Įdarytos tortilijos
Keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepame smulkiai pjaustytą svogūną, raudonąją ar kitą spalvotą papriką, smulkintas petražoles. Traukiam lauk
Keptuvę išvalome arba imame kitą Ją patepame alyvuogių aliejumi. Dedame vieną tortilijos lapą, ant jos pabarstome tarkuoto Rokiškio sūrio, dedame pakeptas daržoves, pabarstome feta sūriu, vėl Rokiškio sūris, užklojame kitu tortilijos lapu ir viską paspaudžiame (aš uždedu puodą pripiltą vandens), kad gerai suliptų. Kai viena pusė apkepa iki gražios aukso spalvos, apverčiame, vėl uždedame puodą ir laukiame kol vėl gražiai apkeps. Įdaro nepadauginkit, nes kepant išbėgs..
Taip iškepame visus blynus. Supjaustome į keturias dalis. Valgome rankomis. Su raudonu vynu
Arba arbata
Vištienos piršteliai
Reikės
Mažosios vištienos filė
Majonezo
Mocarelos sūrio
Konservuoti ananasai (galima ir nedėti, bet skonis pikantiškesnis)
Kiaušinis
Krakmolas
Džiūvesėliai
Druska, pipirai
Mažąją vištienos filė plonai išmušti. Pabarstyti norimais prieskoniais. Vieną pusę ištepti majonezu, dėti tarkuoto mocarelos sūrio ir smulkiais gabaliukais pjaustyto konservuoto ananaso. Įdaro nereikia daug, jis neturi dominuoti. Susukti suktinuką. Pirmiausia apvolioti krakmole, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvesėliuose. Taip paruoštus pirštelius virti riebaluose. Patiekti su mango/čili padažiuku. Skanaus !!!
Reikės
Mažosios vištienos filė
Majonezo
Mocarelos sūrio
Konservuoti ananasai (galima ir nedėti, bet skonis pikantiškesnis)
Kiaušinis
Krakmolas
Džiūvesėliai
Druska, pipirai
Mažąją vištienos filė plonai išmušti. Pabarstyti norimais prieskoniais. Vieną pusę ištepti majonezu, dėti tarkuoto mocarelos sūrio ir smulkiais gabaliukais pjaustyto konservuoto ananaso. Įdaro nereikia daug, jis neturi dominuoti. Susukti suktinuką. Pirmiausia apvolioti krakmole, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvesėliuose. Taip paruoštus pirštelius virti riebaluose. Patiekti su mango/čili padažiuku. Skanaus !!!
Aciu merginos, va tiek ir esu girdejus, kad rukola myli arba nekencia, tai tas mane stabde. Na pirksiu, ragausiu, nes labai grazi man salotu lekste su ja atrodo ir taip aki traukia ir taip knieti ciu ciut skoni isivaizduoju
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 15:25)
Patiekti su mango/čili padažiuku.
Sveika!
Jau ne pirma karta matau, kai rasot apie padaza. Sakykite ar ji gaminate pati (gal galima receptelio) ar perkate (kur, kaip atrodo pakuote)? Ir kokio daugmaz jis skonio, ar labai saldus?
Aciu!
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 29, 18:12)
Sveika!
Jau ne pirma karta matau, kai rasot apie padaza. Sakykite ar ji gaminate pati (gal galima receptelio) ar perkate (kur, kaip atrodo pakuote)? Ir kokio daugmaz jis skonio, ar labai saldus?
Aciu!
Jau ne pirma karta matau, kai rasot apie padaza. Sakykite ar ji gaminate pati (gal galima receptelio) ar perkate (kur, kaip atrodo pakuote)? Ir kokio daugmaz jis skonio, ar labai saldus?
Aciu!
as gaminu pagal kelis receptus, labiausiai mums priimtinas yra toks: 200 ml grietineles, 1 cili pipiras, 1/2 a.s. tarkuotos imbiero saknies, 1 didelis prinokes mango vaisius, druska, kalendra(galima ir nedeti). Pakepinti kapota cili pipira su imbieru, jiems apkepus sudeti smulkinta mazais kubeliais mango vaisiu. Kai pradeda cirsketi, supilti grietinele, sumazinti ugni ir leisti troskintis. Kai grietinele pradeda letai burbuliuoti, deti druska ir smulkinta kalendra, dar kelias minutes patroskinti ir nuimti nuo ugnies. Atvesinti. Atvesus, sumalti su blenderiu iki vientisos mases.
Tiesa, skonis apgaulingas, is pradziu saldokas, o veliau ateina astrumas.
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 22:12)
Aciu labai uz naujove! Reikes prie progos isbandyti, nes jau tie klasikiniai siek tiek pabode.
QUOTE(*Black kitty* @ 2012 01 29, 16:42)
Aciu merginos, va tiek ir esu girdejus, kad rukola myli arba nekencia, tai tas mane stabde. Na pirksiu, ragausiu, nes labai grazi man salotu lekste su ja atrodo ir taip aki traukia ir taip knieti ciu ciut skoni isivaizduoju
As rukolos visiskai nevalgau
Sumuštiniai su morkom ir skumbre
kelios virtos morkos
česnako
majonezo
druskos,pipirų
baltos duonos ( naudojau ciabata)
karšto rūkymo skumbrės
Morkas sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, sumaišyti su prieskoniais ir majonezu. Tepti ant skrudintos duonos riekelių ( nors buvo tepta tiesiog ant batono) skanu visaip ir uždėti po gabalėlį skumbrės.
Skanaus !!
kelios virtos morkos
česnako
majonezo
druskos,pipirų
baltos duonos ( naudojau ciabata)
karšto rūkymo skumbrės
Morkas sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, sumaišyti su prieskoniais ir majonezu. Tepti ant skrudintos duonos riekelių ( nors buvo tepta tiesiog ant batono) skanu visaip ir uždėti po gabalėlį skumbrės.
Skanaus !!
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 23:12)
as gaminu pagal kelis receptus,
pri ko dar si padaziuka vartojat?as ir bandysiu
QUOTE(Minutėlė @ 2012 01 31, 20:21)
ULĖ, o morka ne su burokine tarka sutarkuota?
o jum skonis nuo to pasikeistu?
QUOTE(Evelincik @ 2012 01 31, 23:23)
galbut klausia del uzkandeles vaizdo, kad butu grazu
darysiu, skanu labai
QUOTE(Evelincik @ 2012 01 31, 22:23)
daugiausia su vistienos patiekalais(vistiena troskinau siame padaze, prie vistienos blyneliu, visokiu uzkandeliu)