Kalafiorų salotos su sūriu
Kalafioras (nedidelis)
Pomidoras (didelis)
Agurkas (trumpavaisis)
Kiaušinis
Fermentinis sūris 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Į verdančio vandens puodą panardinkite kalafioro galvą (kotu aukštyn) ir virkite 10 min. Užsikaiskite virti kiaušinį (po vandens užvirimo virkite 10 min.).
Kol kiaušinis ir kalafioras verda, nusilupkite agurką ir susmulkinkite kubeliais, pomidorą supjaustykite stambokomis juostelėmis.
Kalafiorui apvirus, dėkite jį į dubenį ir peiliu padalinkite žiedynais, nupjaukite ir išmeskite kotą. Ant karštų kalafioro žiedynų berkite agurko bei pomidoro gabaliukus ir pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir įpjaustykite kietai virtą kiaušinį. Palikite viską dešimčiai minučių, kad atvėstų. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite majonezą (aš naudojau "Vilniaus" be priedų) ir išmaišykite. Palikite viską dar dešimčiai minučių, kad įsigertų skoniai ir viskas galutinai atvėstų.
Per tą laiką susipjaustykite juostelėmis fermentinį sūrį ir, kai praeis nurodytas laikas, įmaišykite jas į salotas.
http://tingiojikiaul...s-su-suriu.html
Ikrai iš voveruškų
1,5 kg voveruškų
3 nedideli svogūnai
2 vidutinio dydžio mirkos
3 skilt.česnako
3 valg.šaukštai obuolių acto
3 arbat.šaukšteliai cukraus
druska,pipirai pagal skonį
4 valg.šauktai pomidorų padažo
aliejus
Voveruškas nuvalome, išplauname,dedame į puodą, įpilame stiklinę vandens ir verdame.Kai užvirs pasūdome.
Verdame maždaug 20 min.
Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame.
Apkepiname ant aliejaus kol morkos suminkštės.
Sudedame prie morkų/svogūnų voveruškas ir dar maždaug 10 min. pakepiname.
Dabar viską reikia sumalti su mėsmalę.Galima ir su blenderiu, bet su mėsmalė man geriau patiko.
Kartu sumalti ir česnakus.
Sumaltą masę dedame atgal į keptuvę,sudedame pomidorų padažą,cukrų,actą,pipirus, jei reikia dar druskos,išmaišome ir 10 min.
Visus prieskonius dėkite pagal skonį, man pvz truko pomidoro padažo, aš padauginau jo biški.
Galima žiemai palikti, tik aišku stiklainius reikėtų sterilizuoti.
Valgyti galima tiesio su juoda duona, galima prie silkės pateikti..arba prie bulvių.
1,5 kg voveruškų
3 nedideli svogūnai
2 vidutinio dydžio mirkos
3 skilt.česnako
3 valg.šaukštai obuolių acto
3 arbat.šaukšteliai cukraus
druska,pipirai pagal skonį
4 valg.šauktai pomidorų padažo
aliejus
Voveruškas nuvalome, išplauname,dedame į puodą, įpilame stiklinę vandens ir verdame.Kai užvirs pasūdome.
Verdame maždaug 20 min.
Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame.
Apkepiname ant aliejaus kol morkos suminkštės.
Sudedame prie morkų/svogūnų voveruškas ir dar maždaug 10 min. pakepiname.
Dabar viską reikia sumalti su mėsmalę.Galima ir su blenderiu, bet su mėsmalė man geriau patiko.
Kartu sumalti ir česnakus.
Sumaltą masę dedame atgal į keptuvę,sudedame pomidorų padažą,cukrų,actą,pipirus, jei reikia dar druskos,išmaišome ir 10 min.
Visus prieskonius dėkite pagal skonį, man pvz truko pomidoro padažo, aš padauginau jo biški.
Galima žiemai palikti, tik aišku stiklainius reikėtų sterilizuoti.
Valgyti galima tiesio su juoda duona, galima prie silkės pateikti..arba prie bulvių.
Na jeigu is kalafioru salotu pasalinsim kalafiorus,jos nebebus kalafioru salotos
Užkandėlė - naminiai plikytukai su kumpiu ir sūrių
QUOTE(ramune.v @ 2012 07 24, 12:18)
bent minimalų receptą įmeskit
QUOTE(mindaiva @ 2012 07 24, 14:19)
bent minimalų receptą įmeskit
pamirsau
plikytukai:
170 g miltų
3 kiaušinių
75 g sviesto
350 ml pieno
žiupsnelis druskos (aš dedu dar ir prieskoniukų)
Sviestą ir pieną kaitinam iki užvirimo. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus, viską gerai išmaišome. Sudedam druską, prieskonius-išmaišom. Pravėsta-po vieną dedam kiaušinius kaskart gerai išmaišom. Į konditerinį maišiuką ir formuojam. Kepti įkaitintoj orkaitėj 200 C apie 30min (priklauso nuo orkaitės), kol gražiai apskrus. Kepimo metu neatidarinėti.
Įdaras bet koks, maniškis: kumpis, sūris - labai smulkiai sutarkuoti (galima panaudoti česnakų spaustuką), prieskoniukai, majonezas.
QUOTE(ramune.v @ 2012 07 24, 20:13)
pamirsau
plikytukai:
170 g miltų
3 kiaušinių
75 g sviesto
350 ml pieno
žiupsnelis druskos (aš dedu dar ir prieskoniukų)
Sviestą ir pieną kaitinam iki užvirimo. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus, viską gerai išmaišome. Sudedam druską, prieskonius-išmaišom. Pravėsta-po vieną dedam kiaušinius kaskart gerai išmaišom. Į konditerinį maišiuką ir formuojam. Kepti įkaitintoj orkaitėj 200 C apie 30min (priklauso nuo orkaitės), kol gražiai apskrus. Kepimo metu neatidarinėti.
Įdaras bet koks, maniškis: kumpis, sūris - labai smulkiai sutarkuoti (galima panaudoti česnakų spaustuką), prieskoniukai, majonezas.
plikytukai:
170 g miltų
3 kiaušinių
75 g sviesto
350 ml pieno
žiupsnelis druskos (aš dedu dar ir prieskoniukų)
Sviestą ir pieną kaitinam iki užvirimo. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus, viską gerai išmaišome. Sudedam druską, prieskonius-išmaišom. Pravėsta-po vieną dedam kiaušinius kaskart gerai išmaišom. Į konditerinį maišiuką ir formuojam. Kepti įkaitintoj orkaitėj 200 C apie 30min (priklauso nuo orkaitės), kol gražiai apskrus. Kepimo metu neatidarinėti.
Įdaras bet koks, maniškis: kumpis, sūris - labai smulkiai sutarkuoti (galima panaudoti česnakų spaustuką), prieskoniukai, majonezas.
Labai sugundėt o kokia išeiga iš tokios normos gaunasi?
Cukinijų griežinėliai
1 cukinija
2 kiaušiniai/biški pieno
stiklinė maltų džiūvėsių
stiklinė tarkuoto parmezano
2 skilt.česnako
petražolių
pipirai,druska
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, apibarstome su druska
Sūrį smulkiai sutarkuojame.
Česnaką ir petražolės sukapojame labai smulkiai.
Sumaišome džiūvėsius, sūrį,česnaką ir petražolės.
Kiaušinius išplakti su pienu.
Imame cukinijos griežinėlį, pamirkome į kiaušinio plakinį o po to apvoliojame džiūvėsių/sūrio mišinyje.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame cukinijos griežinėlius.
Kepame 200 C orkaitėje maždaug maždaug 20 min kol paruduos.
1 cukinija
2 kiaušiniai/biški pieno
stiklinė maltų džiūvėsių
stiklinė tarkuoto parmezano
2 skilt.česnako
petražolių
pipirai,druska
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, apibarstome su druska
Sūrį smulkiai sutarkuojame.
Česnaką ir petražolės sukapojame labai smulkiai.
Sumaišome džiūvėsius, sūrį,česnaką ir petražolės.
Kiaušinius išplakti su pienu.
Imame cukinijos griežinėlį, pamirkome į kiaušinio plakinį o po to apvoliojame džiūvėsių/sūrio mišinyje.
Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame cukinijos griežinėlius.
Kepame 200 C orkaitėje maždaug maždaug 20 min kol paruduos.
QUOTE(Saldu444 @ 2012 07 24, 21:58)
Labai sugundėt o kokia išeiga iš tokios normos gaunasi?
apie 70vnt sausainuku mazu (vieno kasnio kaip parduotuvese "tuscius" be idaro susvertus pardavineja). Man telpa per 1,5 skardos
QUOTE(Irėnė @ 2012 07 25, 21:29)
Elena tu genijus
Jei ne tavo cukiniju griezineliai, buč siandien be vakarienes likus
labai skanu
Jei ne tavo cukiniju griezineliai, buč siandien be vakarienes likus
labai skanu
Vau kaip smagu Ir dėl genijaus ir dėl to kad patiko