Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2012 03 04, 18:55)
SALOTOS SU VIŠTIENA IR ŽEMĖS RIEŠUTAIS

Labai skaniai skamba sudėtis salotų! Man patinka slyvos ir riešutai salotose thumbup.gif Jei jau rekomenduoji, būtinai išbandysiu mirksiukas.gif bigsmile.gif
QUOTE(Geriuke @ 2012 03 05, 12:00)
Aciu.Bet geriau pasiknisau savo uzrasuose ir radau.Tai vakar dariau blush2.gif Gavosi super,tik truputi per daug paslegiau,nelabai storas gavosi blush2.gif Nieko,sueis.Aciu uz si skanumyna mirksiukas.gif

Svarbu skanus buvo, tai džiugu girdėti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saldūška @ 2012 03 05, 11:42)
piena gerokai uzvirinau  blush2.gif  gal del to man tos mieles nesudirbo, nes apskritai pirma syki su mielem dirbau..

Gali būti, nors su mielėm ir man nelabai teko bendrauti, bet kitą kartą pienuką tik vos pašildykite ir manau gausis puikai 4u.gif
P.s. ir miltų nepadauginkit, tešla turi "pukšėti", jokiu būdu nebūti kieta, man ji šiek tiek netgi lipo prie rankų, tai kočiodama pabarsčiau miltais,o į pačią tešlą jų papildomai nebėriau ax.gif
Atsakyti
Lietiniai su vištienos kepenėlių paštetu

Lietinius galite kepti pagal savo receptą.Aš kepiau plikytus, jie gaunasi minkšti ir skanus.Į tešlą įdėjau šaukštelį maltos ciberžolės.

Blynams:
1 stiklinė karšto virinto vandens
2 stiklinės kefyro
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 / 2 šaukštelio sodos
2-3 šaukštai aliejus
Druskos, cukraus pagal skonį

Stiklinė 250ml.

Kefyrą,kiaušinius,druską ir cukrų gerai išmaišome.Supilame persijotus miltus ir su šluotelė išplakame. Imame virinto karšto vandens stiklinę,dedame sodą,labai greitai išmaišome ir supilame į tešlą.Dar kartą viską sumaišome ir paliekam 15 min. Vėliau įpilame aliejų. Blynus kepame labai gerai įkaitintoje keptuvėje.
Keptuvę sutepame aliejumi.
Jei tešla per tiršta,galima dar vandens įpilti.

Paštetui:

Vištų kepenėlės 350 g
Sviestas 150 g
Svogūnas 1 vnt.
Česnakai 3 skilt.
Pusė apelsino


Kepenėles nuplauname, išpjauname sausgysles ir plėves.Nusausiname.
Nutarkuojame nuo pusės apelsino žievelę.
Svogūną ir česnakus nulupame ir susmulkiname.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname jame svogūnus su česnakais, kol gražiai pagels.
Tada į keptuvę dedame kepenėles, pabarstome su druska, pipirais, sudedame apelsinų žieveles ir kepame maždaug 10 minučių.
Kepenėles šiek tiek atvėsiname ir susmulkiname virtuviniu kombainu.

Imame blyną ir sutepame su paštetu.Susukame ir supjaustome gabaliukais.

Labai tiko prie šių blynelių bruknių su kriaušėmis uogienė 4u.gif



user posted image
user posted image
Atsakyti
nu pasakiski blynai, elena, o blynai nuo ko tokie geltoni, gal naminiai kiausai?
Atsakyti
Gitale, cia nuo ciberzoles geltoni 4u.gif

Elena, kaip noreciau, ojjj! Labai megstu blynelius su pastetu, aisku, naminiu, ne is parduotuves!!! thumbup.gif
Su kiaulienos pastetu (kepenine) irgi labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 03 05, 15:01)
nu pasakiski blynai, elena, o blynai nuo ko tokie geltoni, gal naminiai kiausai?



Gitale, nuo čiberžolės ax.gif
Atsakyti
Ciberžolė (lot. Curcuma) – imbierinių (Zingiberaceae) šeimos augalų gentis. Daugumos rūšių stiebai ir šakniastiebiai turi eterinių aliejų ir geltonų dažų (kurkumino) bei auginamos kaip prieskoniai ar vaistiniai augalai.
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 14:03)
Gali būti, nors su mielėm ir man nelabai teko bendrauti, bet kitą kartą pienuką tik vos pašildykite ir manau gausis puikai  4u.gif
P.s. ir miltų nepadauginkit, tešla turi "pukšėti", jokiu būdu nebūti kieta, man ji šiek tiek netgi lipo prie rankų, tai kočiodama pabarsčiau miltais,o į pačią tešlą jų papildomai nebėriau  ax.gif



viska su svarstyklem sveriausi smile.gif o lipo tai man tik pradzioj, po 10 minuciu minkymo kaip ir nebeliko...aciu labai uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
saldūška, gal pastebėjot, ant kai kurių sausų mielių pokelio yra nurodyta, kad jos maišomos su miltais. Gal dėl to blogai jos "sudirbo", kad pylėt į skystį. O pieną pašildyti reik iki ~35 laipsnių (iki kūno temp.).
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 03 05, 16:03)
Su kiaulienos pastetu (kepenine) irgi labai skanu  4u.gif


Su namine kepenine g.gif
Kaip tik turiu kiaules kepenu ir mastau ka cia su jom nuveikus?
Niekad nebuciau sumascius su kepenine lietiniu pasidaryt biggrin.gif

Na o cia mano savaitgalio uzkandele prie vyno lotuliukas.gif
user posted image

Slyvos keptos sonineje

Reikes
dziovintu slyvu
bekono salto rukymo
siek tiek romo

Slyvas nuplaunam ir uzmerkiam i roma. Kuo ilgiau mirksta tuo skaniau biggrin.gif Tada isimam, susukam i bekona, persmeigiam smeigtuku ir kepam orkaitej ant kepimo popieriaus kol apskrus biggrin.gif

Keptas suris

Reikes
vieno lietuvisko surio 22 proc.riebumo
poros saukstu majonezo
2 skilteliu cesnako
kmynu
dziovinto baziliko
saldzios maltos paprikos

I majoneza ispaudziam cesnaka ir sudedam kmynus. Ismaisom, ta kosele aptepam suri is visu pusiu. Apibarstom baziliku ir saldziaja paprika. Susukam i folija ir leidziam pabut nors pora valandu. Tada dedam i 180 laipsniu orkaite ir kepam apie 30 min. Tada praplesiam folija ir leidziam suriukui apskrust wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėnė: 05 kovo 2012 - 20:22
QUOTE(brashke77 @ 2012 03 05, 10:42)
kad pats skanumas tuose riesutuose smile.gif Visalaik dedavau graikiskus, bet si karta tiesiog neturejau, bet tikrai nesugadinau, kas valge, irgi gyre... Aisku, su graikiskais skaniau. Bet man asmeniskai labai patinka tas vistos/riesutu/cesnako derinukas. Slyvos atmusa ta astruma, na, man tikrai skanu. As megeja tokiu salotu smile.gif
Va, sitos panasios, is say7 forumo. Jau yra isbandziusiu, tai vienareiksmiskai meile is pirmo kasnio wink.gif
salotos su vynuogemis ir vistiena
Ir dar vienas yra variantas, bet jau gal nesiplesiu  blush2.gif

Oi, aciu lb uz toki issamu atsakyma 4u.gif
Alia tik pleskites, pleskites. Koks ten dar vienas variantas? bigsmile.gif
Atsakyti
Salotos su aguonomis

user posted image

Reikės:

* 300 g kepto stirnienos kumpio (bet kokio kumpio)
* ketvirčio pekino kopūsto
* 2 -3 marinuotų agurkų
* saujelės vyšninių pomidorų
* pjaustytų krapų
* 2 kiaušinių
* 50 ml pieno
* 1 v. š. miltų
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* džiovinto baziliko
* 2 v. š. aguonų
* 2 v. š. sezamo sėklų

Padažui:

* majonezo
* grūdėtų garstyčių
* 2 -3 skiltelių česnako

Iš kiaušinių, pieno, miltų, druskos, pipirų ir bazilikų užmaišyti tešlą ir keptuvėje iškepti omletus. Omletų gaunasi 2 ar 3 priklausomai nuo keptuvės dydžio. Atvėsinti ir supjaustyti juostelėmis.

Kumpį, agurkus, pekino kopūstą supjaustyti juostelėmis, pomidorus per pusę, sudėti pjaustytą omletą, krapus ir sumaišyti su padažu.

Padažui visus produktus sumaišyti, išspausti česnaką ir jei reikia, įberti druskos.

Sausoje keptuvėje pakepinti aguonas ir sezamus.

Prieš valgant užberti kepintų sėklų ir skanauti. Labai skanu!!!

Salotoms tinka bet koks kumpis. Jei pekino kopūstas mažas, tai jį galima supjaustyti ir visą.
Atsakyti