Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Elena super uzkandeles bigsmile.gif O datules bus isbandytos pirmiausia essen.gif
Atsakyti
Elena, viskas nuostabiai grazu, skanu, gurmaniska thumbup.gif
Atsakyti
Elena bigsmile.gif
Nuostabu ir paciu laiku biggrin.gif Savatgali nusimato pasisedejimas, tai kaip tik galvojau ka cia naujo pagaminus.
Klausimuks: koki feta suri perki?
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 02 23, 16:48)
Džiovintos  4u.gif Labas skanus derinukas gavosi..aišku skonio reikalas...bet man patiko prie vyno  4u.gif

O klausykit gal datules galima pakeist dziovintom slyvom? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėnė @ 2012 02 23, 19:48)
Elena  bigsmile.gif
Nuostabu ir paciu laiku biggrin.gif Savatgali nusimato pasisedejimas, tai kaip tik galvojau ka cia naujo pagaminus.
Klausimuks: koki feta suri perki?


Pirkau Maximoje tokiame mėlyname įpakavime...būtent feta o fetos tipo sūris kažkas panašaus va:

user posted image


QUOTE(Geriuke @ 2012 02 23, 21:43)
O klausykit gal datules galima pakeist dziovintom slyvom? mirksiukas.gif


Na nebandžiau...bet džiovintos slyvos užkeptos su šoninė thumbup.gif Labai skanu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 24 vasario 2012 - 08:16
QUOTE(Elena @ 2012 02 23, 15:48)
Džiovintos  4u.gif Labas skanus derinukas gavosi..aišku skonio reikalas...bet man patiko prie vyno  4u.gif

būtinai išbandysiu, ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 02 24, 09:02)
bet džiovintos slyvos užkeptos su šoninė  thumbup.gif Labai skanu  biggrin.gif [/color]

Sita ir as girdejau,tad siandien bandysiu ax.gif
Atsakyti
Šiandien pirmą kartą pažaidžiau su baklažanu. Rezultatas štai čia 4u.gif

Baklažano suktinukai


Reikės:

baklažanas
saujelė graikinių riešutų (apie 50 g)
2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
aliejus (naudojau saulėgrąžų)
vanduo

Gaminimas:

Baklažaną supjausčiau išilgai riekelėmis (3-5 mm storio) ir apkepiau iš visų pusių keptuvėje. Aliejaus reikia nepagailėti, nes baklažanas jo daug sugers. Kepdama baklažano riekeles padruskinau. Iškeptas riekeles sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.
Tuo metu pasigaminau užtepėlę. Graikinius riešutus ir česnakus susmulkinau smulkintuvu. Į gautą masę įbėriau šiek tiek druskos, įpyliau vandens (iš akies, gal apie 70 ml) ir viską išmaišiau, kad gautųsi tepama masė.
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lofnė: 28 vasario 2012 - 23:50
O čia dar pridedu dalį vaizdinės medžiagos apie tai, kaip naudojausi Jūsų receptais biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
k
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.

Skanaus!

[/quote]

Lofnė 4u.gif

man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?

Ar jiuose neliko kartumo?

Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?

Nebent tu megsti sūriai. biggrin.gif

Pasidalinlk,jeigu gali 4u.gif



Papildyta:
k
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.

Skanaus!

[/quote]

Lofnė 4u.gif

man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?

Ar jiuose neliko kartumo?

Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?

Nebent tu megsti sūriai. biggrin.gif

Pasidalinlk,jeigu gali 4u.gif


Atsakyti
aš prieš kepant baklažanus būtinai juos pamirkau pasūdytam vandenyje, po to jau gerai nusausinus kepu. Taip pat iškepus, dedu ant popierinio rankšluostuko aliejui sugerti. Į įdarą dar dedu daug petražolių, tarchūno, ar kitų žolelių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 02 29, 09:28)
  Lofnė 4u.gif

    man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?

  Ar jiuose neliko kartumo?

  Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?

    Nebent tu megsti sūriai. biggrin.gif

    Pasidalinlk,jeigu gali 4u.gif

 


skaiciau, kad kitos seimininkes mirko baklazanus suriame vandenyje arba juos padruskina, po to nusausina ir t.t. Bet as nusprendziau taip nezaisti ir tiesiog kepdama siek tiek padruskinau (pries tai baklazana dar lyztelejau paragauti, ar jis nekartus, tai sakyciau, kad buvo net saldokas blush2.gif tongue.gif ). I uztepele irgi iberiau labai nedaug druskos, nes bijojau persudyti. Galutiniame rezultate su vyru nusprendem, kad druskos galejo buti ir daugiau biggrin.gif O kartumo tikrai jokio nesijaute thumbup.gif

Beje, pries gamindama, pasiziurejau sita reportaza: http://tv.lrytas.lt/...327099555&sk=25 4u.gif
Atsakyti