MErginos, ar galiu paprasyti patarimo? Ar galiu vietoje fetos surio naudoti brinza? Nes noriu kokiu nors uzkandziu krepseliuose ar ant sluoksniotos teslos paruosti su sauleje dziovintais pomidorais O gal rekomenduosit koki receptuka, nes kiek googlinu, nelabai ka randu Buciau be galo dekinga
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 02, 12:33)
Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su varškės kremu ir karamelizuota vištiena
Iš sluoksniuotos tešlos išsikepti vamzdelius. Aš paimu paprasto popieriaus, iškerpu keturkampius (dydis, kokio tik norit), popierių aptraukiu folija ir susuku vamzdelius. Ant viršaus apsuku sluoksniuotą tešlą ir aptepu kiaušinio plakiniu. Pašauti į orkaitę 190 temp, kol paruduos.
Virtą vištieną supjaustyti juostelėmis, apkepti keptuvėje su medumi ir austrų padažu, atvėsinti.
Kremui, česnako granules, užpilti 1 a.š. aliejaus, kad išbrinktų. Kremą gerai išsukti su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Paimti atvėsusį vamzdelį, dėti vištienos gabalėlį, užpurškti šiek tiek kremo, vėl vištienos, kremo ir t.t. Turi gautis sluoksniais. Viskas. Skanaus !!!
Iš sluoksniuotos tešlos išsikepti vamzdelius. Aš paimu paprasto popieriaus, iškerpu keturkampius (dydis, kokio tik norit), popierių aptraukiu folija ir susuku vamzdelius. Ant viršaus apsuku sluoksniuotą tešlą ir aptepu kiaušinio plakiniu. Pašauti į orkaitę 190 temp, kol paruduos.
Virtą vištieną supjaustyti juostelėmis, apkepti keptuvėje su medumi ir austrų padažu, atvėsinti.
Kremui, česnako granules, užpilti 1 a.š. aliejaus, kad išbrinktų. Kremą gerai išsukti su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Paimti atvėsusį vamzdelį, dėti vištienos gabalėlį, užpurškti šiek tiek kremo, vėl vištienos, kremo ir t.t. Turi gautis sluoksniais. Viskas. Skanaus !!!
Įsiterpsiu jei ne prieš noriu išbandyti šį užkandį,bet prieš darant turiu keletą klausimų.
*kam į foliją dar popieriaus reikia?
**kaip purškėte varškės kremą?Kokiu būdu?
Ačiū
QUOTE(Nanita @ 2012 03 09, 14:03)
Įsiterpsiu jei ne prieš noriu išbandyti šį užkandį,bet prieš darant turiu keletą klausimų.
*kam į foliją dar popieriaus reikia?
**kaip purškėte varškės kremą?Kokiu būdu?
Ačiū
*kam į foliją dar popieriaus reikia?
**kaip purškėte varškės kremą?Kokiu būdu?
Ačiū
* kad pagrindas ant ko suksis sluoksniuota tesla, butu tvirtas.
** per konditerini maiseli, jei neturit, tiks ir paprastas maiselis, kamputi ikirpkit ir taip pat graziai isispaus.
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 09, 15:07)
* kad pagrindas ant ko suksis sluoksniuota tesla, butu tvirtas.
** per konditerini maiseli, jei neturit, tiks ir paprastas maiselis, kamputi ikirpkit ir taip pat graziai isispaus.
** per konditerini maiseli, jei neturit, tiks ir paprastas maiselis, kamputi ikirpkit ir taip pat graziai isispaus.
Аčiū,o dar kartą darytumėte šį užkandį?Ar patiko jums?
QUOTE(Nanita @ 2012 03 09, 14:26)
Аčiū,o dar kartą darytumėte šį užkandį?Ar patiko jums?
as ji daznai gaminu, ypatingai jei vakaras nusimato su vyno taure. Tai svelnus uzkandis. Jei jums patinka varskes kremas ir vistiena, tada pirmyn. Vietoj vamzdeliu galima daryti paprastus krepselius, varske galima sumaisyti su kuo tik sirdis geidzia, nebutinai cesnako granulemis, paskutini karta varske sumaisiau su smulkintais/sudytais riesutais, skonis taip pat labai geras. Tiesa labai skanu taip varske maisyti su smulkintomis svieziomis petrazolemis, labai geras skonis su Santa Marijos Persiladu( jis ypatingai tinka siam uzkandziui). Kaip sakoma fantazijos ir skonio reikalas.
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 09, 15:35)
as ji daznai gaminu, ypatingai jei vakaras nusimato su vyno taure. Tai svelnus uzkandis. Jei jums patinka varskes kremas ir vistiena, tada pirmyn. Vietoj vamzdeliu galima daryti paprastus krepselius, varske galima sumaisyti su kuo tik sirdis geidzia, nebutinai cesnako granulemis, paskutini karta varske sumaisiau su smulkintais/sudytais riesutais, skonis taip pat labai geras. Tiesa labai skanu taip varske maisyti su smulkintomis svieziomis petrazolemis, labai geras skonis su Santa Marijos Persiladu( jis ypatingai tinka siam uzkandziui). Kaip sakoma fantazijos ir skonio reikalas.
man tai tikrai patiks bet svarbu,kad ir svečiams patiktu pirmą kartą darysiu pagal receptą kuri įdėjote,po paragavimo galima ir paekperementuoti bus
Silkės šulinėliai
Tobuli , pas mus šeimoje kažkaip nepopuliaru silkė, mėsa su vaisiais, bet šį kartą lėkštės išlaižytos
4 porcijoms reikės:
4 juostelių silkės filė
2 svogūnų
2 morkos
saujelė dž. persikų
saujelė razinų
saujelė saulėgrąžų
4 šaukštų pomidorų padažo
žiupsnelio cinamono
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
4 riekelių skrudinto batono
Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, apkepkite ant aliejaus, kol suminkštės. Džiovintus vaisius gerai išmirkykite,nusausinkite ir susmulkinkite, sumaišykite su saulėgrąžomis. Dėkite į keptuvę ir pakepinkite kartu su daržovėmis. Sudėti pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepinkite. Atvėsinkite. Su puodeliu batono riekelėse išspauskite apskritimus ir apkepinkite keptuvėje. Į puodelį pridėkite įdaro ir apverskite ant batono riekelės. Silkės file susukite į ritinėlį ir persmeikite smeigtuku. Uždėkite ant daržovių šulinėlio.
Skanaus !!!
Tobuli , pas mus šeimoje kažkaip nepopuliaru silkė, mėsa su vaisiais, bet šį kartą lėkštės išlaižytos
4 porcijoms reikės:
4 juostelių silkės filė
2 svogūnų
2 morkos
saujelė dž. persikų
saujelė razinų
saujelė saulėgrąžų
4 šaukštų pomidorų padažo
žiupsnelio cinamono
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
4 riekelių skrudinto batono
Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, apkepkite ant aliejaus, kol suminkštės. Džiovintus vaisius gerai išmirkykite,nusausinkite ir susmulkinkite, sumaišykite su saulėgrąžomis. Dėkite į keptuvę ir pakepinkite kartu su daržovėmis. Sudėti pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepinkite. Atvėsinkite. Su puodeliu batono riekelėse išspauskite apskritimus ir apkepinkite keptuvėje. Į puodelį pridėkite įdaro ir apverskite ant batono riekelės. Silkės file susukite į ritinėlį ir persmeikite smeigtuku. Uždėkite ant daržovių šulinėlio.
Skanaus !!!
Ulė atrodo tobulai. Pirmą karta matau taip gražiai pateiktą silkę.
Švediškos mamos salotos
Salotos iš naujo žurnalo žmonės Nr.10. Jas gamino Lukas Pačkauskas. Išmėginau pasigaminti ir labai labai patiko! Kriaušės su riešutais ir vištiena puikus derinys!
Reikės:
* keptos vištienos krūtinėlės
* avokado
* kriaušės
* graikiškų riešutų
Padažui:
* majonezo
* grūdėtų garstyčių
* kario prieskonių
Lėkštėje sluoksniuojame: luptos pjaustytos kriaušės, lupti pjaustyti avokadai, pjaustyta vištiena, užpilame padažu ir gausiai apiberiame smulkintais graikiškais riešutais.
Padažui visus produktus sumaišome.
Ulė, silkė fantastiškai patiekta
Sestadieni svenciau gimtadieni, didzioji dalis uzkandziu buvo is sitos temos
Papildyta:
Pjaustytas , apteptas aliejum ir prieskoniu misiniu, bei orkaitej skrudintas prancuziskas batonas, su mocarela ir vynuoginiais pomidorais.
Salia - pievagrybiai su pelesiniu suriu, 15 min kepti orkaitej, 250 laipsniu temperaturoj
Papildyta:
1,Dziovintos slyvos, idarytos surio, majonezo, druskos, pipiru ir cesnaku misiniu su graikisku riesutu papuosimui.
2, Lietiniai blynai ( vietoj lavaso) sutepti sureliu (philadelphia man skaniausias ) ir lasisa,viskas susukta i dudele ir supjaustyta.
Papildyta:
1. Mocarela su vysniniu pomidoru
2. Mocarela su alyvuoge
3. Pelesinis suris su vynuoge
Papildyta:
Pirkti saldyti Mantingos krepseliai. Idaras - ryziai, krabu lazdeles, druska, pipirai, majonezas.
Papildyta:
Sveikuoliu salotos
Kalafijoras, morkos tarkuotos, kepintos saulegrazos, cesnakas, druska, pipirai, majonezas.
Papildyta:
Pjaustytas , apteptas aliejum ir prieskoniu misiniu, bei orkaitej skrudintas prancuziskas batonas, su mocarela ir vynuoginiais pomidorais.
Salia - pievagrybiai su pelesiniu suriu, 15 min kepti orkaitej, 250 laipsniu temperaturoj
Papildyta:
1,Dziovintos slyvos, idarytos surio, majonezo, druskos, pipiru ir cesnaku misiniu su graikisku riesutu papuosimui.
2, Lietiniai blynai ( vietoj lavaso) sutepti sureliu (philadelphia man skaniausias ) ir lasisa,viskas susukta i dudele ir supjaustyta.
Papildyta:
1. Mocarela su vysniniu pomidoru
2. Mocarela su alyvuoge
3. Pelesinis suris su vynuoge
Papildyta:
Pirkti saldyti Mantingos krepseliai. Idaras - ryziai, krabu lazdeles, druska, pipirai, majonezas.
Papildyta:
Sveikuoliu salotos
Kalafijoras, morkos tarkuotos, kepintos saulegrazos, cesnakas, druska, pipirai, majonezas.
Vaiva number 1 noretusi placiau apie silkutes recepteli ir matau vistyte, prasom parasykite apraselius ir eiga, aciu labai
QUOTE(georgiana @ 2012 03 12, 10:14)
Vaiva number 1 noretusi placiau apie silkutes recepteli ir matau vistyte, prasom parasykite apraselius ir eiga, aciu labai
Silke, vista ir lasisa anytos darbas as visa kita dariau.
Silkiu nedarineju o vistu ir zuvu farsiruot nemoku