

user posted image

O siandien dar gelyciu pafotkinau smile.gif

user posted image

daugiau flikr'e
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 13 sausio 2012 - 13:20
QUOTE(gladiole @ 2012 01 13, 12:55)
Va dėl išlaikymo tai visokius bandžiau,vienu žodžiu plusu nuo ryto, kokį geriausia pasirinkti? fotika laikau abiem rankom,priglaudus prie akies,fotkinu AF-A,Metering Spot,AF areamode closest subject,ar gerai?Bandysiu dar,tikrai nepasiduosiu.

O kokius bandei?smile.gif
Rinkis islaikyma 1/100 ir trumpesni, tai yra kad skaicius po 1 didetu, tarkim 1/125, 1/200 t.t.Alkunes prispausk prie saves tvirtai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 13:57)
O kokius bandei?smile.gif
Rinkis islaikyma 1/100 ir trumpesni, tai yra kad skaicius po 1 didetu, tarkim 1/125, 1/200 t.t.Alkunes prispausk prie saves tvirtai.

Alkunes pas mane tabaluoja,prispausiu,dėl islaikymu sukiojau po viena pasukima,betkaip.
Atsakyti
QUOTE(Diancikas @ 2012 01 13, 10:13)
Na ką, kolegės,
Grįšiu po mėnesio. Tikiuosi, kad nepraganysiu fotiko ir dar kad parsivešiu širdžiai ir akiai mielų (vertų) foto.

Geros keliones ir geru ispudziu! 4u.gif Lauksim nuotrauku smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 01 13, 11:55)
nesuprantu, ir ko cia stebites?! ziurite fotike, i mazha ekraneli ir esate isitikinusios, kad isdidinus foto 10x bus tobulai?!

Na bet taigi tam ekranelyje irgi galima pasididinti nuotrauka ir pasiziureti, yra fokusas/ryskumas, ar ne. Ne taip gerai matosi, kaip dideliam ekrane, net ir pasididinus, bet bent jau akivaizdzius nefokusus tikrai imanoma taip isgaudyti.
Atsakyti
Laba diena,

ir aš mažais žingsneliais bandysiu susipažinti su fotografavimo paslaptimis 4u.gif

O pradžioje, gal galėtumėt ką paskyti ape šį fotoparata? http://www.efoto.lt/...sony_dsc-hx100v

Nors paskaičius supratau, kad dauguma su veidrodiniais fotografuojat
Atsakyti
QUOTE(Avėja @ 2012 01 13, 17:58)
Laba diena,

ir aš mažais žingsneliais bandysiu susipažinti su fotografavimo paslaptimis 4u.gif

O pradžioje, gal galėtumėt ką paskyti ape šį fotoparata? http://www.efoto.lt/...sony_dsc-hx100v

Nors paskaičius supratau, kad dauguma su veidrodiniais fotografuojat

Sveika,

Jeigu jau investuoji tiek pinigu, tai tikrai patarciau pirkti veidrodini smile.gif
As turiu canon 1100d ir kol kas negaliu juo atsidziaugti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 13, 14:33)
Sveika,

Jeigu jau investuoji tiek pinigu, tai tikrai patarciau pirkti veidrodini smile.gif

Na jei būtų mano pasirinkimas rinkčiausi kitaip, bet šis kaip dovana, jau pas mane. Todėl ir klausiu, kaip su jo galimybėm ir panašiai, nes pati nelabai dar suprantu blush2.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

norėčiau prisijungti į jūsų gretas jei galima ax.gif gavau dovanu fotiką ir taip užsikabinau bigsmile.gif laisvalaikis visas skirtas tik fotografavimui biggrin.gif bet dar tik bandau mokytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 01 13, 13:33)
Sveika,

As turiu canon 1100d ir kol kas negaliu juo atsidziaugti smile.gif

Aš taip nebemanau, nors buvau maniusi kažkada. Reikia žinoti ar reikia veidrodžio, o ne pirkti, nes kažkam kitam patinka. Su bet kuo galima išmokti gražiai fotografuoti, tam reikia žinių (kontrataka Eve'ei). Nors kai turėjau savo muilines, nu nė pro kur neišnaudojau tų galimybių ir maniau, kad tai muilinė man trukdo padaryti gražias nuotraukas. Bet kuriuo atveju aš paėmusi į rankas veidrodį, bus vasarį jau metai bigsmile.gif tiksliai žinojau kodėl perku veidrodinį - norėjau išmokti naujo amato + jei pavyks, - save realizuoti. Tik žinoma, jei perki veidrodinį, nebūtinai turi mokytis tam, kad kažkur praverstų, bet dėl to ir pradėjau kalbėti, na, ne nuo to galo pradedam. DABAR jau niekaip negaliu suprasti kam reikia veidrodinio namų ūkio reikmėms, kuris yra sunkus, kurį reikia labiau saugoti, kurio užuolaidėlės sugenda dėl tam tikro kadrų skaičiaus, jei gali pirkti muilinę, kuri yra lengvutė, patogi, kuri neturi jokių užuolaidėlių biggrin.gif Yra kitaip, jei ieškai plotmių savirealizacijai, kad ir namų ūkiui. Tada kalba kita.

Šiais laikais tokių muilinių yra doh.gif Tik rinkis.

O va dėl pasirinkto modelio - rinkčiausi mažesnį. Vis vien daug maž jie visi vienodi. Kam tampytis griozdą?

a, jau padovanotas biggrin.gif Na, taip sėkmės mokytis smile.gif Skirk laiko praktikai ir teorijai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 13 sausio 2012 - 13:51
QUOTE(Avėja @ 2012 01 13, 18:07)
Na jei būtų mano pasirinkimas rinkčiausi kitaip, bet šis kaip dovana, jau pas mane. Todėl ir klausiu, kaip su jo galimybėm ir panašiai, nes pati nelabai dar suprantu blush2.gif

Tuomet pirmiausia skaityk instrukcija ir bandyk fotkinti. Po to perskaityk 1 temos puslapi, padaryk namu darbus ir daug kas paaiskes 4u.gif

QUOTE(suprara @ 2012 01 13, 18:08)
Laba 4u.gif

norėčiau prisijungti į jūsų gretas jei galima ax.gif gavau dovanu fotiką ir taip užsikabinau bigsmile.gif laisvalaikis visas skirtas tik fotografavimui biggrin.gif bet dar tik bandau mokytis  ax.gif

Sveika, aisku, junkis smile.gif Daug ko ismoksi! Perskaityk 1 temos puslapi, padaryk namu darbus 4u.gif
Koki fotika gavai? smile.gif
Atsakyti