Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Minutėlė @ 2012 01 31, 20:21)
ULĖ, o morka ne su burokine tarka sutarkuota?

su smulkia tarka ne burokine smulkiau 4u.gif
Ir skonis ir vaizdas keiciasi smile.gif
Atsakyti
Sumuštinukai prie vyno ar alaus

Super paprasti ir super skanūs. Man skaniausi šilti, bet galima drąsiai patiekti ir atvėsusius. Beje, jie bene pirmieji dingsta nuo stalo, nes yra labai lengvi, neapsunkina skrandžio, todėl labai tinka prie vyno arba alaus.

Reikės:

Prancūziško batono;
300 gr. pievagrybių;
170 gr. lydyto sūrio,
Didelis svogūnas;
majonezas,
sviestas,
šaukštas aliejaus,
juodieji pipirai,
maltas muskatas,
druska.

Kubeliais pjaustytą svogūną pakepiname labai nedideliame kiekyje aliejaus, kad jis suminkštėtų, suberiame į indą ir atvėsiname. Tuo tarpu nuplautus pievagrybius susmulkiname, galima tarkuoti per stambią tarką, bet man skaniau pjaustyti smulkiais kubeliais, sutarkuojame sūrį. Viską supilame prie atvėsusių kepintų svogūnų, įdedame maždaug 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, muskato, juodųjų pipirų, viską išmaišome. Prancūzišką batoną supjaustome maždaug 1 cm storio riekelėmis, ant jo užtepame šiek tiek sviestuko ir aptepame pasigamintu užtepu. Riekeles išdėliojame skardoje ir kepame orkaitėje apie 15 min, kol batonas apskrunda, o aptapas išsilydo.
P.s. Prancūzišką batoną galite pakeisti rageliais vadinamiems dešrainiams gaminti. Bandžiau ir su paprastu batonu, skanu, bet ne taip kaip su prancūzišku ax.gif
Genialumas slypi paprastume 4u.gif Skanaus mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 02 04, 12:06)
Sumuštinukai prie vyno ar alaus



Prancūziško batono;
300 gr. pievagrybių;
170 gr. lydyto sūrio,
Didelis svogūnas;
majonezas,
sviestas,
šaukštas aliejaus,
juodieji pipirai,
maltas muskatas,
druska.


Cia suris fermentinis ,kaip pvz. Rokiskio ar tokie kaip desriniai kad buna?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 04, 12:15)
Cia suris fermentinis ,kaip pvz. Rokiskio ar tokie kaip desriniai kad buna?


Fermentinis kaip Rokiškio mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir as su sumustinukais prie alaus ar vynelio ax.gif
user posted image

reikes:
prancuzisko batono(mano atveju bandeles po 3 kapeikas )
pelesinio surio
sauleje dziovintu pomidoru
pora saukstu majonezo
2-3 skilteles cesnako
ziupsnis picos prieskoniu(galima ir nedet)

Majoneza sumaisyt su smulkintu cesnaku ir picos prieskoniais,misiniu sutept riekelemis pjaustyta batona,uzdet po gabaliuka surio ir pomidoro ir pasaut i ikaitinta orkaite mazdau 7-8 min,kol graziai apskrus
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 02 04, 12:06)
Sumuštinukai prie vyno ar alaus

Pievagrybiu nereikia pakepint?Ryt bandysiu butinai savo sveciams.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 02 05, 13:40)
Pievagrybiu nereikia pakepint?Ryt bandysiu butinai savo sveciams.Aciu 4u.gif

nea, nereikia smile.gif Lauksim atsliepimų
Atsakyti
Mielinės bandelės su lašinukais

Šaltinis - Aguonėlės blogas

Mielinei tešlai reikės:
500 g miltu
21 g svieziu mieliu arba 7 g sausu
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minksto sviesto
1 kiausinio
ziupsnelio druskos
Įdarui:
250 g salto rukymo sonines ( ar lasinuku su raumeniu)
3 v.s. dziuveseliu
1 svoguno
druskos, pipiru, mesos prieskoniu.

Gaminimo eiga puikiai aprašyta nurodytame šaltinyje, tai net nesikartosiu. Viską gaminau pagal Aguonėlės receptą ir gavosi stulbinamai skanios ir purios bandelės smile.gif Gaminsiu ne kartą. Pas mane recepte buvo pakeista: į lašinukus nedėjau petražolių ir bandeles barsčiau ne sezamai, o kmynais, nes sezamų neturėjau smile.gif
Laaaabais kanu wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 05 vasario 2012 - 19:02
QUOTE(ELlJA @ 2012 02 05, 19:02)
Mielinės bandelės su lašinukais

OMG kaip skaniai atrodo! blink.gif essen.gif
Man sis receptas yra tarp mano favoritu! thumbup.gif Idara naudoju ivairu.
Tik jus man paaiskinkit, kaip jus taip graziai suformuojate bandeles? bigsmile.gif Nu nemoku as, nors kepus 100 kartu. Man vis gaunasi eilines apvalutes, o noreciau kaip jusu, lyguteles ir pailgas. Ar jus pries tai teslos gabaliukai pailgai iskociojat, o kaip po to sulipinate?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 05 vasario 2012 - 20:19
Krekeriai su lašiša arba ikrais
Sausainiukai krekeriai
2 pakeliai varškės
pusė šaukštelio cukraus
druskos
prieskonių
pusė tarkuoto arba trinto svogūno
trys skiltelės česnako
krapukų
ikru arba lašišos ir mar.agurkėlių

Viską sumaišyti ir tepti ant sausainiukų. Svarbiausia neperdauginti svogūno. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėjo_blaškoma: 05 vasario 2012 - 21:07
QUOTE(Renata123 @ 2012 02 05, 21:18)
OMG kaip skaniai atrodo! blink.gif  essen.gif
Man sis receptas yra tarp mano favoritu! thumbup.gif Idara naudoju ivairu.
Tik jus man paaiskinkit, kaip jus taip graziai suformuojate bandeles? bigsmile.gif Nu nemoku as, nors kepus 100 kartu. Man vis gaunasi eilines apvalutes, o noreciau kaip jusu, lyguteles ir pailgas. Ar jus pries tai teslos gabaliukai pailgai iskociojat, o kaip po to sulipinate?
Aciu! 4u.gif


Ačiū, Renata. Aš irgi vakar skanaudama pagalvojau, kad į tokią tešlą puikiai tiktų bet koks įdaras, ir pikantiškas ir saldus wub.gif
Aš viską dariau, kaip nurodyta recepte, iškočiojau tešlą, įspaudžiau joje apskritimus, apskritimą "įkloju" į delną, dedu šaukštą įdaro, suspaudžiu kraštelius ir gaunasi tokia "D" forma (kaip virtinukas). Tada tą virtinuką dedu į skardą siūle į apačią ir biškutį su ranką priploju, kad nenuvirstų. Kai bandelės išsipučia tampa purios ir lygios, bet išlaiko tą pailgą formą 4u.gif
Dėl tešlos, tai kadangi žiema ir šiltą vietelę sunku surasti, tai aš išminkytą tešlą dėjau į stiklinį indą, įkaitinau orkaitę iki 55 laipsnių ir palaikiau tą tešlą apie 40 min, labai puikiai pakilo. 4u.gif

vėjo_blaškoma, o kur nuotraukytė? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 06 vasario 2012 - 09:12
QUOTE(ELlJA @ 2012 02 06, 10:11)
Ačiū, Renata. Aš irgi vakar skanaudama pagalvojau, kad į tokią tešlą puikiai tiktų bet koks įdaras, ir pikantiškas ir saldus  wub.gif
Aš viską dariau, kaip nurodyta recepte, iškočiojau tešlą, įspaudžiau joje apskritimus, apskritimą "įkloju" į delną, dedu šaukštą įdaro, suspaudžiu kraštelius ir gaunasi tokia "D" forma (kaip virtinukas). Tada tą virtinuką dedu į skardą siūle į apačią ir biškutį su ranką priploju, kad nenuvirstų. Kai bandelės išsipučia tampa purios ir lygios, bet išlaiko tą pailgą formą  4u.gif
Dėl tešlos, tai kadangi žiema ir šiltą vietelę sunku surasti, tai aš išminkytą tešlą dėjau į stiklinį indą, įkaitinau orkaitę iki 55 laipsnių ir palaikiau tą tešlą apie 40 min, labai puikiai pakilo.  4u.gif

vėjo_blaškoma, o kur nuotraukytė?  ax.gif


O aš siūlau ekonomiškesnį variantą nei tešlos kildinimą orkaitėj: į dubenį pripilti karšto vandens iš čiaupo, į kurį dėti dubenį su mieline tešla ir uždengti rankšluosčiu, atšalus vandeniui jį pakeisti karštu ir taip tešla puikiausiai iškyla. 4u.gif
Atsakyti