Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(EEmama @ 2012 09 09, 15:57)
o kokios konkreciau slyvos? ar tiktu bet kokios?

Ačiū mergaitės už pagyras mano salotoms, jaučiau pareigą parodyt kokias slyvas naudojai. Dėl kitų nežinau, kokiomis buvai vaišinta, tokias ir įdėjau. Taigi, slyvų FS:
user posted image
Atsakyti
Užkeptas Camembert'o sūris su figomis

Jums reiks:
Camembert'o sūrio
medaus
šviežių figų

Jei sūris medinėje dėžutėje, galima kepti joje, jei ne tada sūrį dedame ant kepimo popieriaus, darome viršuje įpjovimus, užpilame gerą šauktą medaus, užsukame ir kepame 200 C orkaitėje 15-20 min.
Figas galima ir nekeptas pateikti prie sūrio, o galima lengvai užkepti prieš tai aplaistant su balzamiku.


user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 12, 13:06)
[color=darkviolet]Užkeptas Camembert'o sūris su figomis

Jums reiks:
Camembert'o sūrio
medaus
šviežių figų


Elenut 4u.gif kaip tik turiu camembertą šaldytuve thumbup.gif
Reikia ieškot figų cool.gif
o ką reiškia "užkepti figas"? Čia keptuvėj ar orkaitėj?
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 12, 15:16)
Elenut  4u.gif kaip tik turiu camembertą šaldytuve thumbup.gif
Reikia ieškot figų  cool.gif
o ką reiškia "užkepti figas"? Čia keptuvėj ar orkaitėj?



Orkaitėje ..kartu ..šalia sūrio...Figas radau IKI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 12, 14:22)

Orkaitėje ..kartu ..šalia sūrio...Figas radau IKI  4u.gif


ačiū 4u.gif
per toli man iki unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 12, 15:29)
per toli man iki  unsure.gif  biggrin.gif



Teks siuntą ruošti lotuliukas.gif
Atsakyti
Pievagrybiai užkandžiams

user posted image

Pievagrybių
Sojų padažo (šviesaus)
Baltojo vyno acto
Juodųjų pipirų
Aliejaus kepimui

Pievagrybius sudėkite koteliais į viršų, pabarstykite juodaisiais pipirais ir pašlakstykite sojų padažu bei baltojo vyno actu. Aš vis taikausi įpilti į pačias kepurėles. Palikite pasimarinuoti 5 min.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pievagrybius (koteliais į viršų). Kepkite ant didžiausios ugnies. Kai tik kepurėlės apskrus - apverskite ant šono ir dar kelias akimirkas pakepkite.
Visas kepimas neužėmė daugiau poros minučių.
http://tingiojikiaul...zkandziams.html
Atsakyti
Daivutės marinuotos slyvos

Labai ačiū Daivai už receptą 4u.gif O Ulei kad užrodė tą receptą biggrin.gif

Originalus receptas čia: Marinuotos slyvos

Viską dariau pagal receptą...


Reikės:

1 kg kietų slyvų
300 g cukraus
80-90 ml acto 9%
600 ml vandens

Slyvas nuplauti, subadyti mediniu pagaliuku. Į vandenį suberti cukrų, supilti actą ir viską užvirinti. Kai užvirs, sudėti slyvas, palaukti, kol vėl užvirs vanduo, pavirti 2-3 min. Žiūrėti, kad slyvos nesutežtų. Slyvas išgriebti, sudėti į stiklainius. Marinatą užvirti ir supilti ant slyvų. Stiklainius pridengti dangteliais ir pasterizuoti 15-20 min. Laikas skaičiuojasi, kai puode užverda vanduo. Sandariai užsukti dangtelius, apversti stiklainius ir palikti atvėsti.

user posted image

user posted image

user posted image


Krabų salotos Raudonoji jūra


Labai paprastos, greitai pagaminamos bet tikrai skanios salotos....

Dviem porcijoms

Snieginių krabų mėsa 2 įpak.

user posted image

3 dideli pomidorai
2 skilt.česnako
majonezas/pomidorų padažas (pomidorų padažo nedaug, tik dėl spalvos)
krapų

Pomidorus perpjauname per pusę, išimame vidų, supjaustome šiaudeliais.
Šiaudeliais supjaustome krabų mėsą.
Majonezą sumaišome su pomidorų padažu, išspaudžiame česnaką ir užpilame ant salotų.
Dedame smulkintus krapus ir viską išmaišome.


user posted image

user posted image




Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 13, 13:15)
Pomidorus perpjauname per pusę, išimame vidų, supjaustome šiaudeliais.


Gal šiek tiek neaiškiai čia parašiau...

Pomidorus perpjauname per pusę,išimame vidų, nes ten daug skysčio.Likusią pomidoro dalį supjaustome šiaudeliais.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 13, 14:29)
Gal šiek tiek neaiškiai čia parašiau...

Pomidorus perpjauname per pusę,išimame  vidų, nes ten daug skysčio.Likusią pomidoro dalį  supjaustome šiaudeliais.



mėgstamiausia wub.gif ir visą pomidorą dedu, netrukdo tas skystis ax.gif
Atsakyti
Elena, slyvos puikios wub.gif

Keptas sūris labai skanu! Kepiau su prieskoniais, sūrus kad būtų, ne saldus bigsmile.gif

Mišrainę panašią gaminu, bet reikės ir tavo variantą pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2012 09 13, 15:57)
mėgstamiausia  wub.gif  ir visą pomidorą dedu, netrukdo tas skystis  ax.gif

man irgi, net sakyciau dar ir su juo man net skaniau ax.gif
Atsakyti