Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(eurik@.k @ 2012 01 13, 16:35)

ai kažką ne taip suvėliau biggrin.gif Ne esmė, pripuolamai čia pasirodžiau, darbuojuos labai wacko.gif
Atsakyti
Isbandziau gatves fotografija smile.gif bet i tema nekeliu, jei kam idomu flikr
Atsakyti
Laba,

Maggie, apie 52 projektą klausei. Aš pernai tokį pat buvau pradėjusi, auto. Iki 23 ištempiau. Bet tikra ta žodžio prasme ištempiau. Nemėgstu prievartauti savęs, fotografuoti kai nesinori, juo labiau save. Tai sakyčiau sunkų projektą sumąstei. Gal bandyk 12. Kiekvienam mėnesiui vienas auto. Didesnė tikimybė, kad per mėnesį bus ta diena, kur sau pasakysi, šiandien, noriu foto, tokios, kokia esu. 52 kitąkart rinkčiausi nebent laisva tema. O kaip žmonės į dieną po foto daro tai neturiu supratimo.

Laukinė brūkštelėjo apie ND reikalingumą arba ne. Aš tai senai siūlau įvesti naujovę. Ateina nauji žmonės, įkelia tarkim tris foto prisistatymui ir matosi, reikia jam atlikti ND ar nebe. Ir patarimus lengviau duoti nes žinai su kokiom žiniom atėjo. Na bet čia tik mano nuomonė. Kaip bebūtų, tie ND kai kam tikrai buvo super reikalingi ir manau nors keikėsi kai kurios atlikinėdamos, po visko suvokė, kad tikrai vertėjo smile.gif

Aš vis be foto ateinu, bet turiu stalčiuke jau vieną juostelę, laukiu kol kitą baigsiu ir tada ryškinsiu. Tikiuosi tada turėsiu ką parodyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 sausio 2012 - 17:03
QUOTE(Maggie @ 2012 01 13, 15:04)
aishku buna. vos ne pastoviai biggrin.gif ir nei as skaitau tada, nei ziuriu kazhka nete. cia jau ko gero visi ta zino, nedarau nieko, nic nieko, per prievarta smile.gif va pradejau ta 52 projekteli, bet nemanau, kad man pavyks ji igyvendint. dar auto smile.gif as neisivaizduoju kaip zmones 365 padaro?? cia gal avansu prifotografuoja ar kaip?ar kiekviena diena pasiema fotika ir fotkina. koks yra tokiu projektu saziningumas? pvz gamindama ta auto (kur 1/52), turiu dar 3-4 neblogas foto, bet as skaitau, kad negaliu ju naudot 2/52 3/52 ir t.t. o kaip darot jus? Rita?

O as parsiveziau didziule biblioteka ir dabar joje paskendau:)

Hey, radau net Foto zurnalu 1960metu, as Say toki viena esu padovanojus, tik jaunesni, kokiu 73(?), jega jie.

O projektai neeee, ne tokiai ....bolkai kaip as.Turbut as spontaniska.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 01 13, 17:02)
Aš tai senai siūlau įvesti naujovę. Ateina nauji žmonės, įkelia tarkim tris foto prisistatymui ir matosi, reikia jam atlikti ND ar nebe. Ir patarimus lengviau duoti nes žinai su kokiom žiniom atėjo.

Pritariu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 13 sausio 2012 - 17:05
Labas,

QUOTE(rG @ 2012 01 13, 16:33)
Nu tikrai. Visos tyli, naujos naujas giria ir visi ploja katutėm.

ne tik naujas ax.gif
Aš fotoaparatą pasidėjau tuo tarpu. Nesiverčiu per galvą, nes grįžtu vakare - jau tamsu. Ir dar berods čia ar kur kitur užskaičiau posakį: jei manote, kad sąlygos fotografuoti netinkamos - nefotografuokite. Skaitau, mintis dėlioju, savo miestuly fotoklubą oficialiai įregistravom, Naujus linksmai fotografų būrely palydėjom, žodžiu, gerai jaučiuos toj srity ir be aparato šiuo metu mirksiukas.gif Sukas galvoj dar mintis vietiniam projektuke sudalyvaut, bet lyja ištisai, tai nėra šansų su fotiku laukan išlįst doh.gif
Atsakyti
Visu pirma perskaiciau visa tema ir radau daug nesuprantamu zodeliu: iso? f? raw? expo? diagfragma?
Ryt skaitinesiu pirmaji puslapi ir rimtai uzsiimsiu namu darbais...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2012 01 13, 17:02)
O as parsiveziau didziule biblioteka ir dabar joje paskendau:)

Hey, radau net Foto zurnalu 1960metu, as Say toki viena esu padovanojus, tik jaunesni, kokiu 73(?), jega jie.

O projektai neeee, ne tokiai ....bolkai kaip as.Turbut as spontaniska.

pavydu..smile.gif aš turiu porą komplektų, paskaitau prieš miegą..smile.gif

Yvette, pritariu.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 13, 18:15)

Yvette, pritariu.

na tai nieko nelaukiant, leidžiam sau nuspręsti už kitus. Kas atidarinėsit naują temą, brūkštelkit, kad naujai prisijungiančios įkeltų po tris sau labiausiai patinkančias foto prisistatymui. Paskui pamačius foto galima siųsti atlikinėti nd arba ne. Arba kažkurį iš nd, ne visus tarkim.
Tiesa, nuspręsti ar reikia nd atlikinėti turėtų ne visos. Tik tos, kurios pačios išlipo iš to pradinio lygio ir nusiėmė rožinius akinius, kai viskas, ką fotkini yra gražu.
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 01 13, 18:15)
Visu pirma perskaiciau visa tema ir radau daug nesuprantamu zodeliu: iso?  f?  raw?  expo?  diagfragma?
Ryt skaitinesiu pirmaji puslapi ir rimtai uzsiimsiu namu darbais...

teorija ne visada yra viskas, nevisada tai išeina pateikti praktiškai. smile.gif
Atsakyti
Bandau jungtis prie chebros smile.gif šimtas metų kai noriu tą padaryti, bet tingėjau namų darbus daryti blush2.gif Ir šiaip aš visada matau savo klaidas, tai man ir kritikos nereikia, niekad nebūnu patenkinta visu šimtu proc. Tai žiauriai pavydžiu Eve, kuri įkelia savo foto ir sako, jog daug kam patiko. Man dzin patiko kitiems, nepatiko, matau savo klaidų milijoną doh.gif Labai nesuvarykit manęs, čia pradžiamokslio tema biggrin.gif

user posted image

user posted image

ir truputis popso smile.gif
user posted image

priimate mane ar suėsit?
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 01 13, 15:32)
Telefoninė, norisi nuomonių iš jūsų talpo, nes ši fotografija labai daug kam patiko  ax.gif

iškart klausimas, kodėl telefonu daryta foto? Tam juk yra fotoaparatai, kokybiškesnės foto.
Telefoninės foto, rodos mobilografija vadinasi. Visai kitokios jos. Yra man rodos flickr atskiri albumai mobilografams, bet ten panašiai kaip lomografija. Turi būti pats neblogai pačiuožęs, kad galėtum gerą lomo ar mobilo foto padaryti. Aš bandžiau lomografiją, pažaidimui fainai, bet paskui pati iš savęs pasijuokiu kai foto pamatau ir tiek. Ir kaip bebūtų, tos crazy lomo man nesigavo. Vat neturiu to pajautimo kada tai ir kur ir kaip tinka. Neduota.
Tas pats su mobilografija / atskira religija. Gelytes su telefonu jau tik ne taip fotografuoti o po žemėm pasirausus ir vieną ranką iškišus kur pro mažą skylutę gigantinę gėlę nufotkinti. Vat gal kažkas toks pat pačiuožęs ir pasakys wow.
Bet čia tik mano nuomonė. Kiekvienas aišku daro kaip nori.
Atsakyti