Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Eve... @ 2012 01 12, 15:53)
Tiesa pasakus nelabai supratau, ka jūs man norėjote pasakyti ta nuotaruka, aš joje apsoliučiai nemačiau nieko įpatinga, kokybė irgi neįpatinga.
Nesakau, kad jis visiškai nurašytas, vasarą, pavasarį, saulėtom dienom jis gali pakankamai, bet tokiomis sąlygomis, kaip apniukusi diena ar sniegas jis man laabaai daug pjauna. Su juo jau antri metai fotografuoju. rolleyes.gif

yra fokusas. fotoaparatas gali fokusuot, gali zoomint, galima keist iso ir expo. ko dar reikia? pastangų, minčių ir noro. ir nereikia kaltinti fotoaparato, kad jis muilas ir nieko negali mirksiukas.gif

bet, na, whatever - taip, visi aplink blogi ir kalti, kad nėra šiuo metu galimybės turėt veidrodžio. tik veidrodis daro stebuklus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 12 sausio 2012 - 18:04
QUOTE(snapper @ 2012 01 12, 18:10)
man suspausta truputeli ir ryskumo truksta  ax.gif

QUOTE(Ainoa @ 2012 01 12, 18:53)

man irgi truksta ryskumo, koki f cia naudojai? man irgi daznai gaunasi, kad viena akyte isvis neryski buna  g.gif net ir maziau pasukto veiduko

Del to ryskumo nesuprantu, atrodo kai nufotografuoju paziuriu viskas gerai, per kompa ziuriu - blogai. nesuprantu ar as nemoku cia kazko, ar su fotiku kazkaip nelabai iseina. Bet aisku mano kalte bus biggrin.gif Eisiu namu darba is naujo pasidaryt. O F 4,5 Bet cia pats fotikas toki nustate, nes fotkinau ant S.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 12, 14:22)
nelabai supratau linka. atsidariau, viskas "nezinoma kalba", keleta photo. gal as blondine? kazhko neuzmaciau?

čia turbūt apie šitą reklamą
PS reklama bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NinaAtina @ 2012 01 12, 18:06)
Del to ryskumo nesuprantu, atrodo kai nufotografuoju paziuriu viskas gerai, per kompa ziuriu - blogai. nesuprantu ar as nemoku cia kazko, ar su fotiku kazkaip nelabai iseina. Bet aisku mano kalte bus biggrin.gif Eisiu namu darba is naujo pasidaryt. O F 4,5 Bet cia pats fotikas toki nustate, nes fotkinau ant S.

man irgi tas pats buna doh.gif , ant fotiko atrodo viskas rysku, o isidedu i kompa ir sh...
siaip prie tokio f jau turejo gautis ryskios abi akytes, man dazniausiai nesigauna, jei per mazas f buna, koks 2 ar 2.2, bet jauciu cia bus dar ir praktikos trukumas
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2012 01 12, 14:45)
Kritikai
Ar ne per tamsu? kompe man ja tamsiau rodo nei ikelus i Flickr  g.gif Jei sviesinu veiduke isdegimu atsiranda  g.gif

faina mintis del nuotraukos, man tamsoka, net i zaluma eina j&B bet gal cia ikelimo beda, nes dabar ikeliau as ir spalvos kitokios g.gif

QUOTE(NinaAtina @ 2012 01 12, 17:06)

oi kiek nuotrauku lekia i suksline del to, geriausia fokusuoti tarp akiu kaip rasoma knygose, kad butu ryskus portretai, bet mazas rankas krustelejimas, objekto sujudejimas ar vejelis, ir fokusas nusoka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snapper: 12 sausio 2012 - 18:21
QUOTE(Almost @ 2012 01 12, 19:03)
yra fokusas. fotoaparatas gali fokusuot, gali zoomint, galima keist iso ir expo. ko dar reikia? pastangų, minčių ir noro. ir nereikia kaltinti fotoaparato, kad jis muilas ir nieko negali  mirksiukas.gif

bet, na, whatever - taip, visi aplink blogi ir kalti, kad nėra šiuo metu galimybės turėt veidrodžio. tik veidrodis daro stebuklus.

Fokusas tik auto, zoomas ant visų yra aš to privalumu nelaikau.
Apie ISO ir ekspoziciją sakiau
Taip aš laukiu stebuktų, pasiimsiu veidrodinį ir būsiu profė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 01 12, 17:47)
Fokusas tik auto, zoomas ant visų yra aš to privalumu nelaikau.
Apie ISO ir ekspoziciją sakiau
Taip aš laukiu stebuktų, pasiimsiu veidrodinį ir būsiu profė thumbup.gif

tu pabandyk is draugu pasiskolinti ir pabandyti pafotografuoti, pvz mano buvo paemes draugas, besidomintis seniai fotografija, tai oi kokiu groziu pridare, kad toki net nesapnavus buvau doh.gif ryskumas, spalvos nuvo tobulos
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 12, 10:13)
man geriausiai pavyko panning'as su dviratininkais, pvz:
(gal ir ne visai pavyko, bet situo rezultatu likau jau patenkinta)

o cia PS gudrybe (nedirbu su juo, bet cia pabandziau, ar verta vargti pannint, jei su PS tas padaroma atskiram layeryje per 1min... nusprendziau, kad neverta)

Patiko, pirmoji ypac smile.gif Ir as vat galvoju, kad gal visgi verta vargti - t.y. vargti, kol ismoksi (pagal patarle "ka ismoksi, ant peciu nenesiosi" ax.gif). Nes kai ismoksi, tai gal net maziau nei 1 min uztruksi, o gausis naturalus produktas, nebereikes jokiu taisymu su PS. Bet cia, aisku, pasirinkimo reikalas. Siaip gatves scenose man panning labai gerai atrodo, dinamizmo ir gyvybes priduoda.
Atsakyti
QUOTE(snapper @ 2012 01 12, 19:50)
tu pabandyk is draugu pasiskolinti ir pabandyti pafotografuoti, pvz mano buvo paemes draugas, besidomintis seniai fotografija, tai oi kokiu groziu pridare, kad toki net nesapnavus buvau  doh.gif ryskumas, spalvos nuvo tobulos

Buvau ir net ne kartą pasiskolinus, man žymiai gražiau žiūrisi nuotraukos 4u.gif
Mano silpnybė šunys, juos dažnai bandau fotografuoti, turiu nemažą kolekciją, bet yra daug kartų tekę ir nusivilti po fotosesijų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2012 01 12, 19:13)
man irgi tas pats buna  doh.gif , ant fotiko atrodo viskas rysku, o isidedu i kompa ir sh...
siaip prie tokio f jau turejo gautis ryskios abi akytes, man dazniausiai nesigauna, jei per mazas f buna, koks 2 ar 2.2, bet jauciu cia bus dar ir praktikos trukumas

QUOTE(snapper @ 2012 01 12, 19:20)
oi kiek nuotrauku lekia i suksline del to, geriausia fokusuoti tarp akiu kaip rasoma knygose, kad butu ryskus portretai, bet mazas rankas krustelejimas, objekto sujudejimas ar vejelis, ir fokusas nusoka  doh.gif

Reikia pripazinti, kad praktikos tikrai truksta, plius reikia dazniau paimti fotika i rankas ir bandyti, bandyti smile.gif
Atsakyti
Patarkuokit, prasau 4u.gif
user posted image

user posted image

O cia skolinys, del kurio klausiau anksciau:

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 12 sausio 2012 - 19:35
QUOTE(Eve... @ 2012 01 12, 18:16)
Buvau ir net ne kartą pasiskolinus, man žymiai gražiau žiūrisi nuotraukos 4u.gif
Mano silpnybė šunys, juos dažnai bandau fotografuoti, turiu nemažą kolekciją, bet yra daug kartų tekę ir nusivilti po fotosesijų  g.gif

na tada aisku, kaip pabandei su veidrodiniu, su muiline nesinori
man irgi patinka sunis fotografuoti, bet sunku juos sugauti doh.gif kaip ir vaikus biggrin.gif
va bandymas blush2.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(NinaAtina @ 2012 01 12, 18:30)
Reikia pripazinti, kad praktikos tikrai truksta, plius reikia dazniau paimti fotika i rankas ir bandyti, bandyti smile.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(neiste @ 2012 01 12, 18:31)
Patarkuokit, prasau 4u.gif

labai grazi kompozicija, labai graziai ziurisi, tik triuksmai man lenda i akis, jei neklystu g.gif
Papildyta:
QUOTE(neiste @ 2012 01 12, 18:31)
Patarkuokit, prasau

3 cia ir 4ta - tobulos wub.gif
Atsakyti