Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 16, 12:18)
tai pas tave gal kitinukas, su nepastovia diafragma?kas ant objektyvo užrašyta?

Tai kazi ar cia daug kas turi zoomus su pastovia diafragma? g.gif Jie gi ziauriai brangus blink.gif Pas mane ne kitinis, bet diafragma tarp 3.5 (prie 15 mm) ir 5.6 (prie 85 mm).

Delicious, teisingai supratai. Is tiesu, jei prie placiausio kampo nusistatai diafragmos reiksme, kuri yra arti ribines (3.5 ar 4.0, ar pan.), tai gerokai pazoominus, ji pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 16, 12:25)
Tai kazi ar cia daug kas turi zoomus su pastovia diafragma?  g.gif Jie gi ziauriai brangus  blink.gif Pas mane ne kitinis, bet diafragma tarp 3.5 (prie 15 mm) ir 5.6 (prie 85 mm).

Delicious, teisingai supratai. Is tiesu, jei prie placiausio kampo nusistatai diafragmos reiksme, kuri yra arti ribines (3.5 ar 4.0, ar pan.), tai gerokai pazoominus, ji pasikeis.

nu taip, nepagvojau apie tai
Atsakyti
f/5, 55 mm
user posted image

f/5, 79 mm
user posted image

f/5, 131 mm
user posted image

Flickr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delicious: 16 sausio 2012 - 12:29
QUOTE(Dincelis @ 2012 01 16, 12:19)
Nekomentuoja gal kad nuotrauka nyki ir neidomi.......

Aha, tuo tik ir belieka "pasiguost", kai komentaru nesulauki... lotuliukas.gif

Ta proga - aciu labai, kas pakomentavote mano nuotraukas is Amsterdamo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Delicious @ 2012 01 16, 12:27)
f/5, 55 mm

Gerai.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 01 15, 22:16)
o cia 2/52 (negaliu apsispresrt kuris variantas geresnis. kaip galvojat jus?)

man spalvota bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 01 15, 23:56)
Jungiuosi ir as su pirmais namu darbais

QUOTE(Ka @ 2012 01 16, 00:31)
Regis gerai. Užskaitau.  smile.gif  Man patiko pateikimas.

pritariu Ka, labai svarus namu darbas smile.gif saunuole mirksiukas.gif

QUOTE(suprara @ 2012 01 16, 13:04)

iskilo man tok sklausimas.. kaip jus fotografuojat autoportretus? na suprantu kad padedat kazkur fotoaparata, nustatot kad uz keliu sekundziu nufotografuotu bet kaip su fokusuvavimu? Kaip sufokusuoti i kazka kas dar tik po mygtuko nuspaudimo atsidurs kitoj objektyvo pusej nepykit jei klausiu durno klausimo, bet man cia nesuprantamas dalykas blush2.gif

fokusuoji ant rankinio fokuso i tam tikra vieta,kur tu busi, ja pasizymi kuo nors, va, Brum pagalve deda rolleyes.gif kad nereiktu tiek lakstyti, yra pulteliai rolleyes.gif

QUOTE(Ka @ 2012 01 16, 13:07)
Taisiau, taisiau.. Ar geriau?  smile.gif

daug geriau, tik dar siek tiek ties akiu kampuciais,(prie plauku) ir aplink snerves dar pasviesinciau ax.gif
Atsakyti
kas nors gali paaiškinti, kodėl pastaruoju metu atsirado daug važiuojančių ant brum'o? smile.gif lyg ir skaitau, lyg ir seku temą, bet nesuprantu, kuo ana nusikalto..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2012 01 16, 11:27)

gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 16, 12:55)
kas nors gali paaiškinti, kodėl pastaruoju metu atsirado daug važiuojančių ant brum'o? smile.gif lyg ir skaitau, lyg ir seku temą, bet nesuprantu, kuo ana nusikalto..smile.gif

Skaitėt kas diskusiją apie Kasperionį efote? Nežinau visų peripetijų, bet pasibaisėjau. Koks jis bebūtų, kiek jis ten besigirtų, alia dauguma ten ant jo pyksta, kad jis pats sau autoritetas ir, kad jam sekasi, "pienburniui" tam biggrin.gif

Na. Tai va.
Visiems gi mielas nebūsi, ypač kai labai nesicackini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 16 sausio 2012 - 13:10
QUOTE(brumbrumai @ 2012 01 16, 12:07)
as pagalve pasistatau vietoj saves smile.gif

kai zmogus is toliau tai mazdaug aisku jau, bet kai daro savo auto is gana arti ir jei veidas siek tiek sonu pakreiptas, ta prasme kad viena akis arciau kita toliau, tai kaip sufokusiuot i ta viena artimesne aki doh.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 01 16, 12:55)
fokusuoji ant rankinio fokuso i tam tikra vieta,kur tu busi, ja pasizymi kuo nors, va, Brum pagalve deda rolleyes.gif kad nereiktu tiek lakstyti, yra pulteliai rolleyes.gif

tikriausiai su rankiniu fokuravimu per kelis kartus galima pagaut ta fokusa "ant artimesnes akies" (kaip auksciau rasiau...) tik dar reiks pasistudijuot kaip dirbt su tuo rankiniu fokusu, niekad rankiniu nebandzius doh.gif neisivaizduoju net nuo ko pradet doh.gif

Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 16, 13:08)
Skaitėt kas diskusiją apie Kasperionį? Koks jis bebūtų, alia dauguma ten ant jo pyksta, kad jis pats sau autoritetas ir, kad jam sekasi "pienburniui" tam biggrin.gif

NU tai va. Visiems mielas nebūsi, ypač kai labai nesicackini

man būsi. ypač, jei nesicackini wink.gif
nors iš principo turiu bėdų su autoritetais biggrin.gif

šiaip parašiau, nes pasirodė, kad tendencijos be ryšio smile.gif energiją reik skirti fotografijai ir su ja susijusiems dalykams. naudos daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 16, 13:14)
man būsi. ypač, jei nesicackini wink.gif
nors iš principo turiu bėdų su autoritetais biggrin.gif

šiaip parašiau, nes pasirodė, kad tendencijos be ryšio smile.gif energiją reik skirti fotografijai ir su ja susijusiems dalykams. naudos daugiau smile.gif
Aš tai nieko nepastebėjau, kol neparašei smile.gif Bet teisybė. Bet tai juk šį bei tą sako, aš tai ieškau gerų ženklų visa kame biggrin.gif
Atsakyti