Elena, kaip visad atrodo puikiai
Atnešu gaivų ir vasarišką patiekalą:
"Vištienos salotos su salierais" Man nerealiai patiko.
Reikės:
1 vištienos krūtinėlė
1 didelis rūgštokas obuolys
3-4 salierų stiebai
2 saujos raudonųjų vynuogių
truputis paprastų lapinių salotų.
1 saujelė skrudintų ir sūdytų žemės riešutų.
Aliejaus kepimui, vištienos prieskonių.
Padažui:
8 š. natūralaus jogurto
3 š. majonezo
1 š. išspaustos citrinos sulčių
1 arbat. š. kario
žiupsnelis druskos.
Vištienos krūtinėlę pabarstome vištienos prieskoniais ir užpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus. Pamarinuojame (aš marinavau valandžiukę) ir iškepame sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies, iškeptą atvėsiname. Salierkočius supjaustome gabaliukais, obuolį nulupame ir supjaustome kubeliais, vynuoges perpkjaunam į keturias dalis skiltelėmis, išimame sėklas, atvėsusią vištieną taip pat supjaustome kubeliais.
Visus nurodytus ingridientus sumaišome ir pagardiname salotas.
Į lėkštę stambiai priplėšom salotų lapų, dedame vištienos salotas ir užbarstome smulkintais riešutais. Skonis puikus !!!
Ir prie to paties mesteliu sūdytos lašišos receptuką, kuri puikiai tinka į įvairius šaltus užkančius ar ant sumuštinių.
Reikės:
Lašišos filė,
citrinos,
daaaug krapų,
druskos.
Plonais griežinėliais supjaustom citriną, išdėliojam lėktėje, beriame smulkiai kapotų krapų saują, ant viršaus užbarstom druską. Klojame lašišos filė gabaliukus ant krapų patalo:
Ir ant viršaus vėl beriame druskytės, didelę saują krapų, išdėliojam citrinos griežinėlius. Šitą "sumuštinį" apsukam maistine plėvele ir dedam į šaldytuvą bent parai. poto pjaustome ir dedami ant sumuštinių, į sushi, ar kur tik galima naudoti šviežią sūdytą lašišą. Skanaus
...and my life is an open book...