Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Geriuke @ 2012 04 05, 14:47)
Labutes.
Mergytes,gal kuri turit Ananasas misraines receptuka?Niekur nerandu doh.gif Noriu sventem susimeistraut labai.Aciu 4u.gif

Prašom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 04 05, 15:30)

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 04 04, 12:39)
Noriu Jusu patarimo: kuo galima butu idaryti jorksyro pudingus, kad butu dalis saldus, dalis ne? Gal kuri pasidalinsite patirtimo... Vosos misraines ir pan bus dubeneliuose,tad jais idarineti nelabai iseis.... Ir dar klausimelis: ar nieko tokio, jei siuos pudingus iskepsiu penktadieni, o valgysim tik sekmadieni?
Aciu 4u.gif

Dažniausiai pudingus kepu iš vakaro, jei lieka kitai dienai, tai juos sudedu į sandarią dėžutę arba maišelį, nes kitaip jie sukietės. Manau, gal nieko neatsitiks, jei iškepsi penktadienį g.gif

Saldžius gali įdaryti su varškės kremu ir vaisiais ar plakta grietinėle. Nors aš pati saldžių nebandžiusi smile.gif

Sūrus įdaras, galima įdaryti su varškės sūreliu ir lašišos gabalėliais, pikantiška mišraine.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 04 05, 22:51)
Dažniausiai pudingus kepu iš vakaro, jei lieka kitai dienai, tai juos sudedu į sandarią dėžutę arba maišelį, nes kitaip jie sukietės. Manau, gal nieko neatsitiks, jei iškepsi penktadienį g.gif

Saldžius gali įdaryti su varškės kremu ir vaisiais ar plakta grietinėle. Nors aš pati saldžių nebandžiusi smile.gif

Sūrus įdaras, galima įdaryti su varškės sūreliu ir lašišos gabalėliais, pikantiška mišraine.

kaip dekui 4u.gif uz atsakyma 4u.gif
pasiziurejau,kad siandien issikepti neiseis, nes neuzsimaisiau vakar teslos doh.gif
tai siandien vakare uzmaisysiu ir kisiu saldytuvan,o ryt ryte bandysiu kepti, tikiuosi niekas nesutrukdys unsure.gif

man kazkaip jie nekieteja, karta kepiau,tai sudejau i maiseli, ir padejau i spintele. kita diena valgiau viskas normaliai buvo, ale traskumo man juose nesigauna, jie pas mane tokie minksti buna... po savaites istraukiau juos, tai supelije buvo doh.gif pamirsus mat apie juos buvau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2012 04 06, 13:25)
kaip dekui 4u.gif
man kazkaip jie nekieteja, karta kepiau,tai sudejau i maiseli, ir padejau i spintele. kita diena valgiau viskas normaliai buvo, ale traskumo man juose nesigauna, jie pas mane tokie minksti buna... po savaites istraukiau juos, tai supelije buvo doh.gif pamirsus mat apie juos buvau doh.gif

Nėra už ką 4u.gif

Jei nedėsi į maišelį, tik viršus truputį pakietėja, nėra jie kieti, taip, minkšti gaunasi, o su įdaru dar paminkštėja.

Jo, vaizdelis turėjo būti geras po savaitės biggrin.gif

Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
Primenu, kad čia tema, skirta TIK RECEPTAMS SU NUOTRAUKOMIS. Taigi bet kokie prašymai ir kt. yra nesusiję su šia tema ir nuo šiol bus trinami be išankstinio perspėjimo.
Atsakyti
Vytinto kumpio užkandis

user posted image


Recepto kaip ir nėra, šeip idėja.., gal net ir matyta.

Vytinta kumpį apsukti ant lazdelių.

Greita ir paprasta smile.gif
Atsakyti
Įdarytas karpis

user posted image

reikes:
karpis(mano 2kg su trupuciu)
pora gabaliuku lydekos(ar jusu norimos zuvies)file
200ml riebios grietineles
4-5 riekeles batono
2-3 sauju graikisku riesutu
2 svoguno galvos
1 nemaza morka
pora skilteliu cesnako
2 kiausiniu

Paruost karpi,nuskust,isvalyt vidurius,atskirt galva,isimt ziaunas(butu gerai ir akis,bet man nekilo ranka doh.gif ) ir (lengviausia dalis biggrin.gif ) nuimt oda.Susiut siulu.Atskirt karpio mesa nuo kaulu,batona uzmerkt grietineleje.Reikes mesmales.2 kartus per ja perleist karpi,lydeka,riesutus,svoguna,morka ir cesnaka.I sia mase dejau batona su visa grietinele,2 kiausinius,druska ir pipirus.Laaaabai kruopsciai isminkyt.Prikimst sia mase oda ir galva.Kepiau mazdaug 40min susukta i folija ir atidengiau kol graziai apskrudo.Leist atvest,isimt siula ir skanaut smile.gif
Atsakyti
Šiltos avinžirnių salotos

user posted image

Labai skanios salotos, ypatingai tinkančios prie šalto alaus bokalo. Vyras sakė pavadinti šias salotas "Vyrų džiaugsmas", vadinasi įvertintos puikiai smile.gif.

Reikės

200 gr avinžirnių
300 gr karšto rūkymo šoninės
1 didelis mėlynasis svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
pipirų

Avinžirnius naudojau sausus, tad iš vakaro juos užmerkiau. Vėliau juos išvirti. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepti keptuvėje. Apkepusią šoninę dar šiltą sudėti ant avinžirnių. Mėlynąjį svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Juos taip pat sudėti ant avinžirnių. Pabarstyti šiek tiek pipirų, užpilti aliejų, viską greitai išmaišyti ir skanauti. Skanaus !!!

user posted image
Papildyta:
Pelėsinio sūrio ir kriaušių užkandis

user posted image

Šį užkandį gaminau ne kartą, tiek, kad šį kartą pakeičiau šiek tiek įdaro sudėtį.

Reikės

bemielės sluoksniuotos tešlos
pelėsinio sūrio (skaniausia su mėlynuoju pelėsiu, aš naudojau "Dor blue")
1 didelės saldžios kriaušės
grietinės


Naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą lapeliais. Paimu vieną lapelį, padalinu į 3 lygias dalis. Paėmusi vieną gabaliuką tešlos, dedu į metalinę keksiukų formą ir gražiai iškloju dugną, sujungdama visus kraštus, kad gautųsi gražus dubeniukas.
Pelėsinį sūrį sutrupinti, dėti grietinės. Su grietine nepersistengti, turi gautis tiršta glotni ir vienalytė masė (santykis maždaug toks: 300 gr pelėsinio sūrio ir 1,5 v.š. grietinės). Kriaušę nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Kriaušės kubelius sudėti į pelėsio sūrio ir grietinės masę. Viską gerai išmaišyti ir pripildyti sluoksniuotos tešlos dubenėlius. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti, kol gražiai apskrus. Skanaus !!!
user posted image
Atsakyti
Mėsos suktinukai su džiovintomis slyvomis
user posted image
Karbonadas

džiovintos slyvos

mėsos prieskoniai

Lydytas sūris su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“


Mėsa išmušam plonai, pabarstome mėsos prieskoniais. Ištepame lydytu sūreliu, dedame išmirkytų džiovintų slyvų. Suvyniuojame į suktinukus, kraštus užtvirtiname dantų krapštukais. Suktinukus dedame į foliją ir kepame orkaitėje , paskui atidengiame ir dar truputi pakepiname, kol gražiai paruduos. Prie mėsos patiekiau majonezo-krienų padažą.

Skanaus!
user posted image
Atsakyti
Sūris “Panyras”

Panyras - saldaus pieno sūris

user posted image

Vakaruose gaminamas sūris Indijoje praktiškai nežinomas. Ten žmonės pirmenybę teikia šviežiems, o ne pastovėjusiems pieno produktams. Panyras (saldaus pieno sūris) – šviežias naminis sūris – naudojamas labai įvairiai. Nusunkus , jį galima dėti į sriubas bei daržovių patiekalus ar valgyti vieną. Slėgtą panyrą galima pjaustyti kubeliais ir šviežią ar apkepintą dėti į daržovių valgius. Taip pat iš jo gaminami saldumynai.

Reikės:

* 2,3 l pieno
* 300 ml natūralaus jogurto

Pieną supilti į puodą ir kaitinti iki užvirimo. Kai pienas užvirs, supilti jogurtą ir maišyti, kol atsiskirs išrūgos. Išrūgos atsiskiria po 3 min. Nukelti puodą nuo ugnies. Supilti visą varškę į sietelį su sūrmaišiu ar marle ir nukošti. Kad varškė nebūtų per rūgšti, ją perplauti vandeniu ir palikti toliau sietelyje, kad nuvarvėtų.

Sūrmaišį užrišti ir paslėgti sunkiu daiktu. Taip laikyti apie 3 – 5 val arba per naktį. Kuo ilgiau sūris bus prispaustas, kuo kietesnis jis bus.

Esu gaminusi panyrą ir su citrinos sultimis, bet man skanesnis ir švelnesnis sūris su jogurtu.

Panyrą pjaustome ir skanaujame su uogiene, medumi, druska.


Atsakyti
DaivaP, tobulybe Tavo suris wub.gif
Atsakyti