Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Endži @ 2012 10 04, 18:58)
Pomidorų salotos su feta ir žalumynais

Šias salotas radau pas mamą Beatos knygoje smile.gif Lengvos ir labai greit pagaminamos

dariau sitas tik su mozzarela bet man nelabai, antra karta negalvoju daryt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 10 07, 15:54)
dariau sitas tik su mozzarela bet man nelabai, antra karta negalvoju daryt  schmoll.gif

manau tame ir klaida kad pasirinkote mocarella, juk feta surus suris ir priduoda skonio, o macarella man tokia beskone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 07 spalio 2012 - 20:27
QUOTE(Endži @ 2012 10 07, 21:26)
manau tame ir klaida kad pasirinkote mocarella, juk feta surus suris ir priduoda skonio, o macarella man tokia beskone  4u.gif

turiu Beatos kalendoriu o ten tokios salotos buvo daromos butent su mozzarela todel ir net nepagalvojau jog galiu kazka kita det smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 10 08, 15:46)
turiu Beatos kalendoriu o ten tokios salotos buvo daromos butent su mozzarela todel ir net nepagalvojau jog galiu kazka kita det smile.gif

na bet siulau pasidaryt su fetos suriu, gal visgi pakeisit nuomone mirksiukas.gif

Salotos su vištiena

user posted image

Reikės:

salotų lapų
pomidoro
agurko
poro
kiaušinio
keptos arba virtos vištienos
dar galima alyvuogių
žalumynai

padažui

balzaminio acto ir moliugų sėklų aliejaus (galima keisti alyvuogių)

Eigą gal neaprašynėsiu nes viskas gerai matosi foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
Labai skanios sitos salotos. Daznai darau is to, kas saldytuve, tai panasios ir gaunasi lotuliukas.gif Tik poro zalio negaliu vartoti, tai nuplikau ji karstu vandeniu, nuima aitruma ir tada viskas cikipiki. Gal kam pravers mano patirtis. Tikrai rekomenduoju sitas salotas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 10 08, 19:26)
Labai skanios sitos salotos. Daznai darau is to, kas saldytuve, tai panasios ir gaunasi lotuliukas.gif Tik poro zalio negaliu vartoti, tai nuplikau ji karstu vandeniu, nuima aitruma ir tada viskas cikipiki. Gal kam pravers mano patirtis. Tikrai rekomenduoju sitas salotas thumbup.gif

tai pas mane panasiai ir gavosi, sudejau ka turejau tuo metu saldytuve biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Croc'cake'as - sumuštinių keksas

user posted image

user posted image

user posted image

30 cm ilgio pailgai kekso kepimo formai

Reikės:

* 12 riekių sumuštinių duonos
* 9 griežinėlių virto kalakutienos kumpio
* 9 gabaliukų President sūrio sumuštiniams
* 3 kiaušiniai
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 50-100 gr tarkuoto parmezano sūrio (ar kito sūrio)
* druskos, pipirų

1) Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į kepimo popieriumi išklotą (ar lašeliu sviesto išteptą) pailgą kekso kepimo formos dugną sudėti sumuštinių riekes ( Jei reikia, apipjausyti, kad tilptų)
2) Giliame inde išplakti kiaušinius su grietinele, pagardinti druska ir pipirais. Įtarkuoti smulkia tarka pusę kiekio parmezano sūrio. Viską išmaišyti.
3) Ant duonos riekių šiek tiek užtepti paruošto sūrio/kiaušinių/grietinėlės plakinio, išlyginti su šaukštu. Uždėti kalakutienos kupmio griežinėlius, tada užkloti President sūrio gabaliukais. Užpilti sūrio plakiniu. Toliau uždėti duonos riekes, užtept sūrio plakiniu, sudėti kumpio griežinėlius bei ant viršaus sūrio gabaliukus ir taip sluoksniuoti iki viršaus.
4 ) Paskutinis sluoksnis turi būti duonos riekės, ant jų užpilti likusį sūrio plakinį ir užbarstyti likusiu sutarkuotu parmezano sūriu.

5) Pastatyti kepti 30 - 40 minučių. Jei paviršius per daug skrunda, uždengti aliuminio folija ir toliau kepti. Ar jau iškepęs, keksą galima patikrinti taip : įsmeigti medinį iešmelį ar peilio galiuką ir ištraukti - iešmelis (ar peilio galiukas ) turi būti sausas/švarus.)
Prieš patiekiant atvėsinti 15 minučių / pilnai atšaldyti.

Patiekti su šviežiomis daržovėmis/salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainė
user posted image
Reikės:

žiedinio kopūsto
krabų lazdelių
2 skiltelių česnako
krapų
majonezo

Žiedinio kopūsto žiedelius atskiriame, kad būtų mažesni. Krabų lazdeles supjaustome kubeliais. Įspaudžiame porą skiltelių česnako, supjaustome krapų. Dedame majonezo ir viską sumaišome.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 10 11, 19:21)

Kuo butu galima ziedini kopusta pakeist?Nes vilioja sios salotos,o va to kopusto neturiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 10 14, 15:56)
Kuo butu galima ziedini kopusta pakeist?Nes vilioja sios salotos,o va to kopusto neturiu verysad.gif

is tikruju nemanau kad siuo atveju ji galima pakeist nes jis cia pagrindinis dalykas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 10 14, 17:16)
is tikruju nemanau kad siuo atveju ji galima pakeist nes jis cia pagrindinis dalykas unsure.gif

o kopūsto nereikia trupučiuką pavirti?
Atsakyti
QUOTE(Edičiuks @ 2012 10 14, 19:39)
o kopūsto nereikia trupučiuką pavirti?

ne, jis turi buti zalias, traskus mirksiukas.gif
Atsakyti