Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Vakar netikėtai teko priimti svečius, o kuo pavaišinti ? Gerai, kad namuose visada būna sluoksniuotos tešlos, kriaušių ir pelėsinio sūrio. Tai labai greita ir kas be ko labai skani užkandėlė. Šitokį derinį nusižiūrėjau nuo Neringos blog'o.
Reikės
sluoksniuotos bemielės tešlos
1 didelės kriaušės
pelėsinio sūrio (man labai skanu kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio derinys, ypatingai "Dor blue" sūrio)
Viskas labai paprasta, iš tešlos išspausti apskritimus. O šioje vietoje galimi du būdai, t.y. apskritimus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą arba pasigamintus apskritimus sudėti i metalines formeles. Paspausti pirštais, kad gražiai suformuoti užkandėlės kraštelius. Jei naudosit pirmąjį būdą, tuomet apskritimo viduryje su šakute pabadyti, kad krašteliai iškiltų, o viduriukas būtų žemiau nei krašteliai.
Kriaušę supjaustyti kubeliais, sūrį supjaustyti riekelėmis. Ant tešlos dėti kriaušes, ant kriaušių pelėsinį sūrį ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę, kol gražiai pakils ir paruduos.
Labai skani užkandėlė, sultingų kriaušių ir pelėsinio sūrio derinys nepakartojamas.
Skanaus !!!
Pikantiška mišrainė kitaip
Reikės
forminės baltos duonos
kiaušinių
česnako
sūrio
majonezo
Viskas daroma labai paprastai. Pasidaryti pikantišką mišrainę, tik nedėti tarkuoto fermentinio sūrio ( t.y. išsivirti kiaušinius, juos sutarkuoti per smulkią tarką, įtarkuoti kelias skilteles česnako ir sumaišyti viską su majonezu). Sūri sutarkuoti atskirai. Gerai įkaitinti sausą keptuvę ir po 1 a.š. dėti į ją sūrio. Leisti pasilydyti. Svarbu nesudeginti, kuomet krašteliai paruduoja, traukti lauk. Aš su mentele juos išėmiau ant lentutės, leidau šiek tiek atvėsti ir susukau į ritinuką, kad gautų laivelio formą. Žinoma, forma jų pateikimo gali būti įvairiausia.
Forminę duoną, supjausčiau į trikampius, pašoviau į karštą orkaitę, kad apskrustų. Apkrudus duonai, traukti lauk, leisti šiek tiek atvėsti. Ant atvėsusios duonos dėti kiaušinių masę ir ant viršaus dėti sūrio čipsą.
Ši užkandėlė patiks tiems, kurie mėgsta lydyto/kepto sūrio skonį. Šis užkandis nuo stalo dingo pirmiausiai.
Skanaus !!!