Croc'cake'as - sumuštinių keksas 30 cm ilgio pailgai kekso kepimo formai
Reikės:
* 12 riekių sumuštinių duonos
* 9 griežinėlių virto kalakutienos kumpio
* 9 gabaliukų President sūrio sumuštiniams
* 3 kiaušiniai
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50-100 gr tarkuoto parmezano sūrio (ar kito sūrio)
* druskos, pipirų
1) Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į kepimo popieriumi išklotą (ar lašeliu sviesto išteptą) pailgą kekso kepimo formos dugną sudėti sumuštinių riekes ( Jei reikia, apipjausyti, kad tilptų)
2) Giliame inde išplakti kiaušinius su grietinele, pagardinti druska ir pipirais. Įtarkuoti smulkia tarka pusę kiekio parmezano sūrio. Viską išmaišyti.
3) Ant duonos riekių šiek tiek užtepti paruošto sūrio/kiaušinių/grietinėlės plakinio, išlyginti su šaukštu. Uždėti kalakutienos kupmio griežinėlius, tada užkloti President sūrio gabaliukais. Užpilti sūrio plakiniu. Toliau uždėti duonos riekes, užtept sūrio plakiniu, sudėti kumpio griežinėlius bei ant viršaus sūrio gabaliukus ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
4 ) Paskutinis sluoksnis turi būti duonos riekės, ant jų užpilti likusį sūrio plakinį ir užbarstyti likusiu sutarkuotu parmezano sūriu.
5) Pastatyti kepti 30 - 40 minučių. Jei paviršius per daug skrunda, uždengti aliuminio folija ir toliau kepti. Ar jau iškepęs, keksą galima patikrinti taip : įsmeigti medinį iešmelį ar peilio galiuką ir ištraukti - iešmelis (ar peilio galiukas ) turi būti sausas/švarus.)
Prieš patiekiant atvėsinti 15 minučių / pilnai atšaldyti.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis/salotomis.
Skanaus