Elena super uzkandeles O datules bus isbandytos pirmiausia
Elena, viskas nuostabiai grazu, skanu, gurmaniska
QUOTE(Elena @ 2012 02 23, 16:48)
Džiovintos Labas skanus derinukas gavosi..aišku skonio reikalas...bet man patiko prie vyno
O klausykit gal datules galima pakeist dziovintom slyvom?
QUOTE(Irėnė @ 2012 02 23, 19:48)
Elena
Nuostabu ir paciu laiku Savatgali nusimato pasisedejimas, tai kaip tik galvojau ka cia naujo pagaminus.
Klausimuks: koki feta suri perki?
Nuostabu ir paciu laiku Savatgali nusimato pasisedejimas, tai kaip tik galvojau ka cia naujo pagaminus.
Klausimuks: koki feta suri perki?
Pirkau Maximoje tokiame mėlyname įpakavime...būtent feta o fetos tipo sūris kažkas panašaus va:
QUOTE(Geriuke @ 2012 02 23, 21:43)
O klausykit gal datules galima pakeist dziovintom slyvom?
Na nebandžiau...bet džiovintos slyvos užkeptos su šoninė Labai skanu
QUOTE(Elena @ 2012 02 23, 15:48)
Džiovintos Labas skanus derinukas gavosi..aišku skonio reikalas...bet man patiko prie vyno
būtinai išbandysiu, ačiū
QUOTE(Elena @ 2012 02 24, 09:02)
bet džiovintos slyvos užkeptos su šoninė Labai skanu [/color]
Sita ir as girdejau,tad siandien bandysiu
Šiandien pirmą kartą pažaidžiau su baklažanu. Rezultatas štai čia
Baklažano suktinukai
Reikės:
baklažanas
saujelė graikinių riešutų (apie 50 g)
2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
aliejus (naudojau saulėgrąžų)
vanduo
Gaminimas:
Baklažaną supjausčiau išilgai riekelėmis (3-5 mm storio) ir apkepiau iš visų pusių keptuvėje. Aliejaus reikia nepagailėti, nes baklažanas jo daug sugers. Kepdama baklažano riekeles padruskinau. Iškeptas riekeles sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.
Tuo metu pasigaminau užtepėlę. Graikinius riešutus ir česnakus susmulkinau smulkintuvu. Į gautą masę įbėriau šiek tiek druskos, įpyliau vandens (iš akies, gal apie 70 ml) ir viską išmaišiau, kad gautųsi tepama masė.
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
Baklažano suktinukai
Reikės:
baklažanas
saujelė graikinių riešutų (apie 50 g)
2 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
aliejus (naudojau saulėgrąžų)
vanduo
Gaminimas:
Baklažaną supjausčiau išilgai riekelėmis (3-5 mm storio) ir apkepiau iš visų pusių keptuvėje. Aliejaus reikia nepagailėti, nes baklažanas jo daug sugers. Kepdama baklažano riekeles padruskinau. Iškeptas riekeles sudėjau ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.
Tuo metu pasigaminau užtepėlę. Graikinius riešutus ir česnakus susmulkinau smulkintuvu. Į gautą masę įbėriau šiek tiek druskos, įpyliau vandens (iš akies, gal apie 70 ml) ir viską išmaišiau, kad gautųsi tepama masė.
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
O čia dar pridedu dalį vaizdinės medžiagos apie tai, kaip naudojausi Jūsų receptais
k
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
[/quote]
Lofnė
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
Papildyta:
k
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
[/quote]
Lofnė
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
[/quote]
Lofnė
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
Papildyta:
k
Baklažano riekeles sutepiau užtepėle ir susukau į ritinėlius.
Skanaus!
[/quote]
Lofnė
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
aš prieš kepant baklažanus būtinai juos pamirkau pasūdytam vandenyje, po to jau gerai nusausinus kepu. Taip pat iškepus, dedu ant popierinio rankšluostuko aliejui sugerti. Į įdarą dar dedu daug petražolių, tarchūno, ar kitų žolelių.
QUOTE(regna @ 2012 02 29, 09:28)
Lofnė
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
man iškilo nedideli klasimukai?kuomet tu supjaustiai baklažanus ,juos neapdorojus kepei?
Ar jiuose neliko kartumo?
Ir antras klausimukas,kuomet ruošiai įdarą,jį druskinai,nebuvo suru paruošus?
Nebent tu megsti sūriai.
Pasidalinlk,jeigu gali
skaiciau, kad kitos seimininkes mirko baklazanus suriame vandenyje arba juos padruskina, po to nusausina ir t.t. Bet as nusprendziau taip nezaisti ir tiesiog kepdama siek tiek padruskinau (pries tai baklazana dar lyztelejau paragauti, ar jis nekartus, tai sakyciau, kad buvo net saldokas ). I uztepele irgi iberiau labai nedaug druskos, nes bijojau persudyti. Galutiniame rezultate su vyru nusprendem, kad druskos galejo buti ir daugiau O kartumo tikrai jokio nesijaute
Beje, pries gamindama, pasiziurejau sita reportaza: http://tv.lrytas.lt/...327099555&sk=25