Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Eve, lyg ir gerai. Aš užskaitau.
Tik stiklas ir dar be briaunų,tikrai nėra tas objektas kurį lengvą sufokusuot, gal todėl pirmoji foto, tokia abejotina smile.gif
Rinkitės lengvus daiktus, nesunkinkit sau užduočių biggrin.gif
Sekmės
Atsakyti
Labas,

Senokai šitą temą paskaitinėju, norėjau jau anksčiau jungtis čia, bet vis patingėdavau namų darbus padaryt blush2.gif smile.gif
Brendau veidrodinukui ilgai, vis tardavausi su savim, ar man tikrai reik jo, ar nedulkės kur užkištas ir tt. Tenka vis pakeliaut šen bei ten, todėl viena iš priežasčių veidrodinukui įsigyt ir buvo kelionės, kadangi grįžus po atostogų/išvykos ir peržiūrėjus nuotraukas, tik viena kita džiugindavo akį (protingas ko gero neimtų veidrodinio su visais jo priedais kelionėn, bet aš optimistė biggrin.gif, jei pačiai sunku bus tampyt, MB padės biggrin.gif ). Dar turiu porą pyplių biggrin.gif, kuriuos irgi norisi įdomiau, išraiškingiau įamžinti. Taigis, mano tikslas dalyvaujant šioje temoje būtų išmokt tinkamai fotografuot portretus ir gamtos/urbanistikos objektus 4u.gif

Prisistatymo foto:

user posted image

user posted image

čia dar su muilinuke fotografuota paskutinėse 2011 rugsėjo mėn. atostogose:
user posted image

Dar bandau daryt projektą 366, norėčiau įgyvendint jį pilnai, bet būna dienų kai laaaabai klišai fotkinasi ir erzina visi 200-300 kadrų, padaryti specialiai tai kreivai dienai doh.gif, tai nežinau, ar šį projektą pavyks užbaigti. O kad jis duoda kažką gero tai tikrai - vis labiau sekasi manual režimu fotkint, anksčiau šis režimas man apskritai nesusipratimas buvo smile.gif Kaip man sekasi/nesekasi galit čia užmest akį smile.gif

Ir pabaigai-pradžiai noriu pirmą ND atsiskaityt:

user posted image

user posted image

user posted image

O pirmo puslapio dar neišsinagrinėjau - blaškausi aš ten, norisi ir tą, ir aną pirmiausia perskaityt, tai pradėjau mokytis iš knygų, sistemiškai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delicious: 15 sausio 2012 - 13:21
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dincelis: 15 sausio 2012 - 13:10
Ačiū taip jau gavosi, kad bandžiau su keliais daiktais ir šie man patiko labiausiai, gal net skirtumas labiausiai matosi... g.gif

5ND su muiline kaip suprantu galiu padaryti tik 2 nuotraukas?
O kaip 4ND??
Atsakyti
Pas mane labai tamsu,jaučiu teks eiti į lauką...
O dėl fokuso fokusavau į gėlę,tai nusoka man tada taip išeina-matyt nuspausdama mygtuką iki galo sudrebinu,ir snypstas tada.
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 01 15, 10:50)
Tuo pačiu ir 4 ND

šį užskaitau

QUOTE(Delicious @ 2012 01 15, 11:07)
Ir pabaigai-pradžiai noriu pirmą ND atsiskaityt:

1ND geras. Dėl kitų įdėtų nuotraukų - man labai patinka pirmoji. Tiek veiksmas, tiek spalvos, lyginant su antrąja, jai tinkamos. O štai antrajai nuotraukai, mano nuomone, spalvos netinka.. Nežinau, kodėl, bet man tiesiog nesigroja ir tiek.
Atsakyti
Labas, jungiuosi ir as smile.gif

QUOTE(neiste @ 2012 01 14, 23:56)
Žaidimas
PUODUKAS banalus banaliausias daiktas , nufotografuotas kitaip. Tinka?
Sąrašiukas :
erikamaja
zirze
vienintelė
maija
Jurzole
paluri
Tecum
chiquitka
neiste
Gintarija86

Atsakyti
ND. Tikiuosi pavyko sukelti teisingai!

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
ND 2:

1/10s-f/2.8-ISO100
user posted image

1/10s-f/5.6-ISO400
user posted image

1/10s-f/11-ISO1600
user posted image
Atsakyti
Dinceli, pagal mane tai negerai. blush2.gif Bet tegul ir kitos pasako.

Aš čia biški su nickais šokinėju, bet dabar ties tuo pasiliksiu jau ilgam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Delicious @ 2012 01 15, 14:20)

Gerai. Lyg.
Bet aš tai būčiau su didesnių skirtumų diafragmom dariusi. Tada labiau skirtumas būtų pasimatęs.
Atsakyti
Dincelis, man irgi negerai atrodo, tarp antros ir trecios nuotrauku nesimato man skirtumo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Delicious @ 2012 01 15, 14:20)
ND 2:

Gerai 4u.gif
Atsakyti
Nu bandysiu ir as smile.gif

Žaidimas
PUODUKAS banalus banaliausias daiktas , nufotografuotas kitaip. Tinka?
Sąrašiukas :
erikamaja
zirze
vienintelė
maija
Jurzole
paluri
Tecum
chiquitka
neiste
Gintarija86
NinaAtina