QUOTE(Geriuke @ 2012 03 15, 19:10)
As kazkodel isikalusi esu,kad Napaleono lakstai tik tortams saldiems tinka Bet sis sedevras labai gundo,reikes isbandyt O tuos lakstus kuo kitu galima pakeist?
Balta duona, duoniukais, vafliais. Ivairiu uzkandiniu tortu yra. Turiu viena knygute, tai ten ju kokia 10 su kuom tik nori, ir silke ir rukyta vistiena ir t.t.
QUOTE(sbo @ 2012 03 15, 09:41)
O kodel antrakart nedarytumete?
paragauti ji skanu,bet toki ,kad suvalgyt daug zmoniu reikia,nelabai man jis patiko.daugiau tik saldus napoleonai
[attachmentid=220457]
Praeita diena nusinesiau sito uzkandinio torto likucius i darba, kolega paragavo ir taip uzsikabino, kad siandien nuleke i parde, supirko produktus ir mes su juo gaminom jam torciuka paziuresim kaip ivertins grizusi jo zmona tik rytoj teks paragauti ka prigaminom
O man siaip patinka uzkandziu tortai su arabiska duonele.
As irgi ne karta dariau uzkandziu tortukus - ir ivairus pagrindas jiem tinka ir juoda, ir balta duona, ir bemiele sluoksniuota tesla Visada padaro ispudi net ir tiem, kurie nebe pirma karta mato.
o jeigu as bandyciau daryt su vafliu lakstais keturkampiais arba apvaliais kaip skonis butu
UGNE23,o kokios ten dar sloksniuotos salotos sone matau,a? Maz receptuka?
QUOTE(ingauk @ 2012 03 16, 21:28)
o jeigu as bandyciau daryt su vafliu lakstais keturkampiais arba apvaliais kaip skonis butu
Man atrodo, kad vafliu lakstai tam per ploni ir istes nuo idaro, be to, sunkiau butu tolygiai paskirstyt idara, nes vafliai vis delto nera minkstuciai Nebent gal jei vien pikantiska misraine butu idaras, tai visai nieko butu
Užkandis'mimoza'
3-4 su lupenomis virtos bulvės
1 didelė svogūno galva
1-2 didelės virtos morkos
1 dėžutė tuno,arba kitų mėgiamų žuvies konservų
~100 g fermentinio sūrio
5 kietai virtų kiaušinių
~200 ml majonezo visų sluoksnių pertepimui
mėgstamų prieskonių ir žalumynų pagal skonį
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti,sumaišyti su tunu ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų su tunu, vėl aptepame majonezu.
Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant morkų ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.
Puošiame žalumynais, daržovėm kaip tik mėgstat.Pagaminus reikėtu palaikyti maždaug per naktį šaldytuve,tada valgyti.
recepta radau pas jolanka,tik truputi pakeiciau pagal save
3-4 su lupenomis virtos bulvės
1 didelė svogūno galva
1-2 didelės virtos morkos
1 dėžutė tuno,arba kitų mėgiamų žuvies konservų
~100 g fermentinio sūrio
5 kietai virtų kiaušinių
~200 ml majonezo visų sluoksnių pertepimui
mėgstamų prieskonių ir žalumynų pagal skonį
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį aptepame majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti,sumaišyti su tunu ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų su tunu, vėl aptepame majonezu.
Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant morkų ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.
Kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.
Puošiame žalumynais, daržovėm kaip tik mėgstat.Pagaminus reikėtu palaikyti maždaug per naktį šaldytuve,tada valgyti.
recepta radau pas jolanka,tik truputi pakeiciau pagal save
QUOTE(ingauk @ 2012 03 16, 23:28)
o jeigu as bandyciau daryt su vafliu lakstais keturkampiais arba apvaliais kaip skonis butu
Taip, aš bandžiau su šaldytuvo ,,likučiai'',buvo labai skanu.Patarčiau valgyti pagamintą po pusvalandžio ir suvalgyti visą,nes vėliau,kai vaflis peršlampa jau gaunasi košė.
Gal kas patars-kaip iskept zuvi tesloje,kad butu traski(laaabai traski ) plutele? Vakar kavynei ragavom-tai O kai pas mane,tai minksta ta tesla gaunas