O tai kaip man padaryti ND2, jei pas mane nera tos diafragmos???
QUOTE(noisy-B @ 2012 01 14, 22:58)
chiquitka -> geltonuoja rankinis... neužskaityčiau. O kojos visai nieko. Patinka aukštakulnių siluetas.
Aciu
Bandziau perdaryt WB namu darbus, nu bet neiseina nors tu ka
Darant Rankini nustatyma, fotografuojant balta lapa jis visa laika geltonuoja
Fotografuojant is tokio paties balto lapo islankstyta laivuka nustacius WB and cloudy dienos sviesoj jis yra baltesnis negu fotografuojant su rankiniu nustatymu Kaip suprantu taip neturi buti. Gal galit padet issiaiskint kodel taip yra ir kaip su tuom kovot?
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 15, 18:31)
Aciu
Fotografuojant is tokio paties balto lapo islankstyta laivuka nustacius WB and cloudy dienos sviesoj jis yra baltesnis negu fotografuojant su rankiniu nustatymu Kaip suprantu taip neturi buti. Gal galit padet issiaiskint kodel taip yra ir kaip su tuom kovot?
Aš fotografavau kiek į pilkumą lapą, na ten toks kardonas buvo neblizgus, kiek pilkšvas. Tai man iš pirmo karto gavosi Kiekvieną kart pakeičiant lokaciją, reikia perfotografuoti, lygiai taip pat kai, keičiasi apšvietimas.
QUOTE(Dincelis @ 2012 01 15, 15:39)
Vis dar nagrineju foto aparata - bandom susidraugauti Kur jame rasti diafragma (f) ? Nes ND2 kaip suprantu su ja reikia padirbeti...
na ant auto jos nerasi, bet ant pusiau rankinio rezimo, pasukinejus ratukus turetu keistis diafragma, nezinau koks tavo fotoaparatas
QUOTE(snapper @ 2012 01 15, 17:10)
2.namu darbas:
f2.8
f10
f20
3 ND
f2.8
f10
f20
3 ND
Trecias gerai. Antram nelabai matyti skirtumas tarp antros ir trecios nuotraukos. Nors buciau beveik linkusi uzskaityti, jei galetum paaiskinti, kodel tas skirtumas toks nezymus Arba daryk is naujo, pasirinkdama tokio dydzio diafragma, kad skirtumas akivaizdziai matytusi.
QUOTE(snapper @ 2012 01 15, 17:19)
4 nD
Sitam irgi tas pats - skirtumas tarp pirmos ir antros nuotraukos akivaizdus, tarp antros ir trecios - gerai paieskoti reikia. Kaip pati manai, kodel tas skirtumas toks nedidelis gaunasi?
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 15, 17:31)
Nenusimink, bandyk, kol iseis As irgi ilgai vargau su situo ND. Labai reikia suziureti fona, kad daiktas nuo jo neprisigaudytu atspalviu. Ir tas baltas lapas svarbu - kartais geriau, kad jis butu ne visai baltas. Klaidu ir bandymu metodu turetu pavykti.
QUOTE(gladiole @ 2012 01 15, 16:22)
Perdariau trečia fotke:
O kuris cia ND? Antras? Man lyg fokusas paplaukes kiek visose nuotraukose (na nebent fokusavai i zibinta, ar kas ten, o ne i kamuoliuka), bet skirtumas fone matyti. Tai gal uzskaityt? Nors su fokusavimu dar reiketu padirbeti.
Ale kad uzderejo naujokiu ir namu darbu... jau nebeatsirenku
Aš ryt dar pandysiu kas liečia fokusavima,taip nd2.
QUOTE(Dincelis @ 2012 01 15, 18:28)
O tai kaip man padaryti ND2, jei pas mane nera tos diafragmos???
o koki aparaciuka turite? objektyvai keiciasi?
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 15, 18:31)
Aciu
sis yra pats sunkiausias ND pamenu man paciai labai sunkiai sekesi ji atlikineti, bet ir tai su senuku,o kai gavau dabartini, sio ND iki galo ir neperpratau. reikia idemiai skaityti vartotoja vadova. Manajame (k-x,pentax) tai nustatinejant customs rezima reikia atsukus fotika i balta lapa (o gal net nufotografavus,jau nepamenu) papildomai dar spaudyti rodiklytes, kol pamatai balta vietoje gelsvos ar kitos tarkim rausvos spalvos
QUOTE(Jurzole @ 2012 01 15, 17:07)
Trecias gerai. Antram nelabai matyti skirtumas tarp antros ir trecios nuotraukos. Nors buciau beveik linkusi uzskaityti, jei galetum paaiskinti, kodel tas skirtumas toks nezymus Arba daryk is naujo, pasirinkdama tokio dydzio diafragma, kad skirtumas akivaizdziai matytusi.
Sitam irgi tas pats - skirtumas tarp pirmos ir antros nuotraukos akivaizdus, tarp antros ir trecios - gerai paieskoti reikia. Kaip pati manai, kodel tas skirtumas toks nedidelis gaunasi?
dekui uz komentarus
Antrame, pasirinkau netinkama ryskumo zona t.y per maza diagrama, kad skirtumas matytusi, reikejo gal bandyti didziausia 2.8, kokia 6 bei maziausia 16, kad matytusi akivaizdus skirtumas. Kai pirma karta dariau, fonas issiliejo gerai, o va fokusas buvo nusokes, dabar tiek stebejau, kad susifokusuotu gerai, tai net pries dedama nepastebejau, kad ryskumo zona nesiskiria 3 ir 4 nuotraukoje
QUOTE(snapper @ 2012 01 15, 18:30)
Antrame, pasirinkau netinkama ryskumo zona t.y per maza diagrama, kad skirtumas matytusi, reikejo gal bandyti didziausia 2.8, kokia 6 bei maziausia 16, kad matytusi akivaizdus skirtumas.
As tada uzskaitau antraji
QUOTE(snapper @ 2012 01 15, 19:03)
o va 4tajame irgi supratau, kad nedekingas kambarys, per siaura marga zona, kad gerai matytusi skirtumas, va lauke fotografuota zominant kojomis:
O tau paciai dabar geriau atrodo? Man tai ne
Kambary galejo geriau gautis, jei butum kitaip pasirinkusi atstumus. Siaura marga zona cia niekuo deta.
Ryt griebsiuos sekanciu namu darbu... keturias dienas badant susidraugauti su savo foto aparatu jau imu galvoti, kad jis "velniškai" daug gali.......