QUOTE(lince23 @ 2013 07 23, 18:11)
Renkuosi ir as dziovykle, is jusu pasisakymu supratau, kad reikia galingesnes, bet norejau paklausti kuria geriau pirkti su 5 padeklais ar su 9?. As galvoju apie 5 padeklu, bet kiek i juos telpa neisivaizduoju, jei dziovinate pomidorus kiek ju sudedate i dziovykle?
Su 9 padėklais man, pvz., geriau, daugiau vienu kartu džiovinti galima, tik apatiniai sluoksniai visada džiūsta greičiau (aš padėklus kaitalioju porą kartų). Galu gale, juk galima ir mažiau padėklų prikrauti, o prikrauti daug nereikėtų iš vis. Geriausia nei ant 5, nei ant 9 nekrauti daug, o kad tarpai tarp turinio ant padėklų būtų.
Mes turime paprasčiausią, vadinasi Karina (čekiška, atrodo), su 9 padėklais. Naudoju ne vienerius metus, labai patenkinta, instrukcijos su techninėmis duomenimis nerandu, bet ji tikrai paprasčiausia be jokios elektronikos, su dviem džiovinimo režimais. Galėtų veikti tyliau, bet netruko. Labai panaši į šitą:
http://www.zagiena.lt/67
Pomidorų ir agurkų džiovinti nebandžiau, bet panašu, kad tokioms sultingoms daržovėms džiovyklos reikėtų kuo galingesnės ir su visokiomis funkcijomis, bet man ir be ypatingų funkcijų gerai. O saugau išdžiovintus produktus popieriniuose maišeliuose, susegtuose sąvaržėlėmis. Žolių džiovintuve nedžiovinu, nes džiūsta puikiai ir saldainių tuščiose dėžutėse su neaukštais kraštais. Džiovinu dažniausia grybus (voveraitės labai greitai džiūsta) ir obuolius (obuolius nulupu ir plonai supjaustau).