Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Įdarytos tortilijos

user posted image

Keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepame smulkiai pjaustytą svogūną, raudonąją ar kitą spalvotą papriką, smulkintas petražoles. Traukiam lauk smile.gif
Keptuvę išvalome arba imame kitą smile.gif Ją patepame alyvuogių aliejumi. Dedame vieną tortilijos lapą, ant jos pabarstome tarkuoto Rokiškio sūrio, dedame pakeptas daržoves, pabarstome feta sūriu, vėl Rokiškio sūris, užklojame kitu tortilijos lapu ir viską paspaudžiame (aš uždedu puodą pripiltą vandens), kad gerai suliptų. Kai viena pusė apkepa iki gražios aukso spalvos, apverčiame, vėl uždedame puodą ir laukiame kol vėl gražiai apkeps. Įdaro nepadauginkit, nes kepant išbėgs..
Taip iškepame visus blynus. Supjaustome į keturias dalis. Valgome rankomis. Su raudonu vynu smile.gif
Arba arbata smile.gif
Atsakyti
Vištienos piršteliai

user posted image

Reikės

Mažosios vištienos filė
Majonezo
Mocarelos sūrio
Konservuoti ananasai (galima ir nedėti, bet skonis pikantiškesnis)
Kiaušinis
Krakmolas
Džiūvesėliai
Druska, pipirai

Mažąją vištienos filė plonai išmušti. Pabarstyti norimais prieskoniais. Vieną pusę ištepti majonezu, dėti tarkuoto mocarelos sūrio ir smulkiais gabaliukais pjaustyto konservuoto ananaso. Įdaro nereikia daug, jis neturi dominuoti. Susukti suktinuką. Pirmiausia apvolioti krakmole, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvesėliuose. Taip paruoštus pirštelius virti riebaluose. Patiekti su mango/čili padažiuku. Skanaus !!!
Atsakyti
Aciu merginos, va tiek ir esu girdejus, kad rukola myli arba nekencia, tai tas mane stabde. Na pirksiu, ragausiu, nes labai grazi man salotu lekste su ja atrodo ir taip aki traukia ir taip knieti smile.gif ciu ciut skoni isivaizduoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 15:25)
Patiekti su mango/čili padažiuku.

Sveika! 4u.gif
Jau ne pirma karta matau, kai rasot apie padaza. Sakykite ar ji gaminate pati (gal galima receptelio) ar perkate (kur, kaip atrodo pakuote)? Ir kokio daugmaz jis skonio, ar labai saldus?
Aciu! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 29, 18:12)
Sveika! 4u.gif
Jau ne pirma karta matau, kai rasot apie padaza. Sakykite ar ji gaminate pati (gal galima receptelio) ar perkate (kur, kaip atrodo pakuote)? Ir kokio daugmaz jis skonio, ar labai saldus?
Aciu! mirksiukas.gif

as gaminu pagal kelis receptus, labiausiai mums priimtinas yra toks: 200 ml grietineles, 1 cili pipiras, 1/2 a.s. tarkuotos imbiero saknies, 1 didelis prinokes mango vaisius, druska, kalendra(galima ir nedeti). Pakepinti kapota cili pipira su imbieru, jiems apkepus sudeti smulkinta mazais kubeliais mango vaisiu. Kai pradeda cirsketi, supilti grietinele, sumazinti ugni ir leisti troskintis. Kai grietinele pradeda letai burbuliuoti, deti druska ir smulkinta kalendra, dar kelias minutes patroskinti ir nuimti nuo ugnies. Atvesinti. Atvesus, sumalti su blenderiu iki vientisos mases.
Tiesa, skonis apgaulingas, is pradziu saldokas, o veliau ateina astrumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 29 sausio 2012 - 22:13
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 22:12)

Aciu labai uz naujove! 4u.gif Reikes prie progos isbandyti, nes jau tie klasikiniai siek tiek pabode. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Black kitty* @ 2012 01 29, 16:42)
Aciu merginos, va tiek ir esu girdejus, kad rukola myli arba nekencia, tai tas mane stabde. Na pirksiu, ragausiu, nes labai grazi man salotu lekste su ja atrodo ir taip aki traukia ir taip knieti  smile.gif  ciu ciut skoni isivaizduoju  ax.gif

As rukolos visiskai nevalgau blush2.gif
Atsakyti
Sumuštiniai su morkom ir skumbre

user posted image

kelios virtos morkos
česnako
majonezo
druskos,pipirų
baltos duonos ( naudojau ciabata)
karšto rūkymo skumbrės

Morkas sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, sumaišyti su prieskoniais ir majonezu. Tepti ant skrudintos duonos riekelių ( nors buvo tepta tiesiog ant batono) skanu visaip ir uždėti po gabalėlį skumbrės.
Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
ULĖ, o morka ne su burokine tarka sutarkuota?
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 29, 23:12)
as gaminu pagal kelis receptus,

pri ko dar si padaziuka vartojat?as ir bandysiu bigsmile.gif

QUOTE(Minutėlė @ 2012 01 31, 20:21)
ULĖ, o morka ne su burokine tarka sutarkuota?

o jum skonis nuo to pasikeistu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2012 01 31, 23:23)

o jum skonis nuo to pasikeistu? g.gif



galbut klausia del uzkandeles vaizdo, kad butu grazu mirksiukas.gif
darysiu, skanu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2012 01 31, 22:23)
pri ko dar si padaziuka vartojat?as ir bandysiu  bigsmile.gif


daugiausia su vistienos patiekalais(vistiena troskinau siame padaze, prie vistienos blyneliu, visokiu uzkandeliu) mirksiukas.gif
Atsakyti