Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Naminis vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis

user posted image

Šį vyniotinį gaminu jau labai seniai. Kiekvienas gaminimo kartas gali būti kitoks, ingridientus galima rinktis, kokius tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau džiovintas slyvas, labai skanu su džiovintais abrikosais, kiti deda morkas, žirnelius, kiaušinius. Pats gaminimo procesas nėra sudėtingas, tiek, kad laiko užima vištienos išdarinėjimas. Gaminant vištienos vyniotinį galima rinktis visą vištą, ketvirčius, kumpelius, svarbu, kad būtų odelė ir, žinoma, vištienos mėsa, o galima iš viso atskirai nusipirkti vištienos odeles ir vištienos faršą, tuomet vyniotiniui pagamini tereiks keletos minučių. Šį kartą, vyniotiniui gaminti, pasirinkau kumpelius.

Reikės

6 vištienos kumpelių su oda
džiovintų slyvų (pagal skonį)
mėgiamų prieskonių ( šį kartą dėjau druskos, pipirų, provanso žolelių)
maistinės plėvelės, kepimo rankovės, maistinio siūlo

Pirmiausia odeles atskirti nuo mėsos. Mėsą sumalti per mėsmalę. Į faršą dėti druskos, pipirų, provanso žolelių. Gerai išminkyti.
Ant maistinės plėvelės sudėti vištienos odeles, riebaline puse į viršų. Ant odelės, tolygiai paskleisti pasiruoštą faršą.
Ant faršo sudėti džiovintas slyvas.
Maistinės plėvelės pagalba, standžiai susukti vyniotinį. Kai susuksite vyniotinį, geriausia jį dar kartą įsukti į kitą mistinę plėvelę. Surišti maistiniu siūlu. Susukus ir aprišus vyniotinį, jį kišu į kepimo rankovę ir vėlgi taip pat gerai ir standžiai surišu maistiniu siūlu, nes vyniotinį reiks kepti orkaitėje.
Paruoštą vyniotinį pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę 1-1,15 val.Priklausomai nuo vyniotinio storio. Iškepusį ištraukti iš orkaitės ir paslėgti, geriausia pernakt. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
aistuzele, labai labai simpatiškas ir pagal aprašymą nesunkai gaminasi mėsytė. Būtinai pabandysiu. Ačiū 4u.gif thumbup.gif

o ta plėvelė laisvai nusiima nuo vyniotinio?
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2012 04 27, 10:27)
aistuzele, labai labai simpatiškas ir pagal aprašymą nesunkai gaminasi mėsytė. Būtinai pabandysiu. Ačiū 4u.gif  thumbup.gif

o ta plėvelė laisvai nusiima nuo vyniotinio?

taip, lengvai nusiima mirksiukas.gif
Atsakyti
Aistuzele,
Labai jau skaniai atrodo wub.gif O klausykit farsas zalias ar virta vistiena naudot? mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar dariau pagal aistuzele vyniotini, viskas turi buti zalia, gavo neblogai, gal kiek sausokas tik, atsiprasau uz of toppic, tiesiog labai norejosi pakomentuoti ax.gif
Atsakyti
PIKANTIŠKI SILKĖS SUKTINUKAI MEDAUS MARINATE

user posted image

4 vnt. Silkės file
50 ml Obuolių actas
2 vnt. Lauro lapai
0,5 vnt. Morka
2 vnt. Gvazdikėliai
1 vnt. Svogūnas (baltas)
0,5 vnt. Paprika
4 vnt. Pipirai (juodieji)
200 ml Vanduo
2 arb. šaukštelis Medaus

Pirmiausia pasigaminame MARINATĄ : vandenį su actu pastatome virti ir sudedame lauro lapus, gvazdikėlius, griežinėliais pjaustytos morkos pusę, pipirus. Kai tik užverda, išjungiame ir paliekame pravėsti. Į dar šiltą marinatą sudedame medų ir išmaišome.
Silkutės file įstrižai laikant peilį perpjauti išilgai, gausime 8 ilgus gabalėlius. Tada plonais šiaudelias supjaustome papriką ir svogūną ir po keletą šiaudelių įvyniojame į file (kuo daugiau- tuo geriau). Susmeigiame smeigtuku, statome į gilesnį indą , likusį svogūną sudedame šalia ir užpilame pilnai atvėsusiu marinatu su visais prieskoniais.
Laikome mažiausiai 3 val, o geriau- per naktį. Aromatas nepaprastas, gvazdikėliai ir paprika labai dera čia. Patiekiame su virtomis bulvėmis arba tiesiog juoda duona.
user posted image
SKANAUS!
Atsakyti
Meškinio česnako kitaip čeremša salotos

user posted image


Salotos nuostabios, neįmanoma sustoti valgyti.O naudojau :
6 kietai virtus kiaušinius
ir tris saujas meškinio česnako
druskos,pipirų ir majonezo

Sukapoti smulkiai kiaušinukus, susmulkinti čeremša, pagardinti prieskoniais, sumaišyti su majonezu, tepti ant duonos ir ragauti.
Skanaus!!


user posted image
Atsakyti
Uj kaip skaniai atrodo. 4u.gif O iš kur gavot to česnako? Nes maniškis kažkada iš darbo buvo parnešęs vieną lapelį paragauti, jo bendradarbė renka juos kažkur, bet ten reikia žinoti kur jie auga ir kaip atrodo. tai vat įdomu, Jūs kur nors pirkot ar irgi rinkot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 04 27, 17:07)
Aistuzele,
Labai jau skaniai atrodo wub.gif O klausykit farsas zalias ar virta vistiena naudot? mirksiukas.gif

jau matau atsake. Taip, farsas turi buti zalias.

Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 04 30, 10:31)
Uj kaip skaniai atrodo.  4u.gif O iš kur gavot to česnako? Nes maniškis kažkada iš darbo buvo parnešęs vieną lapelį paragauti, jo bendradarbė renka juos kažkur, bet ten reikia žinoti kur jie auga ir kaip atrodo. tai vat įdomu, Jūs kur nors pirkot ar irgi rinkot?  ax.gif

man drauge atveze 4u.gif
Atsakyti
Turguje pas bobutes pilna to cesnako 4u.gif
Atsakyti
gal kas turit nuotrauka kaip jis atrodo?
Atsakyti