Susigundžiau ir aš pirkti džiovyklę, tik niekaip neišsirenku mamytės, pasidalinkite praktika, kokias naudojate, ar patenkintos?
gal kas bandė džiovyklėje džiovinti pomidorus? ala saulėje gavau maišą pomidorų, reikia kaip nors sunaudot
QUOTE(neiruke @ 2012 03 14, 12:29)
sveikutes, mes irgi isigijome dziovykle, tai dejome pirmiausia obuoliukus ir bananus dziovinti, uj kaip skanu, vaikai suvalge, paskui dejau morkyte ir burokeli, bet man jie sudziuvo ir labai susisuko ,gal per plonai supjausciau juos.
nu tai gavosi traškučiai. Sėdi pprie teliko ir triauški. Aš džiovinau agurkus. Man labai patiko. Ir pomidorus. Surijom nebaigusius džiūti
Da braškes džiovinau šiemet.
Ta džiovyklė gėris. Esu girdėjus jose net ir kojines džiovina kai reik ant staigio
Papildyta:
QUOTE(Mertise @ 2012 08 07, 11:17)
Sveikos, kazkaip nenoriai dalinasi visi praktiniais patarimais Įsigijau ir aš tokią džiovyklę, nebuvo instrukcijoje surašyta, ką kokiu karščiu ir kiek laiko dziovinti, tai ... esu ieškojimuose. Rozmarinas išdžiuvo gražiai, liko žalias ir trapus. Mėtos pajuodavo Gal per karšta?
o kam tau ta instrukcija? Džiovini kol išdžiūna ir tiek. Mano toj džiovyklėj nėr jokio temperatūros reguliatoriaus. Džiovinu ir tiek. O gal mėtos buvo šlapios? Man taip gavosi su bazilikais. Bet jų aš bais daug prisiskyniau. Nusiploviau ir paskleidžiau ant paklodės ir džiovinau gal tris dienas po šiek tiek toj džiovyklėj. Jis pavyto ant tos paklodės ir sudžiūvo taip tamsiai.
Aš džiovinu pomidorus. Kadangi buvo labai saulėtos dienos, tai dariau tikrus saulėje džiovintus, vakarais tik po kokią valandėlę džiovyklėje padžiovinu ir per kokias 3 dienas jau turiu rezultatą. Tik aš riekelėm pjaustau, tai man greit ir išdžiūna. Dabar atšalo, teks vien džiovykle naudotis, bet puikiai išdžiūna ir labai kvepia.
O bazilikai, raudonėliai, mėtos, melisos - beveik visos prieskoninės žolės man nujuoduoja ne tik džiovyklėj džiovinant, bet ir natūraliai. Visaip bandžiau, niekas nesigauna.
O bazilikai, raudonėliai, mėtos, melisos - beveik visos prieskoninės žolės man nujuoduoja ne tik džiovyklėj džiovinant, bet ir natūraliai. Visaip bandžiau, niekas nesigauna.
Sveikos, jungiuos ir aš prie jūsų. Prie mėnesį nusipirkom džiovyklę, tai dabar visą laiką dirba Džiovinom mėlynes, obuoliukus, žoleles ir pomidorus (šiandien jau ir užkonservavau juos ) Bent kol kas tai labai patenkinti esam Mūsų džiovyklė 5 padėklų, reguliuojasi karštis ir padėklų aukštis, 400w.
O ką mirkė ir virėt? Gal spamguoles bandėt džiovint?
tikrai bandyk. Dar radau patarimą, kad supjausčius pomidorus iš karto paberti žolelėmis (bazilikai, čiobrelis, raudonėlis ar pan.)
QUOTE(Lijastina @ 2012 01 16, 12:15)
Tai va, bet džiovinant visokius vaisiukus, yra mažytės paslaptys, kaip padaryti skaniai. Vienus reikia mirkyti sirupe ir paskui pavirti, kitų nereikia.
O ką mirkė ir virėt? Gal spamguoles bandėt džiovint?
QUOTE(Clure @ 2012 08 06, 18:47)
gal kas bandė džiovyklėje džiovinti pomidorus? ala saulėje gavau maišą pomidorų, reikia kaip nors sunaudot
tikrai bandyk. Dar radau patarimą, kad supjausčius pomidorus iš karto paberti žolelėmis (bazilikai, čiobrelis, raudonėlis ar pan.)
QUOTE(*Puika* @ 2012 08 14, 15:27)
Dar radau patarimą, kad supjausčius pomidorus iš karto paberti žolelėmis (bazilikai, čiobrelis, raudonėlis ar pan.)
O aš pabandžiau džiovinti su žolelėm ir man nelabai patiko. Jie daug skanesni tiesiog druska pabarstyti. O kadangi vėliau kišau į stiklainiukus, tai ten ir prieskonių sudėjau. Bet jau kiek mažai išėjo... Gal net pirkti labiau apsimoka.
Jo, pomidorų labai mažai lieka, o džiūna gan ilgai. Aš ir svarsčiau ar nebus pigiau nusipirkti, bet gi vis savo norisi
QUOTE(*Puika* @ 2012 08 14, 21:11)
Jo, pomidorų labai mažai lieka, o džiūna gan ilgai. Aš ir svarsčiau ar nebus pigiau nusipirkti, bet gi vis savo norisi
Savo sudžiovinti vistiek mielesni širdžiai.Labai neblogai gaunasi ir morkos džiovintos.Morkas,salierus,porus,petražoles sumaišau ir laikau po ranka,visą žiemą visur dedu,į sriubas,padažus,troškinius.......
kolkas tik pomidoriukus gardziai susidziovinom, nes perteklius jau uzejo. o daugiau dar nieko, viska saldau: uogas, petruskas,krapus,svogunus.