Salotos su aguonomisReikės:
* 300 g kepto stirnienos kumpio (bet kokio kumpio)
* ketvirčio pekino kopūsto
* 2 -3 marinuotų agurkų
* saujelės vyšninių pomidorų
* pjaustytų krapų
* 2 kiaušinių
* 50 ml pieno
* 1 v. š. miltų
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* džiovinto baziliko
* 2 v. š. aguonų
* 2 v. š. sezamo sėklų
Padažui:
* majonezo
* grūdėtų garstyčių
* 2 -3 skiltelių česnako
Iš kiaušinių, pieno, miltų, druskos, pipirų ir bazilikų užmaišyti tešlą ir keptuvėje iškepti omletus. Omletų gaunasi 2 ar 3 priklausomai nuo keptuvės dydžio. Atvėsinti ir supjaustyti juostelėmis.
Kumpį, agurkus, pekino kopūstą supjaustyti juostelėmis, pomidorus per pusę, sudėti pjaustytą omletą, krapus ir sumaišyti su padažu.
Padažui visus produktus sumaišyti, išspausti česnaką ir jei reikia, įberti druskos.
Sausoje keptuvėje pakepinti aguonas ir sezamus.
Prieš valgant užberti kepintų sėklų ir skanauti. Labai skanu!!!
Salotoms tinka bet koks kumpis. Jei pekino kopūstas mažas, tai jį galima supjaustyti ir visą.