Liežuvio salotos
Virtas liežuvis (vidutinis) 1 vnt.
Agurkai (dideli trumpavaisiai) 3 vnt
Morka 1 vnt.
Jūros druska
Majonezas
Agurkus ir liežuvį (aš naudojau kiaulės) supjaustykite juostelėmis, morką sutarkuokite (per burokinę tarką). Daržoves pabarstykite jūros druska, sudėkite liežuvio juosteles ir majonezą. Viską išmaišykite ir patiekite.
Labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis.
http://tingiojikiaul...io-salotos.html
daivaP užkandžių tortas nerealus
Šviežių kopūstų salotos
Salotų idėją radau čia:
http://www.surfingth...i-kopustai.html
Kopūstas 1 kg.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 1 vnt
Morka (maža) 0,5 vnt.
Vanduo 500 ml
Jūros druska truputį daugiau, nei pusė valgomojo šaukšto
Cukrus trečdalis stiklinės
Actas (9 proc.) trečdalis stiklinės
Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, pusę morkos sutarkuokite per burokinę tarką.
Puode sumaišykite vandenį su druska bei cukrumi ir užvirkite. Kai tik užvirs - išjunkite ir supilkite actą. Tada dar kartą užvirkite puodą.
Paruoštu marinatu užpilkite daržoves ir uždenkite dangčiu. Kai tik atvės - bus galima valgyti.
Nepamirškite, kol viskas aušta, kelis kartus pamaišyti daržovių, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas.
http://tingiojikiaul...tu-salotos.html
Salotų idėją radau čia:
http://www.surfingth...i-kopustai.html
Kopūstas 1 kg.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 1 vnt
Morka (maža) 0,5 vnt.
Vanduo 500 ml
Jūros druska truputį daugiau, nei pusė valgomojo šaukšto
Cukrus trečdalis stiklinės
Actas (9 proc.) trečdalis stiklinės
Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, pusę morkos sutarkuokite per burokinę tarką.
Puode sumaišykite vandenį su druska bei cukrumi ir užvirkite. Kai tik užvirs - išjunkite ir supilkite actą. Tada dar kartą užvirkite puodą.
Paruoštu marinatu užpilkite daržoves ir uždenkite dangčiu. Kai tik atvės - bus galima valgyti.
Nepamirškite, kol viskas aušta, kelis kartus pamaišyti daržovių, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas.
http://tingiojikiaul...tu-salotos.html
QUOTE(due drops @ 2012 08 22, 21:03)
Skanios dietos salotos
o pievagrybiai zali ar apkepti siek tiek
Keptų paprikų užtepėlė
1 didelės arba 2 mažesnių raudonų paprikų
2 svogūnai
6 v.š. alyvuogių aliejaus
200 g šaltai rūkytos šoninės
1 v.š. pomidorų pastos
400 g maskarponės sūrio
1 sauja šviežių bazilikų
juodųjų pipirų
Paprikas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant aliejaus keptuvėje.
Daržovėms sumikštėjus, sudėti kubeliais supjaustytą šoninę [skūrelę nupjauti], įdėti pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinti 3 min. Atvėsinti.
Į virtuvinį kombainą sudėti atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
Sudėti smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišyti šaukštu.
Kadangi aš kombaino neturiu,tai viską sutryniau blenderio pakalba.
Gavosi skani užtepėlė,tinkanti tepti ant duoniukų ar skudintos duonytes....užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi....
recepta radau pas dowe.
1 didelės arba 2 mažesnių raudonų paprikų
2 svogūnai
6 v.š. alyvuogių aliejaus
200 g šaltai rūkytos šoninės
1 v.š. pomidorų pastos
400 g maskarponės sūrio
1 sauja šviežių bazilikų
juodųjų pipirų
Paprikas ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti ant aliejaus keptuvėje.
Daržovėms sumikštėjus, sudėti kubeliais supjaustytą šoninę [skūrelę nupjauti], įdėti pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinti 3 min. Atvėsinti.
Į virtuvinį kombainą sudėti atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinti iki vientisos masės.
Sudėti smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišyti šaukštu.
Kadangi aš kombaino neturiu,tai viską sutryniau blenderio pakalba.
Gavosi skani užtepėlė,tinkanti tepti ant duoniukų ar skudintos duonytes....užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi....
recepta radau pas dowe.
Atnešu salotas Tiesiog paragavau svečiuose, patiko ir jau kelis kartus gaminau
Reikės:
Poro
Slyvų
Pomidorų
Pipirų
Majonezo
Proporcijos mano buvo tokios-vidutinio dydžio poras, keturios didelės slyvos (tos, kur neseniai maximoj po 2,99 Lt buvo ), ir penki vidutinio dydžio pomidorai. Pipirai mano turkiški, bet tiks ir juodi. Majonezą naudojau Helmans.
Reikės:
Poro
Slyvų
Pomidorų
Pipirų
Majonezo
Proporcijos mano buvo tokios-vidutinio dydžio poras, keturios didelės slyvos (tos, kur neseniai maximoj po 2,99 Lt buvo ), ir penki vidutinio dydžio pomidorai. Pipirai mano turkiški, bet tiks ir juodi. Majonezą naudojau Helmans.
RUKOLOS SALOTOS SU MOLIUGAIS IR JU SEKLOMIS
Reikes
indelio rukolos
moliugo
moliugo seklu
vysniniu pomidoru
agurkas
vytinto kumpio (as naudojau saltai rukyta nugarine)
parmezano (as naudojau rokiskio fermnetini suri)
uzpilui
soju padazo
alyvuogiu aliejaus
citrina
vidurzemio juros priekoniu misinio
Moliuga nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sumaisyti uzpilui skirtu produktus. Juo apslakstyti moliugus ir kepti orkaiteje kol apskrus (apie 20-30 min).
Pakepinti moliugo seklas.
Kepta moliuga ir seklas atvesinti.
I lekste dedam rukola, pjaustytus agurka bei pomidorus, kumpi, moliugo gabalelius. Viska apibarstyti moliugo seklomis ir parmezanu. Viska sudejus apslakstyti likusiu uzpilu.
Niam niam su prancuzisku batonu su cesnaku
Reikes
indelio rukolos
moliugo
moliugo seklu
vysniniu pomidoru
agurkas
vytinto kumpio (as naudojau saltai rukyta nugarine)
parmezano (as naudojau rokiskio fermnetini suri)
uzpilui
soju padazo
alyvuogiu aliejaus
citrina
vidurzemio juros priekoniu misinio
Moliuga nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sumaisyti uzpilui skirtu produktus. Juo apslakstyti moliugus ir kepti orkaiteje kol apskrus (apie 20-30 min).
Pakepinti moliugo seklas.
Kepta moliuga ir seklas atvesinti.
I lekste dedam rukola, pjaustytus agurka bei pomidorus, kumpi, moliugo gabalelius. Viska apibarstyti moliugo seklomis ir parmezanu. Viska sudejus apslakstyti likusiu uzpilu.
Niam niam su prancuzisku batonu su cesnaku
QUOTE(Ingel @ 2012 09 07, 21:54)
Atnešu salotas Tiesiog paragavau svečiuose, patiko ir jau kelis kartus gaminau
labai patiko sios salotos, rekomenduoju
QUOTE(Ingel @ 2012 09 07, 19:54)
o kokios konkreciau slyvos? ar tiktu bet kokios?
QUOTE(Ingel @ 2012 09 07, 20:54)
vakar gaminau. Labai patiko ir mums, ir mūsų svečiams
AČIŪ!
QUOTE(EEmama @ 2012 09 09, 14:57)
o kokios konkreciau slyvos? ar tiktu bet kokios?
Man atrodo, kad čia didžiosios mėlynos. Lietuviškai vadinasi kryklės
Mūsų svečiai net pagalvojo, kad tos slyvos - tai mėsa