Elena mesos zinove, siaip yr kita tema diskusijoms, gera mintis Elena, dekui Tau
QUOTE(georgiana @ 2012 05 03, 21:38)
Salotos su varškės rutuliukais
Parduotuvėje pamačiau rankų darbo varškės užtepėlę....labai patiko ..nusprendžiau išbandyti...Skanu Tinka sumuštiniai...o aš pritaikiau dar ir salotoms....
Salotoms reiks:
iceberg salotos
rankų darbo užtepėlė 1 ind.
agurkai maži 2 vnt.
pomidorai 2 vnt.
virti kiaušiniai 2 vnt.
juodos alyvuogės mažas indėlis
krapai
raudonieji svogūnai
druska,pipirai,citrinos sultis pagal skonį
Svogūnus,pomidorus,salotas,kiaušinius ir agurkus supjaustome.Paskaniname druska,pipirais ir išspaudžiame biški citrinos sulčių.
Sudedame į lėkštę.Išdėliojame alyvuogės, varškės rutuliukus.
Padažui panaudojame aliejų nuo varškės rutuliukų.
Skanaus!
Kaip fainaaa
ELENA,o pvz,Fetaki netiks?
ELENA,o pvz,Fetaki netiks?
QUOTE(juliciukas666 @ 2012 05 08, 10:29)
Manau kad tikrai tiks Kaip ir feta
Sūrio pyragas
4 kiaušiniai
150 ml. margarino
125 ml. grietinės
220 gr. miltų
0.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
220 gr. varškės
250 gr. fermentinio sūrio
druskos
Kiaušinius išplakti iki standžių putų, įmaišyti grietinę ir tirpintą margariną, varškę, permaišius suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir pabaigai tarkuotą sūrį įmaišyti į visą masę.
Į išteptą aliejumi kepimo formą supilti tešlą ir kepti 190 C orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!!!
4 kiaušiniai
150 ml. margarino
125 ml. grietinės
220 gr. miltų
0.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
220 gr. varškės
250 gr. fermentinio sūrio
druskos
Kiaušinius išplakti iki standžių putų, įmaišyti grietinę ir tirpintą margariną, varškę, permaišius suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir pabaigai tarkuotą sūrį įmaišyti į visą masę.
Į išteptą aliejumi kepimo formą supilti tešlą ir kepti 190 C orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!!!
Ule, jau kaip skaaaaniai atrodo. Su kuo jį valgote? Vieną? Su daržovėm? Mėsa?
QUOTE(ELlJA @ 2012 05 09, 09:38)
Ule, jau kaip skaaaaniai atrodo. Su kuo jį valgote? Vieną? Su daržovėm? Mėsa?
ir buvo laaabai skanus
valgeme viena, karsta, tystantyyy galima prie alaus
atsales ne toks skanus.
SALOTOS "OLGA"
1 vnt. Vištienos šlaunelės
3 valg. šaukštas Kukurūzai (skardinėje)
2 valg. šaukštas Majonezas
- pagal skonį Agurkai
1 sauja svogūnų laiškai
100 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį salotų lapų
- pagal skonį pipirai
- pagal skonį ridikai
Dviems valgytojams.
Vištos kumpelį iškepame , o jei turime keptą- dar geriau. Jį supjaustome kubeliais, sūrį taip pat. Beriame kukurūzus, smulkintus laiškus, krapus, pipirus ir sumaišome su majonezu.
Didelėje lėkštėje išdėliojame salotų lapelius. Iš sumaišytų salotų darome apvalų kūgį ir ratuku apdėliojame agurkais ir ridikėliais. Valgome iškart.
Skanaus:)
SILKĖS BOKŠTELIS
1 vnt. Svogūnas (baltas)
1 valg. šaukštas Grietinė
2 vnt. Pomidorai
3 valg. šaukštas Majonezo
2 vnt. Kiaušiniai virti
1 vnt. agurkas
- pagal skonį Krapai, svogūnų laiškai
1 vnt. Silkės su galva
Proporcijos nurodytos dviems bokšteliams.
Silkę išdarinėti, nuplauti. Visas daržoves ir kiaušinius supjaustyti kubeliais.
Padažui sumaišyti majonezą su grietine ir suberti smulkiai kapotus laiškus ir krapus, išmaišyti.
Paimti žemas "viskio" stiklines, patepti labai plonai iš vidaus majonezu (lengviau paskui bokštelis išslys iš jos) ir sluoksniuoti: baltymai, silkė, majonezas, svogūnai, tryniai, majonezas , agurkai, majonezas. Sluoksnius lengvai paspausti ir palikti šaldytuve nors pusvalandžiui. Tada išversti į lėkštę, uždėti kubeliais pjaustyto pomidoro, puošti petražolės ar krapo šakele.
LABAI SKANU
1 vnt. Vištienos šlaunelės
3 valg. šaukštas Kukurūzai (skardinėje)
2 valg. šaukštas Majonezas
- pagal skonį Agurkai
1 sauja svogūnų laiškai
100 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį salotų lapų
- pagal skonį pipirai
- pagal skonį ridikai
Dviems valgytojams.
Vištos kumpelį iškepame , o jei turime keptą- dar geriau. Jį supjaustome kubeliais, sūrį taip pat. Beriame kukurūzus, smulkintus laiškus, krapus, pipirus ir sumaišome su majonezu.
Didelėje lėkštėje išdėliojame salotų lapelius. Iš sumaišytų salotų darome apvalų kūgį ir ratuku apdėliojame agurkais ir ridikėliais. Valgome iškart.
Skanaus:)
SILKĖS BOKŠTELIS
1 vnt. Svogūnas (baltas)
1 valg. šaukštas Grietinė
2 vnt. Pomidorai
3 valg. šaukštas Majonezo
2 vnt. Kiaušiniai virti
1 vnt. agurkas
- pagal skonį Krapai, svogūnų laiškai
1 vnt. Silkės su galva
Proporcijos nurodytos dviems bokšteliams.
Silkę išdarinėti, nuplauti. Visas daržoves ir kiaušinius supjaustyti kubeliais.
Padažui sumaišyti majonezą su grietine ir suberti smulkiai kapotus laiškus ir krapus, išmaišyti.
Paimti žemas "viskio" stiklines, patepti labai plonai iš vidaus majonezu (lengviau paskui bokštelis išslys iš jos) ir sluoksniuoti: baltymai, silkė, majonezas, svogūnai, tryniai, majonezas , agurkai, majonezas. Sluoksnius lengvai paspausti ir palikti šaldytuve nors pusvalandžiui. Tada išversti į lėkštę, uždėti kubeliais pjaustyto pomidoro, puošti petražolės ar krapo šakele.
LABAI SKANU
Sūrio pyragas
Tešlai:
4 kiaušiniai
200 g grietinės
6 šaukštai. majonezas
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Įdarui:
150 g fetos
200 g fermentinio sūrio
smulkintų krapų
Paruošimas:
Sumaišome tešlai skirtus produktus.
Fermentinį sūrį sutarkuojame, fetą sutrupiname, sudedame smulkintus krapus ir sumaišome viską.
Imame kepimo formą, supilame pusę tešlos ir išdėliojame sūrio įdarą.
Ant viršaus supilame likusią tešlą.
Kepame orkaitėje 30-40 minučių 200 ° C temperatūroje.
Labai skanus šiltas.
Tešlai:
4 kiaušiniai
200 g grietinės
6 šaukštai. majonezas
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Druskos ir pipirų pagal skonį
Įdarui:
150 g fetos
200 g fermentinio sūrio
smulkintų krapų
Paruošimas:
Sumaišome tešlai skirtus produktus.
Fermentinį sūrį sutarkuojame, fetą sutrupiname, sudedame smulkintus krapus ir sumaišome viską.
Imame kepimo formą, supilame pusę tešlos ir išdėliojame sūrio įdarą.
Ant viršaus supilame likusią tešlą.
Kepame orkaitėje 30-40 minučių 200 ° C temperatūroje.
Labai skanus šiltas.
daznai cia ateinu receptu, stai irodymas
lavasas su lasisa (lavasa patepti majonezu, pora lapu Iceberg salotu, lasisa, viskas susukti ir supjaustyti juostelem
salotos Saulegraza, receptas cia
salotos su kriausem ir vistiena
i lekte papjaustyti kriause ir avokada,vistienos krutinele apkepti su priekoniais ir taip pat supjautyti, padaryti padaza is majonezo ir svelniu garstyciu, uzpilti ant salotu, apibarstyti riesutais ar moliugo seklom
Vafliu tortas
ploni avalus vafliai sutepti majonezu ir sluoksniojami - suris, agurkas, kumpis ar krabai, kiausiniai
Salotos su ananasais
ananasai, virta vistienos krutinele, kiausiniai, majonezas
lavasas su lasisa (lavasa patepti majonezu, pora lapu Iceberg salotu, lasisa, viskas susukti ir supjaustyti juostelem
salotos Saulegraza, receptas cia
salotos su kriausem ir vistiena
i lekte papjaustyti kriause ir avokada,vistienos krutinele apkepti su priekoniais ir taip pat supjautyti, padaryti padaza is majonezo ir svelniu garstyciu, uzpilti ant salotu, apibarstyti riesutais ar moliugo seklom
Vafliu tortas
ploni avalus vafliai sutepti majonezu ir sluoksniojami - suris, agurkas, kumpis ar krabai, kiausiniai
Salotos su ananasais
ananasai, virta vistienos krutinele, kiausiniai, majonezas
Salotos su lašiša
Jums reiks:
salotų lapų
agurkų
mažų pomidorų
sūdytos lašišos
putpelių kiaušinių
džiūvėsių maltų
1 vištos kaušinio
druska,pipirai pagal skonį
citrinos sulčių
krapų
padažas pagal skonį, galima aliejaus padažą pasigaminti
Padažui majonezą sumaišiau su grietinė ir išspaudžiau citrinos sulčių pagal skonį.
Putpelių kiaušinius išverdame ir nulupame.
Išplakame kiaušinį.
Virtus kaišinius mirkome į plakinį, apvoliojam džiūvėsiuose, vėl į plakinį ir vėl į džiūvėsius.
Įkaitiname aliejų ir verdame kiaušinius kol gražiai paruduos.
Salotų lapus suplėšome ir dedame į lėkštę.
Agurkus ir pomidorus supjaustome, dedame ant salotų lapų
Pagal skonį pasūdome, paskaniname pipirais.
Išdėliojame lašišos gabaliukus, supjaustytus per pusė kiaušinius,apibarstome supjaustytais krapais ir dedame padažo.
Jums reiks:
salotų lapų
agurkų
mažų pomidorų
sūdytos lašišos
putpelių kiaušinių
džiūvėsių maltų
1 vištos kaušinio
druska,pipirai pagal skonį
citrinos sulčių
krapų
padažas pagal skonį, galima aliejaus padažą pasigaminti
Padažui majonezą sumaišiau su grietinė ir išspaudžiau citrinos sulčių pagal skonį.
Putpelių kiaušinius išverdame ir nulupame.
Išplakame kiaušinį.
Virtus kaišinius mirkome į plakinį, apvoliojam džiūvėsiuose, vėl į plakinį ir vėl į džiūvėsius.
Įkaitiname aliejų ir verdame kiaušinius kol gražiai paruduos.
Salotų lapus suplėšome ir dedame į lėkštę.
Agurkus ir pomidorus supjaustome, dedame ant salotų lapų
Pagal skonį pasūdome, paskaniname pipirais.
Išdėliojame lašišos gabaliukus, supjaustytus per pusė kiaušinius,apibarstome supjaustytais krapais ir dedame padažo.
QUOTE(Elena @ 2012 05 22, 10:45)
Elena,kodel jusu bloge nerodo nuotrauku senesniu receptu?