kadangi jį galima valgyt ir šiltą ir šaltą tai ir čia dedu
Vyniotinis su daržovių įdaruReikės:
kiaulienos
svogūnų
morkos
pievagrybių ar kitokių grybų
kiaušinio
piprų
česnako
druskos
dž. čiobelių
aliejus
Kiaulieną nuplauname, nusausiname bei perpjaname pusiau išilgai tik ne iki galo, atverčiame lyg knygą. Užklojame maistine plėvele ir išmušam kaip karbonadą . Pabarstom druska,pipirais, įtriname česnaku.
Pagaminame įdarą: ant aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, kiek vėliau sudėdame sutarkuotą morką ir galiausiai supjaustytus grybus, kepame kol suminkštės, įberiame druskos bei pipirų pagal skonį. Paliekame kol atvės, tada įmušame kiaušinį, viską sumaišome bei sudedame ant paruoštos mėsos. Tada kruopščiai suvyniojame, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus. Suvyniotą vyniotinį sutvirtiname storesniu siūlu. Tvirtai surišame galus. Vyniotinį apibarstome džiovintais čiobreliais, suvyniojame į aliuminio foliją bei dedame į skardą. Įpilame puodelį vandens (paskui dar kelis kart dapiliau vandens) bei dedame į įkaitintą iki 160-180 °C orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val. Priklauso kokio storio vyniotinį suvyniosite. Baigiant kepti nuimame aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.