Užkandinis tortasReikės:
6 vnt. Napoleono lakštų
2 morkų
2 svogūnų
130 g džiovintų slyvų
200 g keptos vištienos krūtinėlės
100 g fermentinio sūrio
Padažui:
1 indelio Creme Bounjour varškės sūrelio be priedų
3 4 v. š. grietinės
druskos
maltų juodųjų pipirų
svogūnų laiškų
petražolių
citrinos sulčių
Padažui sumaišyti visus produktus, suberti pjaustytus žalumynus, prieskonius, citrinos sultis. Prieskonių dėti pagal savo skonį
Keptuvėje pakepinti morkas ir svogūnus pasūdyti, įdėti 2 šaukštus padažo. Džiovintas slyvas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 15 min., kad suminkštėtų, paskui nusunkti ir supjaustyti, įdėti 2 šaukštus padažo. Sūrį sutarkuoti, įdėti 2 šaukštus padažo. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais, įdėti 2 šaukštus padažo.
Vieną Napoleono lakštą sutrupinti, bus trupiniams.
Į didelę lėkštę dėti vieną lakštą, užtepti truputį padažo, dėti vištienos krūtinėlę, paskui kitą lakštą, vėl užtepti padažu, dėti morkas, sekantis sluoksnis slyvos, ir paskutinis sluoksnis fermentinis sūris. Ant viršutinio lakšto užtepti majonezo, užberti trupinių, šonus ir užepti majonezu ir užberti trupiniais. Puošti savo nuožiūra. Suteptą tortą laikyti šaldytuve per naktį. Reikia, kad suminkštėtų sluoksniai ir susigulėtų įdaras.
Skanaus
JOLKA999, labai mėgstu užkandžius su baklažanais, tik su riešutais nebandžiau
Gražiai atrodo granato sėklytės