Bulviu, surio ir brokoliu blyneliai
2-3 stikl bulviu koses sumaisyti su vienu plaktu kiausiniu, iberti 1 stikl. tarkuoto surio, pipiru ir druskos pagal skoni. Keptuveje apkepti smulkiai pjaustytus brokolius ir sudeti i bulviu mase. Ismaisyti ir palikti saldytuve apie valanda. Pries kepant apvolioti miltuose, iskeptus patiekti su krienu padazu. Skanaus!
obuolių-salierų salotos
Receptas
2dideli obuoliai
1 saliero lapkotis
majonezas
skrudintos saulėgrąžos
graikiški riešutai
pakelis varškės
česnako, druskos, pipirų
obuolius nulupam, supjaustome kubeliais, salierą supjaustome pusžiedžiais, sudedame į dubenėlį, išmaišome su majonezu. Varške ištrinam su šakute, susmilkinas skiltelę česnako, įberiam druskos ir pipirų, viska išmaišome. Rankas suvilgome aliejiumi, formuojame rutuliukus ir dedame ant mišraines, užberiam skrudintom saulėgrą-om ir graikiškais riešutais.
Skanaus
Žuvies piršteliai
1 nedidelis karpis
2 galvos svogūno
2 morkos
1 kiaušinis
prieskoniai
džiūvesėliai
tomatas
pomodorų padažas
žuvį nukauliname ir permalame mėsmale, gaunasi faršas. Tada pakepiname tarkuotas morkas ir svogūnus, atvėsus sudedame į faršą ir dar kartą permalame. dedame prieskonius, druskos pagal skonį. įmušame kiaušinį ir viską išminkome. Įkaitiname keptuvę su aliejiumi, formuojame pirštelius ir kepame ant mažos ugnies kol apskrus. Padažas: lygiom dalim dedame majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį česnako.
Skanaus
Receptas
2dideli obuoliai
1 saliero lapkotis
majonezas
skrudintos saulėgrąžos
graikiški riešutai
pakelis varškės
česnako, druskos, pipirų
obuolius nulupam, supjaustome kubeliais, salierą supjaustome pusžiedžiais, sudedame į dubenėlį, išmaišome su majonezu. Varške ištrinam su šakute, susmilkinas skiltelę česnako, įberiam druskos ir pipirų, viska išmaišome. Rankas suvilgome aliejiumi, formuojame rutuliukus ir dedame ant mišraines, užberiam skrudintom saulėgrą-om ir graikiškais riešutais.
Skanaus
Žuvies piršteliai
1 nedidelis karpis
2 galvos svogūno
2 morkos
1 kiaušinis
prieskoniai
džiūvesėliai
tomatas
pomodorų padažas
žuvį nukauliname ir permalame mėsmale, gaunasi faršas. Tada pakepiname tarkuotas morkas ir svogūnus, atvėsus sudedame į faršą ir dar kartą permalame. dedame prieskonius, druskos pagal skonį. įmušame kiaušinį ir viską išminkome. Įkaitiname keptuvę su aliejiumi, formuojame pirštelius ir kepame ant mažos ugnies kol apskrus. Padažas: lygiom dalim dedame majonezą ir pomidorų padažą, pagal skonį česnako.
Skanaus
Keksas su darzovemis ir kumpiu
2 kiausinius paplakti su ziupsneliu druskos, ideti 150g grietines ir vel viska paplakti lengvai sluotele. Nuolat plakant po truputi supilti 100ml aliejaus. 150g miltu sumaisyti su 1 sauksteliu kepimo milteliu ir isijoti i kiausiniu-grietines plakini. Viska ismaisyti, turi gautis grietines tirstumo tesla. 100gr kumpio supjaustyti kubeliais, atsargiai imaisyti i tesla kartu su 300gr virtu darzoviu ( zali zirneliai, morkos, kukuruzai, paprikos, brokoliai, zodziu, tai ka megstat). Tesla sudeti i pailga kepimo forma ir kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 45-60 min. Skanaus!
2 kiausinius paplakti su ziupsneliu druskos, ideti 150g grietines ir vel viska paplakti lengvai sluotele. Nuolat plakant po truputi supilti 100ml aliejaus. 150g miltu sumaisyti su 1 sauksteliu kepimo milteliu ir isijoti i kiausiniu-grietines plakini. Viska ismaisyti, turi gautis grietines tirstumo tesla. 100gr kumpio supjaustyti kubeliais, atsargiai imaisyti i tesla kartu su 300gr virtu darzoviu ( zali zirneliai, morkos, kukuruzai, paprikos, brokoliai, zodziu, tai ka megstat). Tesla sudeti i pailga kepimo forma ir kepti 180 laipsniu orkaiteje apie 45-60 min. Skanaus!
saldžiarūgščiai vištų sparneliai
8-10 vnt sparnelių
2 dideli šaukštai medaus
1 citrinos sultys
5 didelės skiltelės česnako
1 šaukštas sojos padažo
krakmolo, aliejaus kepimui
Vištų sparnelius sukarpyti į 3 dalis, išvolioti krakmole ir iškepti aliejuje, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu. Padažas: česnaką išspausti, sumaišyti su medumi, citrinų sultimis, sojos padažu. viska supilti į keptuve pašildyti ir sudėti sparnelius, pora minučių pakaramelizuoti.
Skanaus!
i | Primenu, kad čia tema Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis , todėl pateikiant receptą būtina įkelti ir patiekalo nuotrauką. Vien įkeltos nuorodos į blog'ą neužtenka. |
Vištienos mišrainė su marinuotais pievagrybiais
1 stiklainis marinuotų pievagrybių
3 virtos bulvės
3 virtos morkos
maždaug 100 gr.tarkuoto sūrio
3 virti kiaušiniai
3 marinuoti agurkai
poras
maždaug 300 g virtos vištienos
majonezo
petražolių,
druskos, pipirų pagal skonį (jei bulvės,morkas, vištiena virsite pasūdytame vandenyje tada druskos nereiks)
Bulvės,morkas,kiaušinius,agurkus sutarkuojame.Agurkus nuspaudžiame.Petražolės smulkiai supjaustome.
Vištieną ir porą supjaustome.
Į salotinės dugną sudedame vištieną, ant jos dedame porą ir sutepame majonezu.
Toliau dedame sluoksniais tarkuotos bulvės, morkas,kiaušinius,agurkus ir sūrį.Kiekvieną sluoksnį sutepame majonezu ir apibarstome smulkintomis petražolėmis..
Ant viršaus sudedame marinuotus pievagrybius.
1 stiklainis marinuotų pievagrybių
3 virtos bulvės
3 virtos morkos
maždaug 100 gr.tarkuoto sūrio
3 virti kiaušiniai
3 marinuoti agurkai
poras
maždaug 300 g virtos vištienos
majonezo
petražolių,
druskos, pipirų pagal skonį (jei bulvės,morkas, vištiena virsite pasūdytame vandenyje tada druskos nereiks)
Bulvės,morkas,kiaušinius,agurkus sutarkuojame.Agurkus nuspaudžiame.Petražolės smulkiai supjaustome.
Vištieną ir porą supjaustome.
Į salotinės dugną sudedame vištieną, ant jos dedame porą ir sutepame majonezu.
Toliau dedame sluoksniais tarkuotos bulvės, morkas,kiaušinius,agurkus ir sūrį.Kiekvieną sluoksnį sutepame majonezu ir apibarstome smulkintomis petražolėmis..
Ant viršaus sudedame marinuotus pievagrybius.
Baklažanų užkandis
Reikės:
Baklažano
Sūrio
Česnako
Majonezo
Aliejaus kepimui
Agurkų
Pomidorų
Alyvuogių
Druskos
Baklažanus supjaustyti skrituliukais, pasūdyti, po 20 min. perplauti.
Apvolioti miltuose, apkepti ir sudėti ant popierinių servetėlių.
Sūrį sutarkuoti, išspausti česnako, įdėti majonezo. Viską sumaišyti ir sutepti baklažanus.
Sudėlioti į lėkštę ir papuošti agurko griežiniais, pomidorais ir alyvuogėmis.
Reikės:
Baklažano
Sūrio
Česnako
Majonezo
Aliejaus kepimui
Agurkų
Pomidorų
Alyvuogių
Druskos
Baklažanus supjaustyti skrituliukais, pasūdyti, po 20 min. perplauti.
Apvolioti miltuose, apkepti ir sudėti ant popierinių servetėlių.
Sūrį sutarkuoti, išspausti česnako, įdėti majonezo. Viską sumaišyti ir sutepti baklažanus.
Sudėlioti į lėkštę ir papuošti agurko griežiniais, pomidorais ir alyvuogėmis.
Kalafiorų salotos su kumpiu
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1vnt.
Agurkai (trumpavaisiai vidutiniai) 2 vnt.
Karšto rūkymo kumpis 200 gr.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Į verdančio vandens puodą įmeskite kalafioro galvą ir pavirkite 2 min. Paskui ištraukite ir palikite atvėsti.
Kol kalafioras aušta, kubeliais supjaustykite agurkus, raudonąją papriką bei kumpį.
Atvėsusią kalafioro galvą supjaustykite kuo smulkiau. Ant supjaustyto kalafioro suberkite agurko ir paprikos kubelius, išmaišykite ir pasūdykite bei pabarstykite juodaisiais pipirais. Suberkite kumpio kubelius, supilkite konservuotus kukurūzus (su visu skysčiu), įdėkite majonezo ir viską išmaišykite.
http://tingiojikiaul...-su-kumpiu.html
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1vnt.
Agurkai (trumpavaisiai vidutiniai) 2 vnt.
Karšto rūkymo kumpis 200 gr.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Į verdančio vandens puodą įmeskite kalafioro galvą ir pavirkite 2 min. Paskui ištraukite ir palikite atvėsti.
Kol kalafioras aušta, kubeliais supjaustykite agurkus, raudonąją papriką bei kumpį.
Atvėsusią kalafioro galvą supjaustykite kuo smulkiau. Ant supjaustyto kalafioro suberkite agurko ir paprikos kubelius, išmaišykite ir pasūdykite bei pabarstykite juodaisiais pipirais. Suberkite kumpio kubelius, supilkite konservuotus kukurūzus (su visu skysčiu), įdėkite majonezo ir viską išmaišykite.
http://tingiojikiaul...-su-kumpiu.html
Klasika...pomidorai su mocarela
pomidorai,
Mocarelos sūris
itališkų džiovintų žolelių
juoduju pipirų
druskos
aliejaus su baziliku arba alyvuogių aliejaus ir baziliko
Gaminimas:
Pomidorus, sūrį supjaustome.
Išdėliojame lėkštėje, apibarstome druska,pipirais ir apšlakstome aliejumi.
pomidorai,
Mocarelos sūris
itališkų džiovintų žolelių
juoduju pipirų
druskos
aliejaus su baziliku arba alyvuogių aliejaus ir baziliko
Gaminimas:
Pomidorus, sūrį supjaustome.
Išdėliojame lėkštėje, apibarstome druska,pipirais ir apšlakstome aliejumi.
Šaltas/karštas užkandis "Rožytės"
kiaušinis,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
virto kumpio griežinėliai,
picos prieskoniai, sezamo, saulėgrąžų sėklos.
Sluoksniuotą tešlą truputį atšildyti (tiek, kad vyniojant nelūžinėtų) ir pakočioti. Perpjauti išilgai pusiau ir išdėlioti virto kumpio griežinėlius. Kumpį dėti taip, kad maždaug pusė griežinėlio būtų išlindę virš tešlos. Ant vienos tešlos juostelės susideda maždaug 2 griežinėliai. Suvynioti ir nupjauti. Ant likusios tešlos vėl dėti kumpį ir vynioti. Paruoštas rožytes dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir kepti 15-20 min. 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Patiekti kaip šaltą arba kaip karštą užkandį. Skanaus!
P.S. kuo plonesnėmis juostelėmis supjaustysite tešlą, tuo smulkesnės rožytės gausis
kiaušinis,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
virto kumpio griežinėliai,
picos prieskoniai, sezamo, saulėgrąžų sėklos.
Sluoksniuotą tešlą truputį atšildyti (tiek, kad vyniojant nelūžinėtų) ir pakočioti. Perpjauti išilgai pusiau ir išdėlioti virto kumpio griežinėlius. Kumpį dėti taip, kad maždaug pusė griežinėlio būtų išlindę virš tešlos. Ant vienos tešlos juostelės susideda maždaug 2 griežinėliai. Suvynioti ir nupjauti. Ant likusios tešlos vėl dėti kumpį ir vynioti. Paruoštas rožytes dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti mėgiamais prieskoniais ir kepti 15-20 min. 180-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Patiekti kaip šaltą arba kaip karštą užkandį. Skanaus!
P.S. kuo plonesnėmis juostelėmis supjaustysite tešlą, tuo smulkesnės rožytės gausis
QUOTE(liniote @ 2012 09 28, 12:36)
Gaila vakar nemaciau to recepto...Butinai bandysiu