Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 22:50)
Apie tas grazias gelytes telefonu darytas

Geras biggrin.gif "All I shoot is bad" praejau", bet dabar laukia dar baisesnis kritimas... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 13 sausio 2012 - 19:46
Pabandysiu ideti keletą darytų foto
Vis delto undines egzistuoja.
user posted image
Gamta
user posted image
Vaikai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 19:20)

uzsiseivinau ta grafikeli, nes kai uzeis kokia faze, pasiziuresiu ir nusiraminsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 13, 17:53)
Nors, vistik gal reiktų permąstyti kas iš to gali gautis, kai priimsim be nd. Galima kokį bandomą laikotarpį sumąstyti. Arba jei klausimai pasipils kaip padaryti, kad fonas būtų išplaukęs, tuo metu siųsti atlikti nd.

Geras tas dalykas ND, kadangi dazniausiai kaip ir tam grafike tik pradejus fotografuoti vos ne kieviena nuotrauka atrodo sedevras, ND darymas nuleidzia ant zemes ir privercia susimastyti apie techninius sugebejimus ir fotografijos supratima.

Man va koks klausimas iskilo - kaip "neskausmingai" naujokems isilieti i Jusu "sekta" biggrin.gif g.gif
Kiekviena diena sekant diskusijas tikrai daug ko galima ismokti, kaip jau anksciau rasiau pastebeti detales ir t.t. Bet atrodo, kad butinai reikia ir dalyvauti diskusijose, nes kazkaip nemandagu tik ateiti su ND ar kokia nuotrauka kritikai ir laukti demesio tuoms nuotraukoms, nieko nepasakius apie kitu darbus. Is kitos puses kadangi patirties nulis ir akis dar neatmusta, daznai imanoma pasakyti tik patinka-nepatinka g.gif unsure.gif Ir iseina paskui kad naujokai giria naujokus, o senbuviai nezino ka su tuom daryt biggrin.gif
Butu idomu isgisti ka manot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gladiole @ 2012 01 13, 20:59)
Pabandysiu ideti keletą darytų foto

pirmoje perdaug apačios, vaikutis per aukštai. Pastabumas pagirtinas, kalbu apie raštus smelyje. Telieka išmokti pagr. taisykles, kad galėtum supinti jas su pastabumu i rturėsi gerų foto.
Nežinau, gal netgi klaidingai sakau, bet pradžioje siūlau nemaištauti ir išmokti taisykles, o tik paskui jas laužyti, jei norėsis. Dėl pačios foto, pavadinimas jai netinkamas. Arba, tuomet raštą akcentuoti reikėjo, o vaikutis ten nereikalingas, bent jau ne taip, kaip dabar yra.

Apie antrą sunku ką pasakyti. Na lūžęs medis. Man nėra gražu. Gal koks super gamtos mylėtojas ašaras išspaustų ties tokia foto, manęs tai nepaliečia ir neįdomu žiūrėti.

Vaikų foto, jau įdomiau. Tik kur fokusas. Abiejų rankutės nukirstos, aišku ne rodiklis, galima kirsti tas rankas, bet šioje foto tai netinka. Nuotaika yra, tai vat gaila dėl kokybės.
Jei modeliukai tavo, tai nieko nelaukdama skubėk mokintis, ir parodyk mums daug nuostabių jų foto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 01 13, 21:59)
Man va koks klausimas iskilo - kaip "neskausmingai" naujokems isilieti i Jusu "sekta" biggrin.gif g.gif

neskausmingiausia tai neuždavinėti sau tokių klausimų.
Tiesiog dalyvauti. Ryžto daug turėti. Čia mažai žaidimų vyksta, juolab mokytojų nėra, jei pati sau į sėdimąją nespardysi, į priekį nejudėsi. Vat turėk tikslą. Gražiai nufotografuoti gėlę. Nusipirk kokią nors fotogenišką. Fotografuok ją iš visų kampų. Atnešk tris foto. Sulauksi komentarų. Perskaityk juos, jei bus patarimų imk fotoaparatą ir eik perfotografuoti. Ir vėl atnešk tris foto. Taip su bet kokia tema: gamta, portretas, gatvė ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 sausio 2012 - 21:18
QUOTE(Yvette @ 2012 01 13, 22:17)
pirmoje perdaug apačios, vaikutis per aukštai. Pastabumas pagirtinas, kalbu apie raštus smelyje. Telieka išmokti pagr. taisykles, kad galėtum supinti jas su pastabumu i rturėsi gerų foto.
Nežinau, gal netgi klaidingai sakau, bet pradžioje siūlau nemaištauti ir išmokti taisykles, o tik paskui jas laužyti, jei norėsis. Dėl pačios foto, pavadinimas jai netinkamas. Arba, tuomet raštą akcentuoti reikėjo, o vaikutis ten nereikalingas, bent jau ne taip, kaip dabar yra.

Apie antrą sunku ką pasakyti. Na lūžęs medis. Man nėra gražu. Gal koks super gamtos mylėtojas ašaras išspaustų ties tokia foto, manęs tai nepaliečia ir neįdomu žiūrėti.

Vaikų foto, jau įdomiau. Tik kur fokusas. Abiejų rankutės nukirstos, aišku ne rodiklis, galima kirsti tas rankas, bet šioje foto tai netinka. Nuotaika yra, tai vat gaila dėl kokybės.
Jei modeliukai tavo, tai nieko nelaukdama skubėk mokintis, ir parodyk mums daug nuostabių jų foto  smile.gif
Papildyta:

Aciu už komentarą,to ir atėjau mokintis(norėčiau išmokti greit) ir tureti graziu foto.Pirmoj foto cia nepavadinimas,siaip parašiau ir tiek. Antroj foto saule sviete tiesiai į luzio vieta todėl buvo idomu fotkint. Trecioj gaila kad fokuso trūksta,modeliukai mano kartosiu n kartu.
Atsakyti
Sena foto,visiškai buitine kojų temai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 13 sausio 2012 - 22:50
QUOTE(gladiole @ 2012 01 13, 23:14)
Sena foto,visiškai buitine kojų temai.

sunku komentuoti.
pati pasakyk kodėl darei šią foto. Norėjai katiną, rankšluostį, pėdas parodyti?

Ir apskritai, patarimas, prisijungusiems naujai. Jei esat tikrai pradiniame lygyje, kai fokusas nušoka, horizontas kreivas, nesugebat erdvės paskirstyti ir t.t. Pamirškit savo foto iki atėjimo į šią sektą. Rodykit tas, kurias padarysit dabar, kai jau esat čia.
Atsakyti
Nu ir prisnekejot... smile.gif

QUOTE(Avėja @ 2012 01 13, 13:37)
Na jei būtų mano pasirinkimas rinkčiausi kitaip, bet šis kaip dovana, jau pas mane. Todėl ir klausiu, kaip su jo galimybėm ir panašiai, nes pati nelabai dar suprantu blush2.gif

Normalus fotoaparatas, pakankamos galimybes, dabar tik ziniu dar, ir viskas bus gerai mirksiukas.gif

QUOTE(Eve... @ 2012 01 13, 14:32)
Telefoninė, norisi nuomonių iš jūsų talpo, nes ši fotografija labai daug kam patiko

Man nepatiko. Kadravimas neidomus, kokybes isvis nera. O kad "daug kam patiko", tai neabejoju. Vertinimo kriterijai visu skirtingi, ir jie keiciasi, daugejant ziniu ir patirties.

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 13, 15:58)
Ateinu su kojom

Man visai patinka...

QUOTE(Dincelis @ 2012 01 13, 16:00)
Gudru, bet norint atlikti namu darbus reikia tureti rimtesi foto aparata. Deja turiu tik Canon SX100IS tai dilema dar yra issirikti foto aparata!!!

Nebutina laukti rimtesnio fotoaparato, ND gali jau dabar pradeti. Kai daugiau ismoksi, bus lengviau ir fotoaparata issirinkti 4u.gif

QUOTE(paluri @ 2012 01 13, 16:15)
Man patiko projektas 366 (ne 365 smile.gif ) . Dabar fotika tampausi visur ir paciai labai patiko tai, kad visur galima rasti ka fotografuoti, iki Nauju Metu mano nuotraukose buvo tik mergaites, dabar yra visko  thumbup.gif  Gal jos ir netobulos, bet manau, kad per metus daug ismoksiu. Kol kas saziningai kasdien fotografuoju

paluri, man labai smagu stebeti, kaip tu pamazu tobuleji smile.gif Tikrai.

QUOTE(Laukine25 @ 2012 01 13, 16:30)
Aš esu prieš taisykles ir visokius namų darbus, bet tik tuo atveju, jei neatlikus namų darbų įdėtumėte techniškai tvarkingą foto. Bet jei tokia nesigaua, tai pirmas patarimas- padarytkit ND savo pačių labui. Neskubėkite dėti nesufokusuotų ramunių aš išplaukusių vaikų foto- niekas čia nuo tokių neaikčios. Paskutinių puslapių nuotraukos yra nekokios, nes akivaizdžiai, nedarėte namų darbų ir nesuprantate pačių pradinių fotografavimo principų. Jei juos padarytumėte, nebekils klausimų, kokie dabar turėtų kilti, bet.. nekyla, nes nekyla iš nežinojimo.

Labai mandrai supynei apie kyla/nekyla, bet sutinku biggrin.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 01 13, 17:02)
Laukinė brūkštelėjo apie ND reikalingumą arba ne. Aš tai senai siūlau įvesti naujovę. Ateina nauji žmonės, įkelia tarkim tris foto prisistatymui ir matosi, reikia jam atlikti ND ar nebe. Ir patarimus lengviau duoti nes žinai su kokiom žiniom atėjo.

g.gif As tai sakyciau, palikim, kaip yra, privalomus ND. Paprasciau bus. Man rodos, dar niekam nepakenke tie namu darbai. Be to, tos, kurios ateis jau ismanydamos, kas su kuo valgoma, juos tikrai lengvai padarys. O jei kuri nenores ju daryti, bet rodys geras nuotraukas, tai niekam ir neklius tie trukstami namu darbai.

Vat del keleto nuotrauku prisistatymui tai gera ideja. Nors dauguma nauju naujokiu, ziuriu, taip ir daro smile.gif

QUOTE(Sakuros @ 2012 01 13, 17:45)
Bandau jungtis prie chebros smile.gif šimtas metų kai noriu tą padaryti, bet tingėjau namų darbus daryti  blush2.gif  Ir šiaip aš visada matau savo klaidas, tai man ir kritikos nereikia, niekad nebūnu patenkinta visu šimtu proc.

Man patiko dvi pirmosios. Bet jei sakai, kad kritikos nereikia, tai ka ketini cia veikti? mirksiukas.gif

QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 18:20)

thumbup.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 01 13, 20:59)
Man va koks klausimas iskilo - kaip "neskausmingai" naujokems isilieti i Jusu "sekta"

Tiesiog dalyvauk, ir isiliesi pamazu 4u.gif Visos cia kazkada pirmakart atejo mirksiukas.gif

Nors as tai pradzioj daug triuksmavau, sunki naujoke buvau... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 13 sausio 2012 - 22:40
QUOTE(Yvette @ 2012 01 13, 23:22)
sunku komentuoti.
pati pasakyk kodėl darei šią foto. Norėjai katiną, rankšluostį, pėdas parodyti?

Ir apskritai, patarimas, prisijungusiems naujai. Jei esat tikrai pradiniame lygyje, kai fokusas nušoka, horizontas kreivas, nesugebat erdvės paskirstyti ir t.t. Pamirškit savo foto iki atėjimo į šią sektą. Rodykit tas, kurias padarysit dabar, kai jau esat čia.

Antro sakinio antra dalis viską pasako,Ok viską supratau. smile.gif
Atsakyti
Sugrįžau, nes esu labai liūdna...mainų foto taip ir nesulaukiau unsure.gif
Po myto supratau, kad klimaksas baigėsi, teks vėl su kūtvelom draugaut cool.gif
Jei išsiųsit ND daryt, pačios kaltos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 01 13, 23:52)
Sugrįžau, nes esu labai liūdna...mainų foto taip ir nesulaukiau unsure.gif

nu prisipažink, kad sugrįžai, kai paminėjau, kad turėjau numylėtinę, bet nebesilanko tongue.gif
faina, kad grįžai. arba nd arba trys foto prisistatymui lotuliukas.gif juokauju aišku.

Apie mainų foto, kas dar negavot surašykit. Ka, gal tuomet bandom susisiekti su tais, kurie siuntė. Išsiklausinėti ar jau išsiųsta, kada ir t.t. Ilgokai vistik keliauja. Jei senai siųstos, gal reiktų tuomet pakartotinai išsiųsti, nes gali būti kad dingo kur nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 sausio 2012 - 22:56