Paprasčiausias traškios tešlos variantas: nusipirkt sausą mišinį Tempura tešlai. Jei neklystu, tik su vandeniu sumaišom miltelius ir puikiausia traški tešla gaunas
Sumuštiniai su konservuota lašiša
500 gr. konservuotos lašišos
aš naudoju savo
http://skanusgyvenim...drebuciais.html
galima naudoti ir tuną.
saujelė svogūno laiškų
agurkas
majonezo
kepalėlis ciabatta duonos
Lašišą sutrinti, sumaišyti su susmulkintais sv. laiškais. Agurką sutarkuoti burokine tarka, nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir įmaišyti į lašišos masę, sudėti majonezą ir tepti ant šiek tiek paskrudintos duonos.
Skanaus!!!
500 gr. konservuotos lašišos
aš naudoju savo
http://skanusgyvenim...drebuciais.html
galima naudoti ir tuną.
saujelė svogūno laiškų
agurkas
majonezo
kepalėlis ciabatta duonos
Lašišą sutrinti, sumaišyti su susmulkintais sv. laiškais. Agurką sutarkuoti burokine tarka, nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir įmaišyti į lašišos masę, sudėti majonezą ir tepti ant šiek tiek paskrudintos duonos.
Skanaus!!!
Pas mane irgi sumuštiniai Labai tinka kaip užkanda prie degtinės.Patikrinta
Jums reiks:
sūdytų lašinių
česnako pagal skonį
petražolių
juodos duonos
Lašinukus supjaustome gabaliukais, česnaką nuvalome.
Dedame į smulkintuvą lašinukus,česnaką ir petražolės.Viską susmulkiname.
Galima tai padaryti ir su mėsmalė.
Išmaišome ir tepame ant juodos duonos.
Jums reiks:
sūdytų lašinių
česnako pagal skonį
petražolių
juodos duonos
Lašinukus supjaustome gabaliukais, česnaką nuvalome.
Dedame į smulkintuvą lašinukus,česnaką ir petražolės.Viską susmulkiname.
Galima tai padaryti ir su mėsmalė.
Išmaišome ir tepame ant juodos duonos.
O rūkyti lašinukai ar netiktų???
QUOTE(Mil@na @ 2012 03 26, 11:34)
O rūkyti lašinukai ar netiktų???
Manau tikrai tiktų Jei bandysit būtinai papasakokit ar patiko...aš gal irgi su rūkytais pabandysiu
Kmynų pyragėliai su sūrio kremu
Reikės:
Pyragėliams:
* 200 g miltų
* 100 g varškės
* 100 g minkšto sviesto
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio trynio pyragėliams aptepti
* 1 v. š. grietinės
* 0.5 a. š. kepimo miltelių
* kmynų pabarstymui
Sūrio kremui:
* 50 g fetos sūrio
* 50 g varškės
* 100 g tepamo sūrelio (Mildutės, Nemuno lankų)
* 50 g rūkytos lašišos
* 1 v. š. svogūnų laiškų
* krapų
* petražolių
* druskos
* džiovinto baziliko
* maltų juodųjų pipirų
Miltus su kepimo milteliais išsijoti, sudėti varškę, grietinę, druską, viską išmaišyti, sudėti minkštą sviestą ir tešlą greitai suminkyti. Susukti tešlą į plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti 0.5 cm storio lakštą, taurelės pagalba išpjauti apvalius apskritimus ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti kmynais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 10 15 min. Stebėkite, kad nesudegtų.
Sūrio kremui fetą, varškę, sūrelį ištrinti iki vientisos masės, suberti pjaustytus žalumynus, prieskonius, sudėti pjaustytą lašišą ir viską gerai išmaišyti.
Paimti vieną sausainėlį, uždėti įdaro, ant viršaus prispausti kitu sausainiuku.
Skanu su vynu, šviežiomis daržovėmis ar arbata.
Recepto šaltinis Darbštuolė. Sūrio pyragai.
Reikės:
Pyragėliams:
* 200 g miltų
* 100 g varškės
* 100 g minkšto sviesto
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio trynio pyragėliams aptepti
* 1 v. š. grietinės
* 0.5 a. š. kepimo miltelių
* kmynų pabarstymui
Sūrio kremui:
* 50 g fetos sūrio
* 50 g varškės
* 100 g tepamo sūrelio (Mildutės, Nemuno lankų)
* 50 g rūkytos lašišos
* 1 v. š. svogūnų laiškų
* krapų
* petražolių
* druskos
* džiovinto baziliko
* maltų juodųjų pipirų
Miltus su kepimo milteliais išsijoti, sudėti varškę, grietinę, druską, viską išmaišyti, sudėti minkštą sviestą ir tešlą greitai suminkyti. Susukti tešlą į plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti 0.5 cm storio lakštą, taurelės pagalba išpjauti apvalius apskritimus ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti kmynais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 10 15 min. Stebėkite, kad nesudegtų.
Sūrio kremui fetą, varškę, sūrelį ištrinti iki vientisos masės, suberti pjaustytus žalumynus, prieskonius, sudėti pjaustytą lašišą ir viską gerai išmaišyti.
Paimti vieną sausainėlį, uždėti įdaro, ant viršaus prispausti kitu sausainiuku.
Skanu su vynu, šviežiomis daržovėmis ar arbata.
Recepto šaltinis Darbštuolė. Sūrio pyragai.
nu nerealiai skaniai atrodo kmynų pyragėliai, ačiū už šaunią idėją Tik aš galvoju, gal geriau pyragėlį perpjauti ir pertepti kremu, nes toks dvigubas labai jau didelis, gal nelabai patogu valgyti bet kokiu atveju, atrodo įspūdingai
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 28, 10:03)
nu nerealiai skaniai atrodo kmynų pyragėliai, ačiū už šaunią idėją Tik aš galvoju, gal geriau pyragėlį perpjauti ir pertepti kremu, nes toks dvigubas labai jau didelis, gal nelabai patogu valgyti bet kokiu atveju, atrodo įspūdingai
ELIJA, nėra jie tokie tragiškai aukšti, čia foto gal atrodo, kad jie labai aukšti Šiaip perpjauti tikrai nebus įmanoma, jie kaip sausainiukai tokio storio. Vyrai vienu kąsniu suvalgo, o mes, moterys, per du kąsnius
Šiaip patiko labai Net ir be pertepimo jie skanūs prie alaus
QUOTE(daivaP @ 2012 03 28, 12:15)
ELIJA, nėra jie tokie tragiškai aukšti, čia foto gal atrodo, kad jie labai aukšti Šiaip perpjauti tikrai nebus įmanoma, jie kaip sausainiukai tokio storio. Vyrai vienu kąsniu suvalgo, o mes, moterys, per du kąsnius
Šiaip patiko labai Net ir be pertepimo jie skanūs prie alaus
Šiaip patiko labai Net ir be pertepimo jie skanūs prie alaus
Aaaa tada ok nes nuotraukytėj labai didžiuliai atrodo. Nors, dabar matau, pagal agurko griežinėlį, kad tikrai nedideli
O kaip manot, su kokiu pvz. kumpiu skanu būtų? Jūs pati asmeniškai tik su lašiša bandėte?
daivute,pyrageliai nuostabus butinais isbandysiu
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 28, 12:06)
Aaaa tada ok nes nuotraukytėj labai didžiuliai atrodo. Nors, dabar matau, pagal agurko griežinėlį, kad tikrai nedideli
O kaip manot, su kokiu pvz. kumpiu skanu būtų? Jūs pati asmeniškai tik su lašiša bandėte?
O kaip manot, su kokiu pvz. kumpiu skanu būtų? Jūs pati asmeniškai tik su lašiša bandėte?
Aš bandžiau tik su lašiša, bet čia tiktų ir rūkyta vištiena, kalakutiena, vytintas ar rūkytas kumpis Būtų vis kitas skonis, bet tikrai labai skanus skonis
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 03 28, 21:50)
daivute,pyrageliai nuostabus butinais isbandysiu
Ačiū Bandyk
Elena, jaz mano vaikystes sumustiniai, tik tuomet kai tevai valge man atrode veu o daba tobuli tik baigsiu savo lieknejimo programa tai jau kirsiu
Daivute kaip visad aukstumoj
Vištienos salotos
Aisbergo salota
agurkas
pomidoras
saujelė graikiškų riešutų
smulkintas bazilikas
svogūnas
druska,pipirai
vištienos blauzdelių mėsos
šaukštas angliškų garstyčių
pirktinio padažo cezario salotoms
Vištieną supjaustyti juostelėmis, pagardinti druska, pipirais ir sumaišyti su garstyčiomis. Apkepti keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Į lėkštę sluoksniuoti salotų lapus, pjaustytą agurką, pomidorus, žiedais pjaustytą svogūną, kapotą baziliką, sudėti vištieną, pabarstyti riešutais, prieskoniais ir pagardinti padažu.
Skanaus!!
Daivute kaip visad aukstumoj
Vištienos salotos
Aisbergo salota
agurkas
pomidoras
saujelė graikiškų riešutų
smulkintas bazilikas
svogūnas
druska,pipirai
vištienos blauzdelių mėsos
šaukštas angliškų garstyčių
pirktinio padažo cezario salotoms
Vištieną supjaustyti juostelėmis, pagardinti druska, pipirais ir sumaišyti su garstyčiomis. Apkepti keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Į lėkštę sluoksniuoti salotų lapus, pjaustytą agurką, pomidorus, žiedais pjaustytą svogūną, kapotą baziliką, sudėti vištieną, pabarstyti riešutais, prieskoniais ir pagardinti padažu.
Skanaus!!