Sveikos, mamytės. Norėčiau ir aš pasidalinti savo džiovinimo patirtimi. Įsigijau savo svajonę-džiovinimo aparatą Sedona, taigi bandau naudoyi. Jau džiovinau braškes, mėlynes, gervuoges, raudonuosius serbentus, šilauoges. Braškės, mėlynės išdžiūvo puikiai, gervuogių skonis nepatiko, tai iš jų, dž. obuolių odelių, bruknių lapelių padariau vaisinę arbatą. L. patiko džiovinti raud. serbentai, labai intensyvus skonis, jau taip ir įsivaizduoju keptus keksiukus su jais..Šilauoges džiovinti labai nesisekė,jos nedžiūvo, skūrelė išsipūtusi, vidus nedžiūna ir tiek. Taigi pradėjau ieškoti informacijos ir jos gavau tiek...Radau tinklapį
http://www.howtogard...it_leather.html, kaip ir ką galima džiovinti.
Bet labiausiai iš šio tinklapio sužavėjo džiovintos vaisių odelės-angl. fruit leathers. Pasakiškai skanus ir sveikas užkandis, bandžiau iš įvairiausių uogų. Gaminama taip-turimos uogos ir vaisiai sutrinami kombainu, pilama ant džiovinimo lakšto ir džiovinama. Išdžiovinus susuku į ritinėlius. Aš viską džiovinu 40 laipsnių temperatūroje, kad išliktų vitaminai.
Obuolius džiovinu ne skiltelėmis, bet apskritimais, išimu viduriuką su sėklomis, ir supjaustau. Savaitgaliui numačiusi tarkuotų pastarnokų, morkų,salierų ir petražolių mišinį sriubai. Taip pat džiovinsiu spanguoles, kepiniams natūralias, užkandžiams džiovinant laistysiu saldžiomis obuolių sultimis, kad būtų ne taip rūgštu, tiesa, dar dėl spanguolių džiovinimo-prieš džiovinant jas reikia porai minučių pamerkti į verdantį vandenį, tada greit į šaltą, kad sustabdyti virimo procesą uogose, ir tik tada džiovinti, taip pat ir su šilauogėmis, tai dėl to jos man sunkiai džiūvo. tiek, gal kam bus vertinga mano džiovinimo patirtis.