QUOTE(chiquitka @ 2012 01 17, 01:06)
Na bet ND5 WB niekaip man neiseina Rankinio nustatyti, puse dienos bandziau snd... Tai geltonuoja, tai melynuoja... Jauciu nelabai ir pasiseks be Grey Card'o
Noriu paklaust senbūvių kokia šito namų darbo esmė? Aš suprantu, kad išmokt nusistatyt wb rankiniu būdu. Bet, jei žmogus daro ta ND 6 kartus pagal skirtingus daiktus ir vis tiek liepiat perdaryt, nes tai geltonuoja, tai mėlynuoja ir pan. Pvz. pas mane namie virtuvėj vienu metu dega ir dieninė lempa ir taupioji lemputė, man rankinis wb prie tokio apšvietimo duoda mėlynai violetinį atspalvį, grey card neturiu, tai wb nustatinėjau ir pagal spauzdinimo popieriaus lapą, ir pagal popierinį rankšluostį, ir pagal baltą lėkštę, ir pagal stalviršį ir baltus marškinėlius, bandžiau ne tik baltus, bet ir pilkšvus daiktus, kiek radau namuose... Nei vienu atveju negavau normalaus rezultato. O pvz.: pas uošvius fotografavau pasisėdėjimą tokį, tai nufotkinau kelis kadrus su auto wb, pamačiau, kad geltonuoja ir iškart nusistačiau wb rankiniu būdu pagal popierinį rankšluostį ir buvo labai liux, spalvos iškart žymiai normalesnės nei su auto wb.
Tai, jei šito ND esmė išmokyt merginas nusistatyt wb rankiniu būdu, manau, dėl to geltonavimo/mėlynavimo nereikėtų labai tarkuot